הודו: נפתחה נציגות ישראלית לקידום עסקאות ביטחוניות

אופטימום תקדם רכש גומלין של חברות ביטחוניות ישראליות בהיקף של מיליארד דולר

קבוצת אופטימום, המתמחה בניהול של ידע הנדסי, פתחה בימים האחרונים נציגות בעיר ניו-דלהי שבהודו. הקבוצה עתידה לקלוט עובדים מקומיים ולאפשר לחברות ביטחוניות ישראליות המבקשות לפעול במדינה, לממש עסקאות של רכש גומלין בהיקף של מיליארד דולר, בעקבות רכש ביטחוני נרחב מהשנים האחרונות של הודו בישראל.

במסגרת אותו רכש, חתמו לפני כשנה וחצי התעשייה האווירית בישראל (תע"א) וצבא הודו על עסקה לאספקת טילים מתקדמים מסוג "ברק-8" ופריטים נלווים בהיקף של 1.4 מיליארד דולר.

לדברי מנכ"ל אופטימום, טל כתרן, הנציגות החדשה של הקבוצה בניו-דלהי תאפשר להרחיב את מעגל לקוחותיה של החברה: "נוכל להציע את סל השירותים שלנו לחברות מקומיות בהודו ולחברות ביטחוניות ישראליות, שיבואו אליה כדי לבצע את רכש הגומלין", אמר.

קבוצת אופטימום מציעה שירותי תוכנה לניהול ידע וספרות אינטראקטיבית, כתיבה טכנית והדרכה ועוד. בישראל, מספקת הקבוצה שירותים לחברות ביטחוניות, ובהן אלביט; רפאל; והתעשייה האווירית.

לדברי כתרן, אופטימום תפעל בהודו במסגרת החברה-הבת שלה, קאמי - מערכות תוכנה: "ניקח את כל סל השירותים שאנו מגישים לחברות בארץ ונציע אותו לחברות בהודו. זה יקל על חברות ישראליות בבואן לעשות במדינה את עסקאות רכש הגומלין" אמר.

הייצור הישראלי מתרחב בהודו

בשיחה עם "גלובס", התייחס אתמול (ב') כתרן גם לביורוקרטיה בהודו: "ההחלטה על פתיחת הנציגות לא היתה קלה והיא התקבלה בעיקר נוכח פעילות ייצור ישראלית שהולכת ומתרחבת בתחומי הודו. התחלנו לגייס כוח אדם מקצועי שישווק את שירותינו, בסיוע החברה המקומית INIS Ventures. תהליכי המכירה בהודו ארוכים ודורשים הרבה סבלנות, אך אני מאמין ששיתוף הפעולה עם החברה המקומית יאיץ עסקאות וסגירת חוזים בתוך שנה", אמר.

פתיחת הנציגות של קבוצת אופטימום בהודו, נעשתה בין השאר בסיוע של תוכנית "שביט" שמובילים משרד התמ"ת ומכון הייצוא, ונועדה לתמרץ חברות ישראליות לחדור לשווקים חדשים.

בתוך כך, ניכר שבהודו ממשיכים להתעניין בטכנולוגיה הצבאית הישראלית: מפקד חיל הים ההודי הגיע לארץ לביקור עבודה של ארבעה ימים ונפגש במהלכו עם שר הביטחון, אהוד ברק, ועם הרמטכ"ל, גבי אשכנזי. במסגרת ביקורו בישראל גם סייר בחלק מן החברות הישראליות.