בעלי גלוב מזרימים כסף: מימשו כ-29.2 מיליון אופציות

ביום ב' השבוע פרסמה גלוב את תוצאות העיבוד החוזר והמיפוי של שכבת המטרה העמוקה ברישיון אופק, שעדכן את המפה הסייסמית הקודמת

בעלת השליטה בשותפות החיפושים גלוב אקספלוריישן , גריפין, מימשה כ-29.2 מיליון אופציות שהיו ברשותה ליחידות השתתפות, במחיר של 1.59 אג' לאופציה. בעקבות המהלך גדל חלקה של גריפין בהון השותפות ל-14.4%, שקופתה תתפח בכ-470 אלף שקל.

נציין כי גלוב הנפיקה כ-282 מיליון אופציות, שפוקעות בעוד כחודש וחצי. האופציה נסחרת בשוק בשער של כ-5.7 אגורות ומימוש מלא יכניס לחברה כ-7 מיליון שקל.

ביום ב' השבוע פרסמה גלוב את תוצאות העיבוד החוזר והמיפוי של שכבת המטרה העמוקה ברישיון אופק, שעדכן את המפה הסייסמית הקודמת, שנערכה לפני שהשותפות קיבלה את הרישיון. על פי ניתוח שביצעו בשותפות על בסיס המפה המעודכנת, עולה כי בשכבות המטרה קיים מבנה גיאולוגי ששטחו עשוי להגיע ל-50 קמ"ר מרובע, וזאת לעומת שטח של 30 קמ"ר בהערכה קודמת.

רישיון אופק, המתפרש על שטח של 393 קמ"ר, נמצא באזור רמלה. באזור זה מכוונת השותפות לשתי מטרות: הראשונה, "אופק 1", נמצאת בעומק של 2,120-2,500 מטר, והיא למטרת נפט. על-פי הערכות שנעשו על-ידי הפטרופיזיקאי לורן דניס בשנת 1994, שהתבססו על קידוח "דוד 1" שנערך שנה לפני כן, עשויות להימצא במבנה זה רזרבות נפט בהיקף של 23.2 מיליון חביות, אשר להערכת הגיאולוג והבעלים של גלוב, ד"ר ברוך דרין, כ-30% ממנו עשוי להיות נפט בר-הפקה.

המטרה השנייה שאליה מכוונת השותפות ברישיון זה נמצאת בעומק של 5,420-5,920 מטר. השותפות מעריכה כי בשטח קיים פוטנציאל להימצאות גז בהיקף של 1.5-1.8TCF (טריליון רגל מעוקב), כחמישית מכמות הגז שנמצאה בתגלית "תמר". הערכה זו נסמכת על קריאות משמעותיות של גז שנרשמו בקידוח "דוד 1", אשר בדיקתן לא מוצתה.

השותפות מתכננת לבצע ברישיון אופק שני קידוחים, כאשר למטרה הראשונה, קידוח "אופק 1", התקציב מוערך בכ-2.9 מיליון דולר, ואילו למטרה השנייה עומד התקציב המשוער על 5.25 מיליון דולר. הקידוח ייעשה בדרך של מעקף מקידוח "דוד 1".

שותפות גלוב הוקמה באוקטובר 2009, ובעלי השליטה בשותפות הם יעקב חי, גיל ומנחם שטרנברג והגיאולוג דרין ובנו צבי, המשמש גם כמנכ"ל השותפות. נוסף לרישיון אופק מחזיקה השותפות גם ברישיונות החיפוש היבשתיים "בר-אור" ו"יהל", הנמצאים באזור הגליל המערבי ושפרעם בהתאמה.