דו"ח דמוגרפיה של עסקים שמפרסמת הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (למ"ס) מצביע על התאוששות בפעילות העסקית בישראל, אחרי שנתיים שבהן ניכרה האטה. כך, מהדו"ח עולה כי במהלך 2010 נפתחו בישראל כ- 47,400 בתי עסק חדשים והם מהווים 9.9% מסך כל העסקים הפעילים במשק הישראלי. מנתוני הלמ"ס עולה עוד כי הגידול שנרשם אשתקד, מסמן שיפור במשק אחרי שב- 2009 ו- 2008 ניכרה האטה בענף. שיעור הגידול שנרשם אשתקד מתקרב שוב אל שיעורי הגידול שנרשמו ב- 2007, של 10.4%.
נתוני הלמ"ס מספרים עוד כי 58% מכלל העסקים שהוקמו ב- 2010 לא מעסיקים עובדים שכירים וכך, 76% מכלל העסקים נחשבים עסקים קטנים ומעסיקים עד ארבעה עובדים בלבד, כשכירים. מנתוני הדו"ח עולה כי עם פתיחת העסקים החדשים נוספו למשק כ- 85 אלף משרות של שכירים, זאת לעומת 76.9 אלף משרות שנוספו לו במהלך 2009 בשל פתיחת עסקים חדשים.
הענפים שבהם אירעו יותר סגירות של עסקים מאשר פתיחות של חדשים הם ענפי התחבורה, התקשורת והבלדרות. כך, אחוז "ההישרדות" הגבוה ביותר של בתי עסק קיימים, אלה שנסגרים בהיקפים המצומצמים ביותר אחרי 6 שנות פעילות, הם בענפי החינוך, שירותי הבריאות, הרווחה והסעד.
שיעור ההישרדות הנמוך ביותר הוא בענפי שירותי האירוח והאוכל. בלמ"ס אפיינו את העסקים החדשים ש"נולדו" בישראל אשתקד ואומרים כי רובם (כ- 15.2 אלף), עוסקים בענפי נדל"ן, השכרה ושירותים עסקיים ובענפי המסחר והתיקונים, של כלי רכב ושירותי תיקון אחרים (כ- 9.6 אלף).
כך, מהדו"ח עולה עוד כי בשנת 2008 נולדו בישראל כ- 44 אלף בתי עסק אך באותה שנה, נסגרו במשק כ- 32 אלף בתי עסק כך, שפתיחת העסקים החדשים באותה עת הרחיבה את המשק בכ- 12.1 אלף בלבד. בעקבות העסקים החדשים שנפתחו באותה שנה נוספו למשק כ- 84 אלף משרות, אך במקביל התבטלו כמעט 50 אלף משרות, שזימנו העסקים שלא הצליחו לשרוד באותה שנה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.