אם מישהו היה נקלע השנה לתערוכת האופנועים הבינלאומית של מילאנו, EICMA, הוא היה עשוי לקבל את הרושם שהגיע בטעות לכנס קלינטק. כמעט כל היצרנים התפארו באבות טיפוס של דו-גלגליים חשמליים ובדגמים עם צריכת דלק מופחתת ועם פליטה מינימלית. כולם דיברו על "יורו 4" ועל הוצאות מופחתות.
אבל יצרני האופנועים לא נולדו אתמול. מנהלי הכספים והשיווק, של כל היצרנים, יודעים היטב שחיסכון בדלק והקטנת פליטות CO2 נראים אמנם טוב אצל הרגולטור, אבל לא מוכרים אופנועים, או לפחות לא אופנועים שאפשר לעשות מהם כסף. כדי לשרוד בשוק דו-גלגלי גלובלי, שמוצף על-ידי מאות יצרנים סינים, טייוואנים והודים במחירי רצפה, צריך ליצור למותג ערך מוסף מעשי או לפחות תדמיתי. וכאשר מדובר בערך מוסף בכלים דו-גלגליים, מדובר בשלושה דברים: כוח, ביצועים ועיצובים. לפיכך, בקו השני של התערוכה, מאחורי הקטנועים החשמליים וההצהרות הירוקות, ניצבו הכוכבים האמיתיים: כלים סופר חזקים, מתוחכמים ומעוררי חשק.
SHOT NCR ONE: יריית חסד
אם כל הכלים שהוזכרו לעיל כבר לא מדגדגים לך את סף הריגוש, יש לך שתי אפשרויות: הזולה היא לקבל כמה שנים של פסיכותרפיה יסודית. היקרה יותר היא לנסות לגייס קצת יותר מ-50 אלף אירו, לצלצל לסדנת NCR ולהזמין את אחד הכלים הדו-גלגליים האקזוטיים ביותר שעדיין חוקיים לכביש. ב-NCR לא מאמינים בכוח ברוטלי, ודגם הדגל שלהם, ה-ONE SHOT, מסתפק במנוע דוקאטי עם הספק צנוע של 132 כוחות סוס. אבל במקום להעלות את ההספק הורידה החברה את המשקל של שלדת הדוקאטי מונסטר, שעליה מבוסס הכלי, מ-169 קילוגרמים ל-126 קילוגרמים בלבד.
הדיאטה בוצעה בעזרת הפשטה של הכלי מכל גרם מיותר ושימוש נרחב במגנזיום ובסיבי פחמן בשלדה ובמנוע עצמו. בסופה הוא מציע יחס הספק/משקל טוב יותר מכוח סוס אחד לכל קילוגרם - ליגה שבה נמצאים כיום מעט מאוד אופנועי סופר ספורט. העיצוב הוא פיסול מכאני חושני, שיכול למשוך קהל בכל מוזיאון - שלא לדבר על הכביש.
אם אתה מסתפק רק במראה עיניים, מציעה לך החברה גם דגם "שמנמן" השוקל 130 קילוגרמים ומסתפק במנוע התקני של המונסטר - 107 כוחות סוס. כל זה תמורת כ-37 אלף אירו "בלבד".
MV אגוסטה F3:
שובר קטגוריות
עד לפני זמן לא רב נחשבה קטגוריית ה-600 למעין "גרסה הגיונית" של קטגוריית אופנועי הסופר-ספורט בנפח ליטר אחד ומעלה. היא אכלסה בדרך כלל כלים ספורטיביים קלים יותר, עם הספקים מתונים יותר ועם יותר שימושיות בתנאי היומיום. אבל המירוץ אחרי ביצועים וטכנולוגיה אקזוטית לא פוסח גם על הקטגוריה הזו, ולראיה ה-MV אגוסטה F3 החדש, שמציע מנוע שלושה צילינדרים קומפקטי, אבל ביצועים - ומראה - שעד לאחרונה היו בטריטוריה של הכלים הבכירים.
המנוע הקטן הזה, 675 סמ"ק בסך-הכול, מחובר לשלדה מרהיבה עם מערכת פליטה יפהפייה, ומייצר 128 כוחות סוס ב-14,500 סל"ד מטורפים, ומומנט ששיאו מושג מעל עשרת אלפים סל"ד. אבל ייחודו האמיתי של ה-F3 הוא במערכת בקרה ושליטה אלקטרונית, המאפשרת לשנות את האופי של הכלי בשיטת עשה זאת בעצמך. המערכת מאפשרת לתכנת את בקרת המשיכה בלא פחות משמונה משתנים בהתאם למזג האוויר ומצב הרוח, ואת פעולת המנוע אפשר לתכנת בלא פחות מארבעה מצבים, שאחד מהם ניתן להתאמה מלאה על-פי טעמו של הנהג. לפני ששולפים את פנקס הצ'קים, נספר רק שה"ג'וניור" הזה יעלה באירופה החל מ-12 אלף אירו ובגרסאות מיוחדות עד כפול מזה.
ב.מ.וו ואפריליה: מקטנוע לטק-נוע
המילה "קטנוע" נוצרה על-ידי האקדמיה לשפה העברית בהשראת הכלים של שנות ה-50 דוגמת וספה ושות', שהיו קטנים וחביבים, מעין מיניאטורות של אופנועים אמיתיים. ספק רב אם הביטוי הזה מתאים למפלצות שמאכלסות לאחרונה את קטגוריית קטנועי המנהלים הבכירים.
ב.מ.וו, למשל, דילגה כליל על הקטגוריות העממיות וקפצה ישר לפלח קטנועי העל עם צמד הדגמים C600 ו-C650 (בתמונה). שני הקטנועים המגודלים והמתוחכמים האלה מצוידים במנוע 650 סמ"ק בהספק שישים כוחות סוס, בתיבה אוטומטית CVT ובשלדה ייחודית עם מתלה קדמי בגיאומטריה חריגה. דגם הספורט, למשל, מכוון בעליל לרכיבה אגרסיבית, וכולל תנוחת ישיבה קרבית ומבנה אווירודינמי, המאפשר לו להגיע ל-175 קמ"ש - מהירות בהחלט מרשימה. כל זה מגיע עם אורות דרך על בסיס LED, לוח מחוונים אלקטרוני, ורשימה ארוכה של אופציות נוחות - החל במערכת GPS וכלה במושב מחומם חשמלית.
לא מספיק כוח ומהירות בקטנוע? אפריליה תשמח לספק לכם החל בשנה הבאה את דגם ה-RSV850 - קטנוע על שמצויד במנוע V ייחודי בנפח של לא פחות מ-850 סמ"ק. ההספק עומד על 76 כוחות סוס, המומנט על כתשעה קג"מ, והמהירות המרבית, על-פי מקורות באיטליה, מעל 180 קמ"ש. גם האפריליה מצויד בערימה ענקית של אלקטרוניקה, ואולי זה המקום להציע לאקדמיה להמציא מונח הגדרה חדש למפלצות הכוחניות הללו: לא קט-נוע אלא טק-נוע.
דוקאטי PANIGALE 1199: פנטזיה למכורים
אם מטרת אופנועי העל היא למשוך תשומת לב למותג, אין ספק שאופנוע הדגל החדש של דוקאטי, PANIGALE 1199, עושה את המלאכה היטב. האופנוע הזה עורר גל חסר תקדים של ספקולציות שנה לפני השקתו, ומגזיני אופנועים הקדישו לו מוספים מיוחדים אחרי השקתו - ולא רק באיטליה.
על הנייר, נראה שהכלי המהפכני הזה אכן מצדיק את הציפיות. כמו בכל כלי של דוקאטי, הלב הוא המנוע, והפעם מדובר במנוע V טווין בזווית של תשעים מעלות, עם ממדים קומפקטיים ועם נתוני ביצועים מדהימים: לא פחות מ-195 כוחות סוס ועם מומנט של 13.5 קג"מ. את המנוע הכוחני מחזיקה שלדת אלומיניום מסומררת ממסלולי המירוצים, עם תנוחת רכיבה יותר אינטימית מאשר בעבר, בזכות מרחק קצר מאוד בין הכידון למושב. כל העסק שוקל משקל נוצה של כ-165 קילוגרמים בלבד - כמעט בטריטוריה של אופנועי 600 קומפקטיים.
כדי למנוע מהכלי להפוך למכונת התאבדות, דחסה לתוכו דוקאטי ערימת אלקטרוניקה מרסנת: החל בבולמי זעזועים נשלטים אלקטרונית - ראשונים מסוגם באופנוע סופר-ספורט סדרתי; עבור באפשרות לתכנת את המנוע למצבי פעולה שונים (במצב חורף, למשל, מופחת הספק המנוע ל-120 כוחות סוס); וכלה בבקרת משיכה ואפילו במערכת אלקטרונית לחלוקת עומסי הבלימה (EBD) כמו במכוניות. למהדרין יש גם מערכת GPS מובנית שמספקת נתונים מדויקים לא רק על המיקום אלא גם על הביצועים, וכך הלאה וכך הלאה.
מי שיוותר על מתלים אלקטרוניים יוכל לרכוש את הכלי באירופה במחיר שמתחיל כבר בסביבות 17 אלף אירו, וכלי עם כל התוספות וצביעת טריקולור ייחודית יעלה יותר מ-25 אלף אירו.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.