משרד האוצר הפלסטיני הוציא מסמך לפיו המשך השליטה הישראלית ביו"ש גרם לכלכלה הפלסטינית הפסדים בסך 6.89 מיליארד דולר ב-2010, שהם כ-85% מהתמ"ג הפלסטיני.
לפי המחקר, שמומן בחלקו על-ידי סוכנות של האו"ם, לולא ה"כיבוש הישראלי, הכלכלה הפלסטינית הייתה שווה כמעט כפול ממה שהיא שווה". עם זאת, כ-3.8 מיליארד דולר, המהווים כ-55% מהסכום, מיוחסים לעלויות "עקיפות" שאי אפשר לאמוד עקב מחסור במידע.
הפלסטינים מאשימים את ישראל בנקיטת מדיניות שמיועדת לעכב את הגישה שלהם למשאביהם ולגורמי הייצור שלהם, לרבות הקרקע, תוך הטלת מגבלות שלטענתם אינן נחוצות ומיועדות למנוע את צמיחתם הכלכלית. עוד טוענים הפלסטינים, כי הישראלים מונעים מהם גישה לשווקים הבינלאומיים ומחלקים את שטחיהם ל"קנטונים" קטנים ומבודדים, תוך שהם מקשים על קשרי הגומלין ביניהם.
לפי הפלסטינים, הדבר מונע את צמיחתם הכלכלית. לפי האומדן של האוצר הפלסטיני, מניעת הגישה למשאבים אלה עולה כ-4.5 מיליארד דולר, כ-56% מהתמ"ג הפלסטיני. יתרה מזו, משרד האוצר הפלסטיני טוען כי ישראל מנצלת את המשאבים הטבעיים שלהם - הקרקע, המים והמחצבים.
לפי החישוב הפלסטיני, רוב אובדן התוצר נובע מהסגר על רצועת עזה, שלדבריהם "גרם לקריסה של הכלכלה הפלסטינית", ונאמד באובדן של 1.9 מיליארד דולר, כ-24% מהתוצר.
סעיף נוסף שמביא לאובדן סכום דומה הוא המגבלות שמטילה ישראל על הגישה למקורות המים, לדבריהם. האוצר הפלסטיני מחשיב גם הפסד תוצר של 1.1 מיליארד דולר בגין מניעת גישה למינרלים בים המלח, ועוד 660 מיליון דולר מגישה למאגרי הגז שהתגלו במי ישראל בשנים האחרונות.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.