אי האמון של ישראלים בפלסטינים אינו נובע מעשרות שנים של טרור פלסטיני נגד מטרות בישראל אלא מתולדות האנטישמיות המערבית. כך אמר נציג אש"ף בארה"ב, מען רשיד עריקאת, בשיחה עם מערכת העיתון "שיקאגו סאן טיימס".
לפי מאמר שמתעד את השיחה, אמר עוד עריקאת, כי "תור הזהב" של יהודים בארץ הקודש היה בתקופת ימי הביניים, תחת שלטונו של סלח א- דין. על כך מעיר בעל המאמר, סטיב האנטלי, כי לדעתו היהודים היו אומרים שתור הזהב שלהם בארץ ישראל היה בתקופת המלך דוד, או בתקופה תנ"כית אחרת.
עריקאת נצמד לקו הרשמי של הרשות הפלסטינית והגדיר את המתנחלים בשטחים כבלתי חוקיים. הוא הכריז, כי כל המתנחלים יצטרכו לעזוב את הגדה כחלק מכל הסדר עתידי בין ישראל לפלסטינים. עריקאת טען שמספר המתנחלים בגדה הוא 550 אלף.
נציג אש"ף ציין, שהסדר פוטנציאלי יהיה כרוך בחילופי שטחים "בלתי משמעותיים" שיוכלו להקיף גם כמה ישובים בישראל. הוא אף אמר, שבשלב כלשהו בעתיד יהודים יוכלו לחיות בפלסטין החדשה. אך הוא הדגיש, כי לפי כל הסדר אפשרי עם ישראל, ייאלצו המתנחלים לעזוב שטחים שיהיו תחת שלטון הרשות.
מעיר על כך בעל המאמר: "במילים אחרות, הסדר שלום יהיה הקדמה לטיהור אתני של הגדה המערבית, שבה נמדדת ההיסטוריה היהודית באלפי שנים ושבה חיו היהודים לפני שגורשו במלחמת 1948 (מלחמת העצמאות), שבה ניסה העולם הערבי להשמיד את ישראל".
הוא מוסיף: "ניצחון ישראלי במלחמת ששת הימים החזיר את היהודים ליהודה ושומרון ולמזרח ירושלים, שבה הם יכלו לחזור ולהתפלל ליד הכותל המערבי, דבר שנאסר עליהם בתקופת השלטון הירדני".
עריקאת אמר לחברי המערכת, כי הרשות מכירה בזכות הקיום של ישראל, בניגוד לחמאס. לאחר שחזר על כך כמה פעמים, התבקש עריקאת להגיב על מאמר בביטאון של הרשות, שבו כתב נציג הרשות בהודו, עדיל סאדק, כך: "לישראלים יש שגיאה שכיחה, או אי הבנה, שבאמצעותה היא בעצם משטים בעצמם. הם מניחים שפתח מקבל אותם ומכיר בזכות הקיום של מדינתם. ושרק חמאס מתעב אותם ואינו מכיר בזכות הקיום של מדינתם". תרגום המאמר נעשה ע"י "פאלסטיניאן מדיה ווטץ'", ארגון שעוקב, מתרגם ומקטלג מאמרים בתקשורת הפלסטינית.
עריקאת השמיע כמה התבטאויות מעורפלות על המאמר והתייחס בביטול למייסד "מדיה ווטץ'", איתמר מרקוס, שאותו הגדיר כ"מתנחל". הנציג הפלסטיני אמר שהוא יכול להציג התבטאויות קיצוניות של ישראלים. הוא ציין שמדובר בתרגום קלוקל והבטיח לחזור לשואל עם גרסה נכונה של מאמר השגריר הפלסטיני בהודו. הוא לא עשה זאת עד עתה, כמה שבועות מאז התקיימה השיחה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.