עד לאחרונה הייתה התייחסות ענף הרכב לוועדת זליכה דומה להתייחסות המקובלת לאיום האיראני - סיכון אסטרטגי ארוך טווח אך עם הסתברות נמוכה להתממשות בשטח. הדעה הרווחת הייתה שמשרד התחבורה מכוון למטרה אסטרטגית אחת - הוספת אנשי עסקים חיצוניים למעגל יבואני הרכב הישירים, המקבילים או האישיים - וכל שאר ההמלצות הן בגדר עטיפה צבעונית שאפשר להשליך לאחר שמגיעים אל הפרס. רוב השחקנים העריכו שוועדת היישום הבינמשרדית, שכוללת גם "מבוגרים אחראים" מהאוצר ומרשות ההגבלים העסקיים, תשמש בלם בפני כמה מההמלצות היותר רדיקליות של זליכה.
אבל בשבוע שעבר היו כמה התפתחויות שהפכו את האיום למיידי. מדוח הביניים של ועדת היישום עולה כי הצוות הבינמשרדי אכן סבור שיש צורך ליישם חלק מההמלצות, כולל אלה שאינן נוגעות ישירות ליבוא הרכב. ההופעה הכוחנית של שר התחבורה בוועדת הכלכלה גם המחישה שהוא נחוש ליישם את הדוח "כמקשה אחת" וכי אינו מייחס משקל רב להתנגדויות צוות היישום או האוצר, מנומקות ככל שיהיו. ולבסוף, יו"ר ועדת הכלכלה פרש בפני השר ובפני זליכה "שטיח אדום".
התוצאה הייתה "נפילת אסימון" אצל חלק מבכירי הענף, בייחוד במעגלים החיצוניים, והכרה בכך שהבחירות עשויות להביא את משרדי התחבורה והאוצר לקבוע עובדות בעייתיות בשטח בנוסח "אדמה חרוכה" - שאת השפעתן יהיה קשה לנטרל בקדנציה הבאה.
עיון בדוח הצוות הבינמשרדי מגלה שההמלצות ישנו את כללי המשחק של כמה שחקנים מרכזיים בשוק, ולאו דווקא לטובה.
ענף ביטוח הרכב: פגיעה מערכתית
בענף הביטוח - קרוב לוודאי הגוף הכלכלי החזק ביותר במשק - היו משוכנעים שהענף נהנה מחסינות מפני המלצות ועדת זליכה וכי צוות היישום, שמכיר היטב את מורכבות הענף, ינטרל את רוב ההמלצות הבעייתיות הנוגעות להגבלת פעילותן בתחום המוסכים והחלפים.
בפועל זה לא קרה. הצוות אמנם חסם את ההתערבות הישירה של זליכה לביטול מוסכי ההסדר, אך בעקיפין המלצותיו מושכות את השטיח מתחת לרגליהם של מבטחי הרכב בנושאים כמו בחירת השמאים, שקיפות בפוליסות בנושא מחירון המשומשות או הגבלת ההנחות על חלפים. לענף הביטוח יש בטן מלאה על ועדת זליכה, ובכירים בענף טוענים שכוונות הוועדה לפעול בתחומים האמורים כלל לא הוצגו בפני נציגי איגוד חברות הביטוח. בשורה התחתונה, בענף אומרים שיישום הצעדים יוביל להתייקרות מיידית של הפרמיות (ראו תיבה).
חברות הליסינג: גזר קטן, מקל גדול
צוות היישום קיבל את ההמלצה לבטל את "רישום היד" של רכב חדש, שמוכרות חברות הליסינג, וזה "גזר" נאה שעשוי לאפשר לחברות הליסינג לשווק בגלוי רכב חדש. אלא שחברות הליסינג עדיין יצטרכו לרשום את הרכב על שמן בתוך 12 חודשים ממועד ייצור הרכב, וכיוון שממילא רוב כלי הרכב החדשים שהן מוכרות הם "עודפים בלתי מכורים" של היבואנים לחברות הליסינג, יהיה חלון זמנים צר למכירה. בנוסף, אם תתקבל ההמלצה להגביל את ההנחות המרביות שנותנים היבואנים לחברות הליסינג ל-5% בלבד, "ביטול רישום היד" יאבד משמעותו. בשביל מתח רווחים של 5% לחברות הליסינג לא ישתלם למכור רכב חדש.
המוסכים ויבואני החלפים: כמה צפרדעים
תיאורטית, המוסכים העצמאיים ויבואני החלפים אמורים להימנות עם המרוויחים מהרפורמות בשל החלשת האחיזה של היבואנים בשוק, אפשרות לתקן את הרכב בתקופת האחריות במוסכים חיצוניים, ערעור מעמדם של מוסכי ההסדר והרחבה של מקורות אספקת החלפים למוסכים. בפועל, עיון בהצעות היישום מגלה שהמוסכים יצטרכו לבלוע לא מעט צפרדעים. דוגמה: יישום ההמלצה שתאפשר לצרכן לדעת אם יש חלפים חליפיים לכלי הרכב שלו ומה מחירם בהשוואה לחלף המקורי, ושתחייב את המוסכים לקבל אותם.
צוות היישום ממליץ לחייב את המוסכים "להציג בפני הלקוחות טבלת השוואת חלפים מקוריים, תואם למקור, תחליפיים לרבות מחירים ותוך התאמה לרכב המבוקש". יבואני החלפים יחויבו לפרסם באינטרנט את מלאי החלפים ואת מחירם, כך שיהיו זמינים לכול.
בעולם אידיאלי זה יכול לפעול. במציאות ישראלית, שבה הבורות הטכנית של הלקוחות היא אחד הנכסים הרווחיים ביותר של ענף תיקוני הרכב, שקיפות מחויבת בחוק עלולה להיות בעיה. היינו רוצים לראות את מנהל העבודה של מוסך "פילטר ובניו" מתמודד עם לקוח שמסרב לחלפים משומשים ממשחטת רכב או מקוריים עם 400% רווח, ומגיע עם שקית של חלקים שרכש במציאה באינטרנט כתחליף.
לוי יצחק: רעיון מסובך לביצוע
שמאי הרכב לוי יצחק נכח בכבודו ובעצמו בישיבת ועדת הכלכלה, ולא בכדי. הרעיון הסהרורי-משהו של יצירת "מחירון משומשות ממשלתי" עבר גם את משוכת צוות היישום שסבור כי הוא ריאלי. כשבוחנים את ההמלצות הפרטניות ליישומו מגלים שללוי יצחק כנראה אין מה לדאוג. הצוות ממליץ שבמעמד העברת הבעלות, חברת דואר ישראל תאסוף עבור משרד התחבורה את מחיר העסקה, מס' קילומטרים וכו'. הנתונים יועברו לאגף מערכות מידע ויהוו בסיס למאגר מכירות ארצי. אלא שעל נתוני העסקה יתבקשו הרוכש והמוכר להצהיר "באופן וולנטרי" ואת כל הפרויקט ינהל קבלן חיצוני שייבחר במכרז. בשורה התחתונה: מעגל מורכב, שכולל 3 מתווכים לפחות, סיפור ממושך ובסופו של העסק וולנטרי, כלומר המוכרים והקונים יוכלו להשאיר משבצת ריקה במקום המחיר. לא ממש התחליף האמין שלו ייחלנו.
יועצי היבוא האישי: הרבה חובות
יועצי היבוא האישי נתפסים כמנצחים הגדולים של הרפורמה, אבל עיון לעומק בהמלצות צוות היישום מלמד שהניצחון הזה עשוי להיות מריר. כיום פועל הענף בצורה פרטיזנית ללא חסמי כניסה. כל מגרש או מוסך יכול להיות יועץ ולחתוך קופונים. לאחר יישום ההמלצות, מי שירצה להיות יועץ יבוא אישי יצטרך להציג תעודת עוסק מורשה ותעודת יושר ממשטרת ישראל על היעדר רישום פלילי, לשלם אגרות לצורך קבלת רישיון ולהיות אחראי משפטית כלפי לקוחותיו. בנוסף, רשימה של היועצים תפורסם באתר האינטרנט של מרד התחבורה ותהיה פתוחה לציבור. השורה התחתונה: התחרות תהיה אגרסיבית, העסק יהפוך לזירה של שחקנים גדולים.
בכירים בענף הביטוח: יישום המלצות ועדת זליכה יפגע ישירות בצרכן
בשוק הביטוח מבקרים בחריפות את הצעות ועדת זליכה לשוק הרכב כפי שהן מתגבשות כיום ע"י הצוות הבינמשרדי. "ההמלצות יפגעו באזרח כשהציבור ייאלץ לשלם הרבה יותר עבור ביטוח, והיחידים שייהנו מכך יהיו היבואנים והמוסכניקים", אמר ל"גלובס" גורם בכיר בשוק הביטוח. לדבריו, "ההמלצה להגביל את ההנחה על החלפים מטומטמת. ענף הביטוח תחרותי וכל שקל שחוסכים מגיע ללקוח". הוא הוסיף כי "אם מייקרים את מחירי החלפים, מייקרים את הפרמיה ישירות".
בנוגע למוסכי ההסדר והשמאי אמר אותו גורם כי "מטרת מוסכי ההסדר היא להוזיל את התביעה הממוצעת כתוצאה מיצירת יתרונות לגודל וכן לצמצם את ההונאות. אין הכרח ללכת למוסך הסדר בענף. הנחיה כזו גם תעלה את עלות התביעה - ההבדל בין מוסכי הסדר לאלה שלא הוא כ-20% וזה פער גדול שכעת יופיע גם בעלות הפרמיה. לגבי השמאי - כבר כיום יכול כל לקוח לבחור לעצמו שמאי ואין כאן בעיה משמעותית".
"השורה התחתונה היא שלא דואגים ללקוח אלא לאינטרסים של היבואנים והמוסכים", אמר גורם בכיר אחר בשוק, "התביעות יתייקרו וזה יגולגל ישירות ללקוח".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.