פאר ויסנר נחלץ מפלילים: בוטלה הרשעתו של סגן ראש עיריית ת"א

בית משפט השלום בתל אביב ביטל היום (ב') את הרשעתו של סגן ראש עיריית תל אביב ויו"ר מפלגת הירוקים בעיר, שהושעה מתפקידו, פאר ויסנר. ויסנר הורשע בעבר בביצוע עבירות זיוף ומירמה, שבוטלו. בית המשפט הטיל על ויסנר עונש של 250 שעות עבודה לתועלת הציבור בלבד.

בעקבות ההחלטה יוכל ויסנר לחזור לעבודתו בעירייה ולא יוטל עליו קלון בגין מעשיו.

השופט דניאל בארי נימק את החלטתו במילים: "ויסנר הוא אדם חיובי שתרם רבות לחברה, לא פעם על חשבונו האישי. מעדויות שנשמעו בפניי, עולה כי מאז הפסקת פעילותו של ויסנר בעירייה, לאחר הגשת כתב האישום נגדו, מורגשת פגיעה ממשית בטיפול בתחום איכות הסביבה בעירייה".

לדברי השופט, הזמן הרב שחלף מאז שביצע ויסנר את המעשים, העובדה כי לא עשה שימוש במעמדו בעירייה כדי לבצע את העבירות, וגם תרומתו הרבה לחברה, שהופסקה בשל הגשת כתב האישום נגדו, מביאים לכך שיש מקום לבטל את הרשעתו.

באוקטובר 2011 הרשיע השופט בארי את ויסנר (55) בביצוע עבירות של זיוף מסמך בכוונה לקבל באמצעותו דבר, שימוש במסמך מזויף וקבלת דבר במרמה. ויסנר הורשע שזייף חוזה שכירות לנכס שבבעלותו, במטרה לשלם ארנונה מופחתת, ובזיוף מסמכים נוספים שהגיש לעיריית ת"א.

הפרקליטות ביקשה מבית המשפט כי יגזור על ויסנר עונש מאסר שירוצה בעבודות שירות, וכן מאסר מותנה וקנס. מנגד, ביקשה באת-כוחו של ויסנר, עו"ד דפנה ויינברג ממשרד עוה"ד שפיגלמן, קורן ברק זמיר, כי בית המשפט יאמץ חוות-דעת בעניינו של ויסנר שנתן שירות המבחן, ויבטל את הרשעתו.

בית המשפט קיבל את בקשת הסנגורית ואת עמדת שירות המבחן, וביטל את ההרשעה.

עו"ד ויינברג הגיבה בסיפוק לגזר הדין. לדבריה, אם ויסנר היה מורשע והיה מוטל עליו קלון, הוא לא יכול היה להמשיך ולתרום לציבור והדבר היה פוגע קשות באינטרס הציבורי. "בית המשפט לקח בחשבון בהחלטתו את נסיבות ביצוע העבירה, ובעיקר את העובדה שויסנר לא עשה שימוש בתפקידו ובמעמדו הציבורי במהלך ביצוע העבירות. היא ציינה כי "גם חלוף הזמן הרב מאז ביצוע העבירות, מסלול חייו ונסיבותיו האישיות יוצאות הדופן של ויסנר, נלקחו בחשבון".

הזיופים של ויסנר

באוקטובר 2011 הורשע ויסנר, לאחר ניהול הוכחות, בעבירות של זיוף מסמך בכוונה לקבל באמצעותו דבר, בשימוש במסמך מזויף ובקבלת דבר במרמה. על-פי כתב האישום, בתקופה הרלבנטית, היה ויסנר הבעלים של נכס בשטח 132 מ"ר שהיווה חלק מבניין ברחוב חפץ חיים 10 בתל אביב. ויסנר התקשה מאוד למצוא שוכר למבנה, ומנגד, הוא נאלץ לשלם בגינו ארנונה יקרה.

על-פי כתב האישום, שבעובדותיו הורשע ויסנר, כדי לפתור את מצוקתו, ערך ויסנר הסכם שכירות מזויף שלפיו הנכס הושכר למגורים תמורת 200 דולר לחודש, במטרה לשלם ארנונה מופחתת על הנכס. בנובמבר 2004, מסר ויסנר לאגף לחיובי ארנונה בעירייה את החוזה המזויף, תוך שטען בכזב כי "הנכס הושכר למגורים, ולכן יש לשנות את סיווגו למגורים".

בהמשך, לאחר שבקשת ויסנר נדחתה, הוא עתר לוועדת הערר לענייני ארנונה וביקש לשנות את החלטת מנהל הארנונה, ובנוסף זייף מכתב לוועדת הערר, כאילו בעל הבניין מבקש לשנות את ייעוד הנכס למגורים. לאחר מכן, פנה ויסנר לבעל הבניין ושכנע אותו להופיע בפני ועדת הערר. לאחר שבעל הבניין הסכים לכך, שינתה ועדת הערר את ייעוד הנכס למגורים, וזאת על בסיס מצג השווא שיצר ויסנר, שאיפשר לו לשלם ארנונה מופחתת.