הבחירות לכנסת יתקיימו ב-22 בינואר. מתזכיר חוק שהפיצה לשכת ראש הממשלה עולה כי זה התאריך שעליו הסכים נתניהו עם סיעות הכנסת. לפי ועדת הבחירות המרכזית, נכון להיום רשומים בספר הבוחרים 5.6 מיליון מצביעים והמספר צפוי להתעדכן לאחר סגירתו הרשמית של הספר.
בוועדה אומרים כי צפויות להיפתח ברחבי הארץ 12 אלף קלפיות, כולל אלו שיהיו בבסיסי צה"ל. כ-92 קלפיות יוצבו בנציגויות ישראל מעבר לים, שם יחל הליך הבחירה כמה ימים לפני הבחירות בארץ.
בקדימה מתחזקת ההערכה שראש הממשלה לשעבר, אהוד אולמרט, לא יתמודד בבחירות הקרובות לכנסת. לאור הסקרים שפורסמו הבוקר (ה') והעניקו לאולמרט כעשרה מנדטים בלבד אם יעמוד בראשות מפלגה בבחירות הקרובות, מעריכים בכירים בקדימה שאולמרט לא יהיה רלוונטי בבחירות הקרובות.
לדבריהם, אולמרט נהנה מחיזורי המערכת הפוליטית שקוראים לו לחזור, אולם הוא אינו אופטימי באשר ליכולת שלו לעמוד בראש מפלגה שתביא לשינוי משמעותי. עם זאת, לדברי הבכירים אולמרט מעוניין להמתין לסקרים נוספים בטרם יקבל החלטה. בקדימה ממתינים גם להחלטה הסופית של יו"ר קדימה לשעבר, ציפי לבני, שמעדיפה גם היא להמתין לפרסומם של סקרים נוספים.
ההערכות הללו גורמות לחשש בקרב רבים מחברי קדימה בהם שרים בכירים לשעבר באשר לעתידם הפוליטי. אם אולמרט לא יצטרף למרוץ, הם ממתינים לראות האם תקום מפלגה חדשה ביוזמתו של חיים רמון. אם לא - הדבר יחזק מעט את קדימה בראשותו של מופז (שכבר היום בסקרים רשמה התאוששות) ויחל קרב בקרב הבכירים על מיקומם באחד המקומות הריאלים הבודדים שצופים להם הסקרים.
עם זאת, אולמרט עדיין בוחן את דרכו, והבוקר הוא נועד עם יו"ר קדימה, שאול מופז. הפגישה עסקה באפשרות שאולמרט יעמוד בראש גוף מרכז פוליטי שיכלול גם את קדימה ואשר ירוץ בבחירות הקרובות כדי להוות אלטרנטיבה לנתניהו. אחד התנאים של אולמרט הוא שהוא יעמוד בראש גוף שכזה ולא אף אחד אחר, ורק כך יוכל לשקול את חזרתו.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.