עם איזה יין מבעבע כדאי לפתוח את השנה החדשה? הנה ההמלצות

אפשר לחגוג את השנה האזרחית החדשה עם איזה דום פריניון או עם קרוג במחיר של ארבע ספרות, ואפשר גם עם למברוסקו ב-27 שקלים, שהתגלה כהפתעת הטעימה, וגם עם כל מה שביניהם

משנה לשנה זה מתגבר. אמנם כשפותחים בקבוק יין מבעבע, לאט-לאט הבועות הולכות ונעלמות, אבל אצלנו, השיטפון בעיצומו. אז נכון, אמנם בשנה האחרונה קרסה כמעט לחלוטין רשת ברי הקאווה הספרדית המקסימה לה צ'מפה, וקאווה כבר נחשבת למשקה של ילדות מחוצ'קנות, אבל עשו סיבוב קצר בחנויות האלכוהול הקשוחות של רחוב העלייה בדרום תל אביב, ותבינו מיד ששיגעון המבעבעים עדיין כאן במלוא עוזו, ויישאר איתנו כנראה לעוד זמן רב. שלושה בקבוקי קאווה ב-66 שקלים (22 שקלים לבקבוק למתקשים), וחמישה בקבוקי למברוסקו איטלקי ב-89 שקלים (17.80 שקלים לבקבוק). כוס קולה במסעדה עולה יותר.

אפשר לחגוג את השנה האזרחית החדשה עם איזה דום פריניון או עם קרוג במחיר של ארבע ספרות, ואפשר גם עם למברוסקו ב-17.80. וכל טווח המחירים שביניהם - גם הוא אפשרי וכשר. אם לא למהדרין, לפחות לשמחים. חג שמח, יהודים.

גמלא השמורה, ברוט יקבי רמת הגולן חלוקה שווה בין ענבי השרדונה הלבנים לענבי הפינו נואר השחורים, הלוא הם ענבי השמפניה הקלאסיים, יוצרת כאן יין מבעבע יבש במיטב המסורת. מתיחת פנים קלה למותג הוותיק, שמצטרף לסדרה שכוללת שני יינות חדשים יחסית, נביולו וטמפרניו, ולצדם הקברנה משודרג משהו והברוט הוותיק והטוב באריזה חדשה. יבש, אלגנטי ופריך כמו שצריך. זה לא הבלאן דה-בלאן הנהדר של היקב, אבל זה בסדר גמור. 69 שקלים

Pelter Blanc de Blanc טל פלטר מוכר בעיקר בזכות היינות האדומים האקספרסיביים שלו. פלטר המוכשר הוא גם, למיטב ידיעתי, יינן הבוטיק היחיד המייצר יין מבעבע "אמיתי" לפי מיטב כללי הטקס והמסורת, כולל תסיסה שנייה בבקבוק עצמו - מה שאפילו יקבים מסחריים גדולים אינם מעיזים. המבעבע של פלטר עשוי על טהרת ענבי השרדונה הלבנים והוא חומצי מאוד, כמעט לימוני. בשלוק השני והשלישי מתגלים גם טעמי שמרים טובים. 180 שקלים

Martini Brut היין המבעבע היבש מבית מרטיני, המוכר הרבה יותר כיצרן הוורמוט המהולל, שמרטיני כמעט הפך לשמו הנרדף. היין הזה הוא חלק ממסורת ה"ספומנטה" (היין המבעבע) האיטלקית, שבדרך כלל אינה לוקחת את עצמה בכובד ראש מוגזם. גם תערובת זו של ענבי שרדונה וגלרה (או פרוסקו, בשמם המוכר יותר) אינה עושה מעצמה יותר מדי עניין. יין יבש כמו שצריך, אם כי לא מספיק מבעבע. חסר גז. 67 שקלים

Carpene Malvolti - Prosecco Extra Dry יין הפרוסקו הוא המרענן הרשמי של צפון איטליה. בדרך כלל מדובר ביין קליל מאוד ומעט מתקתק. הפרוסקו הנ"ל, נאמן לשמו, הוא אכן יבש מאוד, ובאופן מפתיע - אותי לפחות, כחובב יינות מבעבעים יבשים במיוחד - אולי אפילו קצת יותר מדי. משהו מהאופי השובב והמדליק של הפרוסקו נעלם תחת מעטה הרצינות המאולצת קמעה. ועדיין, למי שרוצה יבש מאוד ולא במאות שקלים, זו בחירה מצוינת. 83 שקלים

Lambrusco civ & civ הפתעת הטעימה. לא ציפיתי לגדולות מיין רוזה מבעבע קלות, חצי יבש ובמחיר רצפה. במיוחד כשהלמברוסקו הפך בשנים האחרונות לנשק יום הדין של ילדות ששותות יותר מדי. אבל לפעמים אפס ציפיות זו הדרך. יופי של דבר, אם מתייחסים אליו נכון: רוזה קליל מענבי למברוסקו. הגדרתו כחצי יבש עושה עמו עוול, מכיוון שהוא יבש למדי בטעמו. טעמי תותים עדינים, ובכלל כיף גדול במגבלות הז'אנר, או בעברית, יין נהדר לפסטה ולסלט. 27 שקלים

Cava - Gota de Maravilla נציג נאמן לשיגעון הקאווה, שממשיך להשתולל בישראל בכל הכוח. בלנד קלאסי של ענבי מקבאו, פריידה וחארל-לו, הזנים הלבנים המקומיים בחבל פנדס שבקטלוניה, שבו מיוצרות הקאוות הספרדיות, בתוספת מעט שרדונה. לא הקאווה הכי טובה ששתיתי בחיים, גם לא הכי רעה. יין מבעבע יבש מאוד, קצת חד מדי בקצוות, אבל עושה את העבודה. יש גם גרסה כשרה, ללמדכם משהו על ממדי ההצלחה של הקאווה בישראל. 25 שקלים (35 לגרסה הכשרה)

Lauren Perrier Rose שמפניית הרוזה של בית לורן פרייה, החוגג השנה את יום הולדתו ה-200, נחשבת, ובצדק, לאחת מהשמפניות הוורודות הטובות בעולם. מאחורי היובש המודגש וניחוחות השמרים האופייניים, מסתתרת גם ארומת תותים מרעננת, תוצאה ישירה של השימוש בענבי פינו נואר בלבד. 495 שקלים

Ayala Brut Majeur אחת השמפניות הכי יבשות והכי מרתקות בטעימה. לצערי, כבר לא מביאים לארץ את השמפניה הכי יבשה של איילה, הזרו דוסאז', המופתית, אבל גם הברוט מאז'ור היא שמפניה יבשה במיוחד. אני אישית מת על זה. יופי של שמפניה. בית איילה אינו מוכר כל-כך בארץ, אבל מדובר בבית שמפניה נהדר ויצירתי במיוחד. 232 שקלים

Bolibger Brut השמפניה של ג'יימס בונד - או לפחות הייתה כזו עד שזה התחיל לשתות גם בירה היינקן רחמנא ליצלן - לא ויתרה עליו עדיין והשיקה השנה מהדורה מיוחדת ממותגת כ-007 כמובן, מבציר 2002. אני הסתפקתי בברוט ה"פושט" שלהם ונהניתי עד מאוד, כרגיל, משמפניה קלאסית. יבשה אבל לא מאוד, ובעיקר אלגנטית להפליא. נובלס אובליז'. 400 שקלים

Blanc de Blanc Ruinart היישר מבית השמפניה הראשון בעולם שנוסד בשנת 1729 על-ידי ניקולא רינאר, שהגשים בכך את חלומו של דודו, הנזיר הבנדיקטי דום רינאר, חברו של דום פריניון. הבלאן דה בלאן מורכב כמו שמקובל מ-100% ענבי שרדונה, והוא יין מבעבע קלאסי, יבש ובעל ניחוחות בולטים של פרי הדר ושל אפרסקים. 490 שקלים

טיפה

סדנאות שתייה

בבית הספר לברמנים ולתרבות השתייה "זמן אמיתי" מעבירים סדנאות חווייתיות לציבור הרחב, סדנאות פתוחות בקומפלקס הבר של בית הספר, וגם סדנאות פרטיות סגורות לפי הזמנה. ניתן לבחור בין סדנה להכנת קוקטיילים, לטעימת יין או לטיול מסביב לעולם במעצמות הוויסקי כמו סקוטלנד, אירלנד, ארצות הברית, קנדה ויפן. 160 שקלים למשתתף, 300 לזוג ומחיר לקבוצות; טל' 03-5185050 www.zmanamiti.co.il