רועי אייזנמן | מנכ"ל מגדל חיתום

"לאף אחד בענף אין יתרון"

רוב המנהלים מתיישבים על כיסא המנכ"ל אחרי כמה שנים של עבודה מאומצת בעולם העסקים. רועי אייזנמן עשה את זה כבר בגיל 17: "זה קרה כשהאינטרנט עוד היה בחיתוליו", הוא משחזר. "פגשתי את הדוד שלי בארוחה משפחתית והתחלנו לדבר על המפעל שהוא מנהל למכירת דיו ממוחזר. הצעתי לו להרחיב את הפעילות ולמכור דיו דרך האינטרנט, אבל הוא לא ידע איך לעשות את זה. אז הקמתי את הכול מאפס, כולל ניהול האתר, קבלת הסחורה והשילוח". החברה הקטנה עבדה יפה, אבל כשאייזנמן קיבל צו גיוס הוא החליט לסגור את העסק.

כיום, 15 שנה לאחר מכן, הוא עומד להתיישב מחדש בכיסא המנכ"ל. הפעם, כמנכ"ל מגדל חיתום, זרוע הבנקאות להשקעות של קבוצת מגדל ואחת משלוש חברות החיתום הגדולות בענף.

"כשהייתי סטודנט גיליתי שהמסלול הניהולי קורץ לי יותר מהמסלול הטכני. באותם ימים אבא שלי הנפיק את החברה שלו בתל אביב (אבי אייזנמן, מייסד ויו"ר סיליקום, הנסחרת גם בנאסד"ק, ל' א'), וכשראיתי איך הוא מתנהל בפן העסקי - הבנתי שזה מה שאני רוצה לעשות. בכלל, אבא שלי מאוד השפיע על חיי. היכולת לפרוט בעיה למספר בעיות קטנות, לפתור את כולן ולצאת עם תוכנית אסטרטגית גדולה - זה הבסיס שאפשר לי לעשות את מה שאני עושה היום".

אייזנמן הוא מתווך פיננסי. התפקיד שלו הוא להבין מה חברה מסוימת רוצה וצריכה (כמו למשל לגייס הון), למצוא משקיעים פוטנציאליים ולנהל את הפגישות עמם, כולל המשא ומתן. במילים אחרות, הוא צריך לדאוג להם מתחילת התהליך ועד סופו: "הדרייב שלי מגיע מלעשות דברים חדשים, לא מלקבל טלפון מחברה שרוצה להנפיק עוד סדרת אג"ח. באופי שלי אני יזם, תמיד מחפש מה חדש, כי העולם כל הזמן משתנה".

אז איך יזם צעיר מתברג בצמרת ענף החיתום?

"מי שליווה את אבא שלי בהנפקה בתל אביב היה צחי סולטן (בעל השליטה בחברת כלל חיתום, ל' א'), והוא הציע שניפגש כדי שאוכל להתרשם מהעולם הזה שמכונה חיתום. באותם ימים הייתי סטודנט לתואר ראשון במינהל עסקים והתחלתי להתאהב בעולם הפיננסי. נפגשנו, וכשסיימתי את הלימודים הצטרפתי לכלל חיתום, שהייתה אז חברת החיתום השלישית בגודלה בענף, בתור מנהל הנפקות. אחרי חמש שנים עזבתי את החברה הגדולה בענף בתור סמנכ"ל".

העזיבה, אם תהיתם, לא הייתה מקרית. "קיבלתי הצעה ממגדל, שביקשו לפתח את תחום החיתום בחברה. הפעילות הייתה יחסית מנומנמת, והבנתי שיש לי אפשרות להקים פה משהו יפה. הצטרפתי למגדל לפני שנתיים כמנכ"ל מגדל הנפקות, שאחראית על הנפקה של חברות ציבוריות בשוק הישראלי. זה הביא אותי להתעסק עם דברים אחרים, כמו קרן הליוס, שותפות להשקעות באנרגיה מתחדשת, שגייסה מהגופים המוסדיים 320 מיליון שקל. מבחינת הסיפוק האישי, יותר מעניין אותי לעשות דברים מחוץ לקופסה, כמו הקרן שהקמנו. זאת מבחינתי עשייה אמיתית, כי לשם אני מביא גם את האיכויות האישיות שלי".

במהלך השנתיים האחרונות הוא ניהל גיוסים והנפקות בהיקף של כ-20 מיליארד שקלים. ומעבר להקמת הקמת קרן התשתיות הליוס ושורה של עסקאות של מימון פרטיות, בין העסקאות הבולטות שעליהן ניצח אפשר למנות את מכירת פרטנר לקבוצת סבן ואת הנפקות האג"ח של קבוצת מגדל.

הוא נולד בנתניה וגדל באבן יהודה. בתיכון למד בהדסים ושיחק בקבוצת הכדורסל של הפנימייה. "למדתי מחשבים, אבל עשיתי הרחבה בלימודי קולנוע. זה היה בשביל הנפש, שילוב שמאפיין אותי כל החיים".

איפה אתה רואה את עצמך בעתיד?

"בטווח הקצר האסטרטגיה שלי היא לשנות את המיקוד של חברת החיתום. במתכונת הנוכחית לאף אחד בענף אין יתרון, ואני רוצה לייצר מצב שיביא לידי ביטוי את הידע המקצועי של אנשי המחלקות. החיתום יהיה עוד שירות שאנחנו מציעים. ברור שהמטרה שלנו היא להרוויח, אנחנו פשוט חושבים שיש עוד דרכים לגייס כסף חוץ מהחיתום הקלאסי".

ובטווח היותר רחוק?

"האמת, מעבר לזה אין לי כרגע מטרה ספציפית. בכל בוקר אני קם ומחפש איך להגשים את עצמי מחדש".