הנהלת המפעל שרפי כרמל מעתלית, שעוסק ביצור דבקים, מבקש מבית משפט השלום בחיפה לבטל את הצו לפינוי רעלים שהוציא לו המשרד להגנת הסביבה. הצו הוצא בידי מנהל מחוז צפון במשרד, שלמה כץ, לפני כשבוע בעקבות אירוע סביבתי חריג שבו דלף חומר מסוכן מסוג בנזיל כלוריד שאוחסן בתחומי המפעל. בעקבות הדליפה, התקבלו במוקדי החירום תלונות רבות של תושבים בעתלית שדיווחו על מטרדי ריח ועל צריבות בעיניים.
ההחלטה על ביטול היתר הרעלים והדרישה לפינוי החומרים המסוכנים התקבלה בתום שימוע שעשה כץ לבעלי המפעל, גיל דנקנר. דנקנר הוא בן דודם של נוחי ודני דנקנר.
בעתירה שהגיש אתמול (ד') המפעל באמצעות עו"ד אריה נייגר נטען, כי אם הצו לא יבוטל לאלתר, המפעל שפועל מזה כ-50 שנה ייסגר, ו-104 עובדיו עשויים למצוא עצמם מחוסרי עבודה, וזאת בעוד שכל הליקויים שבגינם הוצא הצו תוקנו.
הדליפה אירעה לפני כשלושה שבועות, בעת שמלגזה פגעה בחבית שהכילה את החומר בנזיל כלוריד. לטענת המשרד להגנת הסביבה, הנהלת המפעל לא דיווחה על התקרית החריגה, וגם כשכוחות חירום שהוזעקו למקום הגיעו לשערי המפעל - כניסתם עוכבה במשך כשעה. במשרד טענו עוד, כי בדיקת פתע שהתקיימה במתחם מספר ימים לאחר הדליפה חשפה שורה של ליקויים באחסון הרעלים - מצב שיוצר חשש ממשי להישנות אירועים דומים.
בעתירת המפעל נטען עוד, כי הכשלים הם נקודתיים ומקורם בהפרות משמעת מצד עובדים זוטרים, שלגביהם כבר ננקטו צעדים משמעתיים. במפעל מתרעמים על כך שהצו הוצא מבלי לתת להנהלה הזדמנות לתקן את הליקויים, ונטען כי "נראה שהמטרה שעומדת בבסיס הוצאת הצו היא הענשת המפעל על האירוע".
על רקע העתירה, טען מטה המאבק שהוקם בעתלית לסגירת המפעל, כי הנהלת המפעל מנסה לגמד ולטייח את האירוע באופן שמטיל את האחריות על עובדים זוטרים. "מאגר החומרים המסוכנים של המפעל, אופן אחזקתו ותחזוקתו, כפי שעולה מדוחות המשרד להגנת הסביבה, מלמדים כי הנהלת המפעל לא פועלת בהתאם לגודל האחריות המוטל עליה. אין למפעלים כימיקליים, ובכלל זה למפעל שרפי כרמל, זכות קיום בצמוד לבתי מגורים".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.