נתניהו: מצבם של תושבי עוטף עזה השתפר לאחר המבצע

ראש הממשלה, מסר הצהרה לתקשורת הזרה במשרדו בירושלים, שבה הוא התייחס למבצע "צוק איתן" ■ נתניהו: "אנחנו משקיעים מאמצים גדולים כדי להסביר לעולם כי מי שאחראי להרג אזרחים הוא חמאס"

בנימין נתניהו / צילום: שלומי יוסף
בנימין נתניהו / צילום: שלומי יוסף

ראש הממשלה, בנימין נתניהו, הצהיר הערב (ד') במסיבת עיתונאים שנערכה במשרדו בירושלים בפני התקשורת הזרה כי "ישראל עוקבת מקרוב אחר יישום הפסקת האש בשטח, ואנו ערוכים לכל מקרה שהיא תופר".

נתניהו הוסיף כי "צה"ל נמצא בשטח בכוחות מתוגברים כדי לתת מענה לכל תרחיש. בכל מקרה, סביב יישובי עוטף עזה נשארו כוחות שלא היו שם לפני המבצע, וזאת כדי לתת הגנה טובה יותר לתושבי האזור". ראש הממשלה הוסיף ואמר כי מצבם של תושבי עוטף עזה השתפר לאחר המבצע.

"במשך השנים האחרונות חפר חמאס מערכת של מנהרות במטרה לבצע פיגועים נגד אזרחי ישראל", המשיך ראש הממשלה. "יצאנו מהשטח רק לאחר שצה"ל וידא שמערך המנהרות הושמד. חמאס בנה גם מערך רקטות שנועד לפגיעה המונית באזרחי ישראל. 'כיפת ברזל', יחד עם משמעת הברזל של אזרחי ישראל, מנעה את המהלך הזה".

ראש הממשלה הציג את הסרטונים שבהם דיווחו כתבים זרים על ירי רקטות לעבר ישראל מתוך אזורים מאוכלסים ומתוך מתקנים אזרחיים. "אנחנו משקיעים מאמצים גדולים כדי להסביר לעולם כי מי שאחראי להרג אזרחים הוא חמאס", הדגיש נתניהו, כשהוא רומז לגינוי שהשמיע מזכ"ל האום, באן קי מון, על הפצצת מתקני האו"ם ברצועת עזה על ידי צה"ל . "רק עכשיו, כשיוצאים כתבים זרים מרצועת עזה, התאפשר להם לשדר את האמת שחמאס מנע מהם להפיץ".

במקביל, כמה מדינות באיחוד האירופי פעולות לקדם יוזמה שתספק מענה לאחת הדרישות של חמאס - פתיחת מעבר רפיח המחבר בין הרצועה לבין מצרים, לתנועת תושבי עזה. גורם דיפלומטי גרמני מסר הערב לסוכנות הידיעות רויטרס כי גרמניה, צרפת ובריטניה הציעו לחדש את נוכחותה של משלחת מטעם האיחוד האירופי במעבר כדי לפתוח אותו מחדש.

על פי הגורם, שר החוץ של גרמניה, פרנק-וולטר שטיינמאייר, ועמיתיו מצרפת ומבריטניה, לורן פביוס ופיליפ המונד, תומכים בהפעלתו מחדש של המעבר, המהווה את צינור הגישה העיקרי של הפלסטינים המתגוררים ברצועה לעולם. כבר לפני כמה ימים הגיעו בכירים אירופיים רמי דרג לקהיר כדי להציג את היוזמה להסיר את המצור מעל רצועת עזה, שמבסגרתה יגיעו משקיפים אירופיים למעבר רפיח ולמעברים נוספים. על פי דיווח ברשת "אל-ערביה" בסוף השבוע, הממונה על יחסי החוץ של האיחוד האירופי, קתרין אשטון, תומכת ביוזמה.

בניגוד לדיווחים שפורסמו ביממה האחרונה שלפיהן כבר הגיעה המשלחת מישראל לקהיר לצורך משא ומתן בנוגע להפסקת אש עם חמאס, המשלחת הביטחונית מישראל יצאה רק הערב למצרים - כך מסרו מקורות ערביים לוואלה! חדשות. הדיונים צפויים להתמקד לפי שעה באפשרות של הארכת הפסקת האש הנוכחית ב-48 עד 72 שעות נוספות.

בראש המשלחת שיצאה עומד ראש האגף המדיני-ביטחוני במשרד הביטחון עמוס גלעד. מלבדו משתתפים במשלחת שני קצינים בכירים, בהם מתאם הפעולות בשטחים אלוף יואב מרדכי. השליח המיוחד של ראש הממשלה יצחק מולכו, שעל פי גורמים שונים היה צפוי להשתתף אף הוא בשיחות, אינו בין חברי המשלחת.