הכירו את הסטארט-אפ שפיצח את סוד "טעם הבשר"

פטריק בראון, פרופסור מאוניברסיטת סטנפורד, הצליח לפתח תחליף צמחי עם "טעם מושלם" של בשר אדום ■ את תחליף הבשר, מעין נוזל חום שדומה לדם פיתח בראון במעבדות חברת הסטארט אפ Impossible Foods, אותה ייסד לפני כשלוש שנים

תענוגות בשרים אוכל המבורגר / צלם: בן יוסטר
תענוגות בשרים אוכל המבורגר / צלם: בן יוסטר

הוא נראה כמו בשר, הוא מדמם כמו בשר והוא מריח כמו בשר, אבל ההמבורגר שלפניכם לא עשוי מבשר. מדובר בפרי המצאתו של פטריק בראון, פרופסור מאוניברסיטת סטנפורד שהצליח לפצח את הטעם הייחודי של הבשר האדום.

את תחליף הבשר, מעין נוזל חום שדומה לדם פיתח בראון במעבדות חברת הסטארט אפ Impossible Foods, אותה ייסד לפני כשלוש שנים. הנוזל הסמיך מופק ממולקולה שנמצאת בהמוגלובין אשר הופכת את הדם לאדום ואחראית לטעם המתכתי המאפיין את הבשר. אבל הדם המהונדס של בראון עשוי אך ורק מצמחים.

Impossible Foods, ובתרגום חופשי, "מזון בלתי אפשרי", הוא רק אחד מתוך עשרות סטארט אפים חדשים וממומנים היטב שמנסים למצוא תחליפים צמחיים לבשר, ביצים וגבינות, כשהמטרה, מעבר לפוטנציאל הכספי הגדול, הוא גם לייצר מקור מזון ,בר קיימא וידידותי לסביבה.