מחזיקי האג"ח של חברת אייס דיפו, הנמצאת כבר כמה שנים בפירוק, מתנגדים למתווה פשרה המציע הזרמה של כ-36 מיליון שקל לקופת הפירוק של החברה. מדובר בהזרמה של כ-16 מיליון שקל מבעלי השליטה לשעבר באייס, קבוצת גאון ומשפחת זבידה, והיתרה מחברות הביטוח שביטחו את הדירקטורים ואת נושאי המשרה באייס. את נאמן המחזיקים, חברת משמרת, מייצג משרד עו"ד קליר-בנימיני.
לעומת המחזיקים, נראה שהספקים של אייס דווקא נוטים לקבל את המתווה, שגובש במסגרת הליך גישור שאותו מנהלת השופטת לשעבר ורדה אלשיך. בהליך לוקחים חלק מפרקי החברה, עו"ד אמיר פלמר ורו"ח בועז גזית, וכן נציגי בעלות השליטה, הדירקטורים, נושאי המשרה וחברות הביטוח. כעת, משהוצע סכום התשלום הכולל, צפויים הצדדים לחזור לדיונים אצל אלשיך, כדי לגבש את הפירוט שלפיו יחולק הסכום.
במקרה שבסופו של דבר המחזיקים לא יתרצו, ומתווה הפשרה לא יתקבל, הם עשויים לפנות לביהמ"ש, ולהגיש תביעות נגד החברה והצדדים הקשורים אליה. בסך הכול חייבת אייס לנושיה הבלתי מובטחים - מחזיקי האג"ח והספקים - כ-300 מיליון שקל, מתוכם הועברו לידיהם כבר כ-30% מהסכום (כ-80 מיליון שקל).
סך חובותיה של אייס טרם קריסתה עמד על כ-450 מיליון שקל, והחלק לנושים המובטחים, בראשות הבנקים, כבר שולם. ב-2012 הוציא ביהמ"ש המחוזי בפתח-תקווה צו פירוק לאייס, אחרי שפעילותה העיקרית, המתרכזת בשוק ה"עשה זאת בעצמך", נמכרה לאלקטרה מוצרי צריכה תמורת 129 מיליון שקל. טרם הקריסה הפעילה הרשת 51 סניפים והעסיקה קרוב ל-1,200 עובדים.
דוח של חוקר שמונה מטעם ביהמ"ש לחקור את נסיבות קריסת הרשת, ואשר פורסם זמן קצר לאחר מכן, העלה תהיות ביחס להתנהלות בעלי השליטה והדירקטוריון ברשת, במיוחד בנוגע לפירעון הלוואת בעלים בסך של כ-27 מיליון שקל במהלך 2011, באופן שלא אפשר את המשך פעילות החברה ב-2012. עם זאת, הודגש בדוח, לא נמצאה "כל טענה - ודאי שלא טענה מבוססת לעת הזו - לעושק החברה או לנטילת דבר מה ממנה על-ידי בעלי השליטה בה".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.