בורסות אירופה ננעלו בעליות של עד 2.3% בצל דוח התעסוקה

נתוני התעסוקה בארה"ב איכזבו - רק כ-155 אלף משרות חדשות נוספו באוגוסט, הרבה מתחת לצפי ■ הדולר נחלש מול מרבית המטבעות והחוזים על הריבית משקפים סיכוי נמוך יותר להעלאת ריבית בספטמבר

בורסות אירופה/ צילום: רויטרס
בורסות אירופה/ צילום: רויטרס

בורסות אירופה ננעלו היום (ו') בעליות של עד כ-2.3%, על רקע נתוני התעסוקה המאכזבים שפורסמו היום בארה"ב. בניו-יורק מתנהל המסחר בעליות מתונות, בעוד הדולר נחלש מול מרבית המטבעות המובילים והליש"ט מתחזקת לרמה של 1.33 ליש"ט לדולר.

 


ב-15:30 פורסם נתון התעסוקה שהצביע על תוספת של 151 אלף משרות באוגוסט, מתחת לתחזיות האנליסטים שעמדו על תוספת של כ-186 אלף משרות. שיעור האבטלה נותר ללא שינוי ברמה של 4.9% אך השכר הממוצע לשעה עלה ב-0.1% באוגוסט. בצל הנתון המאכזב, החוזים על הריבית משקפים סיכוי נמוך יותר להעלאת ריבית בספטמבר (כ-23%) וסיכוי של כ-45% להעלאה נוספת בדצמבר.

כלכלני בנק אגוד מעריכים בסקירתם השבועית, כי "על רקע העלייה בסיכויים להעלאת ריבית בארה"ב, כפי שמשתקפים הן מהשוק והן מנתוני המאקרו החיוביים התומכים בכך, אנו ממליצים לשקול צמצום חשיפה או מימוש רווחים בסקטורים הרגישים להעלאת ריבית, בהם נדל"ן מניב, תשתיות, צריכה בסיסית ומניות דיבידנד".

עם זאת, הם מדגישים כי "יש מקום לאחזקה מסוימת בסקטורים אלה, כחלק דפנסיבי בתיק". באגוד מציינים בהקשר זה כי "באמצע השבוע סגן יו"ר הפד, סטנלי פישר, חזר על האמירה לפיה ייתכן כי הפדרל ריזרב יעלה את הריבית כבר בחודשים הקרובים במידה שהנתונים הכלכליים ימשיכו להצביע על התאוששות הכלכלה בארה"ב".

מניית Amec Foster בלטה לחיוב במסחר בעוד קרניבל צנחה בחדות לאחר שבבנק ההשקעות מורגן סטנלי חתכו את ההמלצה על החברה.

באסיה הסתיים המסחר במגמה מעורבת. 

 

כלכלני בנק לאומי מציינים בסקירתם השבועית כי המדיניות המוניטארית בשווקים העיקריים בעולם תוסיף להיות מרחיבה מאוד בטווח הנראה לעין, כאשר קצב העלאות הריבית בארה"ב צפוי להיות מתון. הבנקים המרכזיים של אירופה, בריטניה ויפן, צפויים להמשיך ולפעול באגרסיביות כדי לתמוך בפעילות הכלכלית במדינות אלו. ככלל, סביבת הריבית הנמוכה בעולם תורמת לגידול במינוף משקי הבית והפירמות, וכתוצאה מכך לעליה הדרגתית במכלול הסיכונים הפיננסיים.

בשבועיים האחרונים התגברו ההערכות לכך שעד לסוף השנה הנוכחית תתבצע העלאת ריבית בארה"ב. בתגובה, נרשמה עליית תשואות על פני העקומים הממשלתיים העיקריים, וחלה התחזקות של הדולר בעולם. שינויים נוספים בהערכות לגבי תוואי הריבית בארה"ב, כמו גם בהתפתחויות לקראת הבחירות שם, עשויים להיות במוקד תשומת הלב של המשקיעים בחודשים הקרובים, אומרים בלאומי.

בגזרת הסחורות רושם הנפט עלייה של 0.5% וחוזה ברנט נסחר סביב 45.7 דולר לחבית, לאחר ירידות חדות בימים האחרונים.