פלסטו קרגל זינקה בעקבות הצעת רכש חלקית מסי.אי תעשיות

הצעת הרכש ל-7% ממניותיה מצד בעלת השליטה מגיעה לאחר שכשל ניסיונה של סי.אי תעשיות להנפקה פרטית וגיוס של 37 מיליון שקל עבור החברה

גבי נגר / צילום: איל יצהר
גבי נגר / צילום: איל יצהר

לאחר שבחודש שעבר נכשל המהלך של בעלת השליטה בחברת פלסטו-קרגל , חברת סי.אי תעשיות, לביצוע הנפקה פרטית וגיוס של 37 מיליון שקל עבור החברה, פרסמה הבוקר סי.אי הצעת רכש ל-7% ממניות החברה (כ-2.1 מיליון מניות) במחיר של 5.55 שקלים למניה. ההצעה תקפה עד ליום 14 בינואר. בעקבות פרסום הצעת הרכש זינקה היום (ב') מניית פלסטו קרגל ב-8% במהלך המסחר בבורסה, לרמה של 5.25 שקלים. לאחר העלייה היום נסחרת פלסטו קרגל בבורסה לפי שווי של כ-160 מיליון שקל, בעוד הונה העצמי עומד על כ-219 מיליון שקל.

קבוצת פלסטו-קרגל, שנוצרה ממיזוג החברות פלסטו-שק וקרגל לפני כשנה וחצי, מורכבת משתי חברות שונות הפועלות בתחומים נפרדים, ומפעילה בסך הכל חמישה אתרי ייצור בישראל. קרגל עוסקת בייצור, עיבוד ושיווק של לוחות ואריזות מקרטון גלי, המשמשים בעיקר לאריזה ושינוע של מוצרי תעשייה, היי-טק, מזון ותוצרת חקלאית. מוצרים אלו נמכרים בישראל, ולחברה נתח שוק מוערך של כ-25% מהשוק המקומי. תחום הפעילות השני הוא האריזות הגמישות, בו עוסקת החברה בפיתוח, ייצור ושיווק של שרוולים ויריעות פוליאתילן, המשמשות לתעשיית הגומי וכחומר גלם לתעשיית האריזות הגמישות, וכן בייצור מוצרים שונים כגון שקים, שקיות ואריזות גמישות אחרות.

בעלי מניות המיעוט התנגדו להנפקה

פרסום הצעת הרכש, כאמור, הגיע לאחר שבסוף החודש שעבר התברר כי כשל המהלך לגיוס 37 מיליון שקל לפלסטו-קרגל באמצעות הנפקה פרטית לבעלת השליטה סי.אי תעשיות, שבבעלות המנכ"ל גבי נגר, ניר דור והאחים עמירם ויהושע לוינברג; ולחברת הפניקס. ההנפקה הייתה אמורה להעלות את שיעור ההחזקה של בעלת השליטה מ-44.4% מעבר לרף 45% ממניות פלסטו-שק.

חוק החברות קובע כי ניתן לעלות אל מעבר לרף החזקה זה רק באמצעות הצעת רכש או אישור רוב מקרב בעלי מניות המיעוט. משום כך הובאה ההצעה לאישור אסיפת בעלי המניות. בזימון לאסיפה נכתב בין השאר כי ההקצאה להפניקס תותנה באישור ההקצאה לבעלת השליטה, וכן כי המחיר למניה בהקצאה לבעלת השליטה נקבע בהתבסס על המחיר בהקצאה הפרטית שנעשתה להפניקס.

אלא שבעוד שהנפקה פרטית גדולה לגוף מוסדי מבוצעת לרוב בהנחה על מחיר השוק, הרי שהנפקה פרטית לבעלת שליטה בהנחה שכזו נתפסה כחריגה אצל בעלי מניות המיעוט. כך קרה שהאסיפה דחתה את ההצעה בעקבות התנגדותם של מרבית בעלי מניות המיעוט, ובראשם שלושת הגופים שנמנו עד אשתקד על גרעין השליטה בפלסטו-קרגל: כלל תעשיות, קרן סקיי וקרנות המנוף של בראשית, המחזיקים יחדיו בכ-40% ממניות החברה, ואשר מהלך מעין זה היה מדלל את החזקתם המצרפית ל-32.3%.

לכן כעת מקדמת סי.אי את הצעת הרכש. אם זו תצליח, החברה ככל הנראה תצא למהלך של הנפקת זכויות, במסגרתה תוכל לגייס סכום דומה או אף גבוה יותר מזה שביקשה לגייס בהנפקה הפרטית, כשבמקביל יוכלו בעלי המניות הקיימים, אם יירצו, להשתתף בה, תוך שמירה על חלקם היחסי בהון החברה.

את הרבעון השלישי השנה סיימה פלסטו-קרגל בהפסד של 16 מיליון שקל, שהשלים הפסד של 31 מיליון שקל בתשעת החודשים הראשונים של השנה. זאת, בעיקר על רקע ההוצאות הגבוהות שרשמה החברה, עקב העברת מפעל הקרטון שלה מלוד שבמרכז ללהבים שבדרום. ההכנסות ברבעון רשמו ירידה של 8.5% לעומת הרבעון המקביל אשתקד, והסתכמו בכ-173 מיליון שקל.