בוני התיכון: לבטל את הזכייה במכרז מחיר למשתכן בקריית גת

כך עולה מתביעה שהגישה החברה נגד רשות מקרקעי ישראל (רמ"י) ועיריית קריית גת • מדובר במכרז בו זכתה החברה ביולי 2016 הכולל 264 דירות, 229 מהן מוזלות • רמ"י בתגובה: "טענות לא מבוססות"

בנייה בקריית גת / צילום: רויטרס
בנייה בקריית גת / צילום: רויטרס

בוני התיכון הגישה תביעה נגד רשות מקרקעי ישראל (רמ"י) ונגד עיריית קריית גת, במסגרתה היא מבקשת לבטל את זכייתה במכרז מחיר למשתכן בעיר. מדובר במכרז לבניית 264 יחידות דיור בשכונת כרמי גת בו זכתה החברה בחודש יולי 2016. על-פי אתר מחיר למשתכן, 229 מהדירות הן דירות מוזלות לזכאי מחיר למשתכן, והפרויקט נכלל בהגרלה הגדולה הרביעית שהסתיימה רק לאחרונה.

במסגרת התביעה מבקשת חברת בוני התיכון מבית המשפט לקבוע כי רמ"י הפרה הפרה יסודית את חוזה החכירה שנחתם, ולכן יש לבטל את החוזה הנחתם ולהשיב לה את כל הוצאות הפיתוח והערבויות שהציבה. עוד מבקשת החברה במסגרת התביעה כי החוזה שחתמה לביצוע תשתיות ציבוריות שצורף למכרז יבוטל וערבויות נוספות שהעמידה יוחזרו לה.

עוד במסגרת התביעה, שהוגשה באמצעות עורכי הדין שמואל שוב, הילה לביא יתים וטל גליקסמן ממשרד עורכי הדין שוב ושות', טוענת חברת בוני התיכון כי 20 חודשים עברו מאז זכתה במכרז ומימוש הפרויקט אינו נראה באופק. עוד טוענת החברה כי נקלעה למצב בו הפכה להיות "בת ערובה" למחלוקת בין רשות מקרקעי ישראל ועיריית קריית גת בקשר ליישומו של "הסכם הגג" שנחתם בין המדינה לבין עיריית קריית גת.

נזכיר כי הסכם הגג האמור היה בין ההסכמים הראשונים שנחתמו בין המדינה לרשות מקומית ושכונת כרמי גת בה ממוקם הפרויקט האמור היא שכונה שנבנית בעקבות אותו הסכם. המחלוקת בין רמ"י לבין העירייה עסקה בטענות הדדיות של הצדדים על אי מילוי ההתחייבויות שכלל הסכם הגג והדבר אף הוביל לתביעה הדדית. בסופו של דבר דחה בית המשפט את הטענות של העירייה, והוחלט כי שני הצדדים ישובו לקדם את הפרויקטים השונים. נציין כי המחלוקת בין קריית גת לבין רמ"י עיכבה את התקדמות הפיתוח בשכונה וקידום בניית הפרויקטים השונים, ועל כך מלינה כעת חברת בוני התיכון בתביעה.

בחברת בוני התיכון טוענים כי העיכוב בקידום הפרויקט ובעבודות התשתית בשכונה החדשה גרמו לה הפסדים וכי הן העירייה והן רמ"י לא עמדו בהתחייבויות כלפיה. "לתובעת נגרמים מידי יום נזקים כספיים אדירים ובלתי הפיכים", כך בתביעה, "בכללם נזקים הנובעים מכך שהתובעת שילמה לרמ"י למעלה מכ-32.22 מיליון שקל, וכן העמידה ערבויות לרמ"י ולעירייה בסך של למעלה מכ-4.4 מיליון שקל, העמידה כוח אדם לטובת המכרז, שכרה יועצים, כאשר מכל הזמן הזה נמנעה מהזדמנויות עסקיות אחרות, ואף התחייבה למחיר שספק אם רלוונטי נוכח העיכובים הרבים שנגרמים".

מרשות מקרקעי ישאל נמסר בתגובה לתביעה כי "מאחר והתביעה טרם הגיעה למשרדי רמ"י נמנע מאיתנו להתייחס בצורה פרטנית לטענות החברה. יחד עם זאת, ניתן לומר כי מהות התביעה מצביעה על ניסיון החברה להיתלות על טענות לא מבוססות הנוגעות לפיתוח תשתיות במטרה לבטל את העסקה. למעשה, מבדיקתנו מול העירייה התברר כי העירייה חתמה על הסכמי תשתיות עם החברה עוד בחודש ינואר אולם החברה מסרבת לקחת את ההסכמים החתומים.

"היחסים בין רשות מקרקעי ישראל לעירייה חזרו לתיקונם ושני הצדדים פועלים לקידום הפרוייקט במלא המרץ. הופעל קבלן לביצוע התשתיות בשטח אשר עובד בפרויקט על-פי הלו"ז שנקבע במכרז ובמטרה למסור את המגרשים לבניית היזמים במהירות האפשרית".