הקבלן גבי מגנזי יעמוד לדין בפרשת השוחד במועצת מטה יהודה

זאת בכפוף לשימוע • חשוד כי שילם לראש המועצה משה דדון שוחד בסך מאות אלפי שקלים • כמו כן נשקלת העמדה לדין של מספר תאגידים בבעלות מגנזי בתחומי הנדל"ן, התשתיות והבנייה

גבי מגנזי / צילום: אביגיל עוזי, "ידיעות אחרונות"
גבי מגנזי / צילום: אביגיל עוזי, "ידיעות אחרונות"

הקבלן גבי מגנזי יעמוד לדין בפרשת השוחד לכאורה במועצת מטה יהודה, בכפוף לשימוע שייערך לו. פרקליטות מחוז ירושלים (פלילי) הודיעה לבא-כוחו של מגנזי כי היא שוקלת להעמידו לדין בכפוף לשימוע בגין ביצוע עבירות שוחד, מרמה והפרת אמונים, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, ניסיון לקבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות וקשירת קשר לפשע. כמו כן נשקלת העמדה לדין של מספר תאגידים בתחומי הנדל"ן, התשתיות והבנייה שבבעלותו.

על-פי כתב החשדות שנשלח אל מגנזי, במהלך השנים 2010-2015 שימש מגנזי כ"קבלן הבית" במועצה האזורית מטה יהודה וביצע את עבודות הפיתוח והתשתיות במועצה, כקבלן ראשי או כקבלן משנה. בגין עבודות אלה שילמה המועצה לחברת מגנזי תשתיות כ-180 מיליון שקל. מטה יהודה היא המועצה האזורית הגדולה ביותר בישראל.

על-פי החשד, מגנזי שילם לראש המועצה משה דדון שוחד בסך מאות אלפי שקלים ומתנות נוספות, בעד פעולות הקשורות במילוי תפקידו כראש המועצה. בנוסף לכך, מגנזי חשוד שקשר קשר עם מי שהועסק על-ידי המועצה כיועץ לצורך הכנת מכרזים פומביים שונים.

במסגרת קשר זה, כך טוענת הפרקליטות באמצעות עורכי הדין רבקה אלקובי ונתי בן-חמו, תיאמו השניים כי תנאי הסף שנקבעו למכרז על-ידי היועץ מטעם המועצה יתאימו למאפיינים ולסיווג הקבלני של החברות שבבעלותו של מגנזי, יקדמו את סיכויי זכייתן של אלה וכן יקשו על חברות אחרות להתמודד במכרז ולעמוד בתנאי הסף שנקבעו. לפי החשד, בשל כך קיבלה מגנזי תשתיות שלא כדין יתרון משמעותי על פני יתר החברות שהתמודדו במכרז, ובשל כך זכתה במכרז בהיקף של כ-60 מיליון שקל.

בנוסף חשוד מגנזי כי במהלך שנת 2011 פעל בתיאום עם היועץ לצורך הכנת מכרזים, במטרה להשפיע שלא כדין על הליך קביעת אומדן המועצה במכרז לביצוע עבודות ביוב במועצה. כמו כן, ובתיאום עם היועץ ועם משה דדון ראש המועצה, פעל להכנסת האומדן המתואם לתיבת המכרזים. בשל המתואר, הצעתו של מגנזי הייתה ההצעה היחידה שעמדה בתנאי הסף של המכרז והיחידה שהובאה בפני ועדת המכרזים במועצה.

חשדות נוספים בעניינו של מגנזי נוגעים לשוחד ששילם לכאורה לאיתמר שמעוני, ראש עיריית אשקלון, בסך 100 אלף שקל, וכן שוחד ששילם לנושא משרה בעיריית ראש-העין, בתקופות שבהן היו למגנזי אינטרסים כלכליים משמעותיים בערים אשקלון וראש-העין.

זוהי אינה ההסתבכות היחידה של מגנזי. ביוני אשתקד הודיעו פרקליטות מיסוי וכלכלה ורשות ההגבלים העסקיים למגנזי, הבעלים של החברה הציבורית אברות וכן חברת מגנזי תשתיות, למהנדס גיל שולדנפריי; למזכירת החברה הכלכלית לשוהם, לילך הירש; מנכ"ל חברת הבנייה דניה סיבוס, רונן גינצבורג; ולקבלנים נוספים; כי נשקלת העמדתם לדין, בכפוף לשימוע, בפרשת תיאום המחירים במכרזי בנייה, תשתית ורכש בעיריית שוהם.

למגנזי, שולדנפריי והירש יוחסו עבירות של קשירת קשר לפשע, קבלת דבר במרמה, זיוף מסמך, מרמה והפרת אמונים, עבירות לפי חוק ההגבלים, עבירות לפי חוק לאיסור הלבנת הון ועוד - כל אחד לפי חלקו. לחשודים הנוספים - בהם גינזבורג, מיכאל בראשי, חברת זלמן בראשי, ניר עפרוני, חברת רולידר ואחרים - מיוחסות עבירות לפי חוק ההגבלים, חוק איסור הלבנת הון ועבירות נוספות.