הנקראות ביותר

משטח שחור במטבח וחרדל בסלון: איך עוצב בית בגני תקווה

בצעד לא שגרתי החליטו האדריכלית שירה מוסקל ומעצבת הפנים הדס רוט לייצר פתח בצד התקרה הגבוהה של הבית בגני תקווה, כדי לחבר בין המפלסים השונים ● במעלה המדרגות נפרצה מעין 'מרפסת הרצל' פנימית, שיוצקת משמעות חדשה לרעיון הזרימה

נכנסים הבייתה / צילום: לירן שמש
נכנסים הבייתה / צילום: לירן שמש


הבית.
צופה לחורשה בקצה גני תקווה. 200 מ”ר בנויים על מגרש של 500 מ”ר.

בעלים. זוג הורים הייטקיסטים ושלושת ילדיהם הקטנים.

אתגרים בתכנון. “הבית שנרכש היה ישן ולא אטרקטיבי", מספרות האדריכלית שירה מוסקל ומעצבת הפנים הדס רוט מ'הלל אדריכלות'. "מדובר בבית בודד, בעל מראה וחלל פנימי מורכב ולא מזמין. הכניסה הראשית לבית נמצאת חצי מפלס נמוך יותר מקומת המגורים, והבית והחצר מדורגים בהתאמה, כך שהחצר הקדמית נמוכה מהחצר האחורית.

"מהרגע הראשון הבנו שיש פה פוטנציאל עצום, כשהאתגר נחלק לשניים: ראשית, ליצור בבית זרימה נכונה של החלל ולהפוך אותו להרמוני ואסתטי יותר, ושנית, להתאים אותו לצורכי המשפחה.

"בשלב ראשון התמקדנו בתכנון קומת הסלון והמטבח, שהיא לב הבית. הפכנו את המבואה התחתונה לחלל מיוחד ואישי, מעין כרטיס כניסה למתחם המגורים. בקומת המגורים התמודדנו עם קיר עגול עתיר פתחים, והצלחנו לתכנן את המטבח כך שהקיר המעוגל יהפוך לאלמנט מיוחד. במהלך השיפוץ נחשף פתח להשקפה מהמפלס העליון, מעין 'מרפסת הרצל' פנימית של הבית".

פינת האוכל העגולה ממוקמת בין שני חלונות גדולים, וצופה על המרחב הביתי כולו / צילום: לירן שמש

יחידת המדפים הפתוחים היא החלק האישי במטבח. הכיור במרא הכפרי משתלב בין הגוונים הקלילים  / צילום: לירן שמש

התקרה. "במקור היא הייתה גבוהה ובעלת שיפוע חד. בחרנו לפתוח פתח בצידה, כדי לאפשר קשר בין הקומה העליונה ביותר לבין הסלון, החלטה שיצרה שינוי מהפכני בתחושה ובאווירה שנוצרה בבית.
"בנוסף, פירקנו את התקרה המקורית, ובמקומה יצרנו שיפוע מקורות עץ שמחזקות את האופי הכפרי של הבית. בקיר הגבוה שנוצר בעקבות השיפוע מיקמנו קמין כפרי, והדגשנו אותו באלמנט של בריקים בצבע אפור כהה במיוחד”.

יחידת ההורים. “גולת הכותרת של הבית. בזכות שימוש בחלל אחסון שלא נוצל, הצלחנו להגדיל את שטחה של היחידה. המרפסת שפונה לנוף של חורש פתוח משכה אותנו להוביל את בני הזוג לקומה הזאת (במקום להיות בין חדרי הילדים), וליצור להם קומה משל עצמם.

הגוונים השולטים. “המטבח בגוון קפה עם משטח שחור, פרקט עץ אלון מעושן וצבעוניות נועזת ועדינה גם יחד. פריטי הריהוט בסלון צבועים בחרדל ובכחול נייבי. גם אלמנט המדרגות דומיננטי בבית - רום המדרגות, בכל הקומות, נצבעו בשחור והכניסו עניין וחיבור בין החללים. לחדר השינה של ההורים בחרנו בגוונים שקטים ורגועים. טקסטיל בהיר ורך וריהוט לבן בסגנון שאבי שיק”.

החצר. “מרווחת מאוד, ולכן העירוניות לא מורגשת כאן כלל. הגינה קלילה ולא קונבנציונלית באופן העמדת פינות הישיבה - בקצוות המגרש, מימין ומשמאל. פינת האוכל החיצונית נמצאת בסמוך לפינת האוכל הביתית, ואילו הסלון החיצוני מרוחק מהבית, ממוקם על מקבץ של אבנים וסלעים ומקנה תחושה אותנטית של ישיבה בטבע. ההחלטה הזו מאפשרת מבט נקי החוצה מתוך הבית, וגם יציאה היישר לתוך הטבע והצמחייה הים תיכונית”.

חדר העבודה במפלס הכניסה נע בין הקליל לכבד - רהיט במבנה קלאסי מסוגנן, וצביעה מיוחדת שיוצרת מראה אמנותי/ צילום: לירן שמש

מבואת הכניסה מוקפת בארונות אחסון. הריצוף והגוונים רומזים למה שיתגלה בהמשך הבית / צילום: לירן שמש

חצר מרווחת שמאפשרת ניתוק מהעירוניות. הסלון החיצוני מרוחק מהבית, ומקנה תחושה אותנטית של ישיבה בטבע / צילום: לירן שמש

רוצה להשאר מעודכן/ת בנושא הסיפורים הגדולים של השבוע?
אני מאשר/ת קבלת תוכן פירסומי מגלובס
נושאים נוספים בהם תוכל/י להתעדכן
נדל"ן
גלובס טק
נתוני מסחר
שוק ההון
נתח שוק
דין וחשבון
מטבעות דיגיטליים
✓ הרישום בוצע בהצלחה!
עקבו אחרינו ברשתות
לכתבה הקודמתTLV NOIR: הכירו את נשות הלילה של תל-אביב