נציבות שירות המדינה דחתה למועד לא ידוע את המכרז לבחירת המשנה לפרקליט המדינה - כך נודע ל"גלובס". המכרז על התפקיד, שיועד על-פי כל ההערכות לעו"ד ליאת בן-ארי, העומדת בראש פרקליטות מחוז תל-אביב (מיסוי וכלכלה), היה אמור להתקיים בשבוע הבא, ב-10 בספטמבר, אלא שנציבות שירות המדינה הודיעה היום (ב') למועמדים כי הוא נדחה לאחר הבחירות.
נציבות שירות המדינה אישרה את המידע ומסרה בתגובה: "1. מועד כינוס ועדת הבוחנים אכן נדחה מיום 10.9 ליום 26.9, והודעה על המועד החדש נמסרה למועמדים; 2. דחיית המועד בוצעה בשל כך שהייתה של מועמדת, במועד שנקבע, בשליחות בחו"ל מטעם משרדה. בנוסף, הועברה לאגף בחינות ומכרזים בנציבות פנייה מהפרקליטות שלא לקיים ראיונות למועמדים באמצעות מערכת הסקייפ, אלא לראיין את כל המועמדים פנים מול פנים. לאור נסיבות אלה סוכם על דחיית מועד כינוס הוועדה וקביעת מועד חלופי".
מניסוח התגובה של נציבות שירות המדינה עולה כי לבד מעו"ד בן-ארי, בכירים נוספים במשרד המשפטים החליטו להתמודד על התפקיד.
כזכור, נציבות שירות המדינה החליטה במהלך סוף יוני להשהות את המכרז בעקבות מכתב אנונימי שקיבלה, שבו הועלו טענות חמורות מאוד נגד התנהלות משרד המשפטים, טענות שנדחו על-ידי המשרד. לאחר בירור עם משרד המשפטים החליטה הנציבות בסוף יולי להכשיר את המכרז, אך מאז ועד היום, כאמור, הוא לא התקיים.
בוועדת המכרז, מה שנקרא "ועדת הבוחנים", אמורים לשבת ארבעה: נציג הפרקליטות (בדרך-כלל שי ניצן), נציג וועד הפרקליטים (שתומך בבן-ארי ומנסה לזרז את המכרז ככל יכולתו, כולל פניות לבית המשפט), נציג ציבור ונציג של נציבות שירות המדינה. בין המועמדים שלטשו עין לתפקיד, לבד מבן-ארי, היו בעבר השרון פרידמן, דן בהט, איתי פרוסט ושלום שיפר.
במכתב התלונה שנשלח לנציבות שירות המדינה בזמנו נכתב כך: "לפני יותר משנה פרש משירות המדינה המשנה לפרקליט המדינה לעניינים כלכליים, יהודה שפר. שנה שלמה ויותר עמד התפקיד פנוי, ולא שובץ בו איש. כעת, חצי שנה לפני סיום הקדנציה של פרקליט המדינה שי ניצן, הוא נזכר לפרסם 'מכרז' לתפקיד. אין שום הצדקה שפרקליט מדינה פורש ימנה ברגע האחרון שלו את המשנה, שלא יהיה המשנה שלו. כל בחירה, בכל מועמד, תהיה נגועה ופסולה. במקביל, מסבירים מקורביו של שי ניצן שהתפקיד נועד לגברת ליאת בן-ארי, שאמורה לנהל את התיקים בבית המשפט נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו, ושהדבר סוכם בין שי ניצן, ליאת בן-ארי והמיועד מטעם שי ניצן להיות יורשו, מומי למברגר.
"המכרז פורסם יום אחרי ששרת המשפטים אילת שקד עזבה את התפקיד, ויום אחד לפני ששר המשפטים אמיר אוחנה נכנס לתפקיד. שי ניצן ניצל את היום האחד שהיה לו, והוא ניצל זאת על-מנת לקבוע לאוחנה עובדה בשטח - פרסום מכרז. את המכרז הוא ינצל על-מנת לקבוע לשר הממונה אחרי הבחירות, עובדה נוספת בשטח - גברת בן-ארי כבר תהיה אז המשנה לפרקליט המדינה.
"כיון שהקדנציה של פרקליט המדינה היא 6 שנים, ושל המשנה שלו היא 8 שנים, ניצן מבקש למנות עכשיו משנה עבור שני פרקליטי המדינה הבאים אחריו. ברור שכזה דבר - מינוי של משנה רגע לפני שהוא פורש - לא היו מאפשרים לאף בכיר בשירות המדינה. היו אומרים לו: 'חיכית שנה מאז שהקודם פרש, עכשיו תחכה עוד 3-4 חודשים עד שהממשלה תקבע מי מחליף אותך, והוא יבחר את המשנה שלו'. אלא שבפרקליטות לא צריך לחכות, לא לשר ולא לפרקליט מדינה חדש, כי חבר מביא חבר. פרקליט מדינה ממנה את יורשו, השרים הם רק קישוט. אם שי ניצן ומומי למברגר הסכימו - המערכת מתיישרת.
"הדבר מתחבר ליוזמה אחרת של שי ניצן - 'השינוי הארגוני'. שי ניצן ומומי למברגר החליטו לפני כמה חודשים להעצים את תפקידו של מומי למברגר, המשנה הפלילי, ולהעביר אליו את מרבית סמכויותיו של פרקליט המדינה בעניינים פליליים. זאת, לקראת הגעתו של שר חדש ('מי יודע מי זה יהיה', ו'אולי הוא יהיה עוין למערכת', והשם המאיים 'יריב לוין' נזרק לאוויר), ואותו שר עלול למנות פרקליט מדינה כרצונו (אולי 'מבחוץ' שומו שמיים). ולכן חשוב מאוד שהסמכויות החשובות יהיו בידי אדם שסומכים עליו, המשנה הפלילי למברגר. פרקליטי המחוזות, שלא היה נאה להם להיות כפופים למשנה, הורידו את היוזמה מסדר היום, אבל הקשר של אליטה ממונה נגד נבחרי ציבור, כדי להשאיר את השרים חסרי אונים, חסומים, עוד חי ומחכה לשעת כושר.
"שי ניצן רוצה שליאת בן-ארי תישאר במערכת, כי היא והוא מחזיקים יחד מול היועץ את הקו התקיף נגד ראש הממשלה, כאשר מי שיחליף את גברת בן-ארי כפרקליט המחוז, איש אמונה, יצטרף גם הוא לכיוון הזה, והיועץ המשפטי לממשלה לא יוכל לצאת נגד כל-כך הרבה אנשים, גם אם אינו מסכים איתם.
"אתם בנציבות המדינה הייתם אמורים למנוע את המכרז התפור של הרגע האחרון, אך כנראה רימו אותכם שוב והציגו את המינוי כדבר רגיל ושגרתי. מדברים כל הזמן נגד מינויים שעושים שרים בתקופת בחירות, חצי ממשלה מחכה לאחר הבחירות בגלל שאסור למנות, אבל שי ניצן ממנה עכשיו וזה עובר חלק. תארו לעצמכם שרוני אלשיך המפכ"ל היה ממנה לעצמו סגן חודשיים לפני תום התפקיד ונותן לו קדנציה של 8 שנים, או הרמטכ"ל, או ראש רשות המסים.
"כדאי מאוד שתתערב ותבטל את המכרז הזה ותאפשר לפרסמו רק אחרי שייבחר פרקליט מדינה חדש. אנו פונים אליך ראשון כי איננו רוצים שהעניין ייחשף ויפגע במה שחושב הציבור על המערכת, רק בגלל שכמה בכירים מנסים לקדם אינטרסים אישיים שלהם, ושר חדש לא מבין מה עושים לו.
"על החתום: פרקליטות ופרקליטים מודאגים".
כאמור, משרד המשפטים דחה את כל הטענות במכתב ששלחה עו"ד אמי פלמור, מנכ"לית משרד המשפטים, לנציבות שירות המדינה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.