קרני תומר הגיעה לסינגפור לחצי שנה - ונשארה כמעט עשור (בינתיים). בדרך היא הספיקה להקים עסק לסיורי אוכל בשווקים של האי הקטן והצפוף, להפוך לכוכבת של משרד התיירות הסינגפורי, להיתקל בביורוקרטיה נוקשה שהקסם הישראלי לא עובד עליה - ולא להפסיק להתגעגע הביתה.
בשיחה עם "גלובס" היא מספרת איך התגלגלה לדרום מזרח אסיה, ולמה היא עדיין שם, איך זה להקים עסק במדינה שמככבת באופן קבוע בראש טבלת המדינות הידידותיות לעסקים, והכי חשוב - איך משכנעים ילדים שגדלו בסינגפור לעזוב קצת את שיעורי הבית וללכת לשחק כדורגל.

סינגפור מראה כללי/צילום:shutterstock אס איי פי קריאייטיב
דברים שרואים משם - פודקאסט חדש
בכל פעם שאנשים קרובים עוברים לגור בחו"ל, הם משאירים אחריהם שובל זוהר של אבק כוכבים. הם ניצחו את השיטה, הם יודעים משהו שאנחנו לא, הם נוסעים לשם, ואנחנו נשארים פה. אבל אחרי שהנצנצים שוקעים, מתחילים החיים האמיתיים. גם שם הרי נאבקים ביוקר המחיה, מתלבטים אם לקנות או לשכור דירה, יולדים ילדים ואז תוהים מה לעשות איתם בחופש, משלמים מסים ומקימים עסקים. הישראלים הם כבר תיירים די מנוסים, מדקלמים בעל-פה המלצות להצגות בברודוויי, לקופי שופס באמסטרדם ולטרקים בנפאל, אבל איך זה נראה כשמשאירים את הביצה הקטנה שלנו מאחור ועוברים לחיות שם באמת?
בפודקאסט הזה לא נדבר על השכונה הכי היפסטרית של לונדון, לא על הבאגטים המטורפים של פריז ולא על כמה זול המילקי בברלין. טוב, אולי גם על זה, אבל מעבר לכך, ננסה לצלול למעמקי היומיום של הישראלים שחיים במדינות אחרות ולהבין איך הדברים עובדים שם. מה זה אומר להקים עסק בסינגפור, ללדת בארה"ב, לקנות דירה במדריד או לגדל ילדים בקופנהגן. אולי אפילו נלמד מזה משהו על עצמנו. דברים שרואים משם - שיחות עם ישראלים מעבר לים. אפשר להאזין גם באפליקציות הפודקאסטים השונות.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.