חברת הנשק הגיאורגית שנידזה תובעת מיליונים מרוני מילוא: "הבריח נכסים לבתו"

החברה הגיאורגית שנידזה טוענת כי מילוא העניק ללא תמורה לבתו נכסים יקרי-ערך מחשש כי יינתן לרעתו פסק דין במסגרת סכסוך קודם שניטש בין הצדדים • לטענת שנידזה, מילוא ושותפו הסתירו ממנה כספים שהגיעו לה על תיווך בעסקאות נשק עם ממשלת גיאורגיה

רוני מילוא / צילומ: תמר מצפי
רוני מילוא / צילומ: תמר מצפי

"רוני מילוא הבריח נכסים לבני משפחתו הקרובים באופן פיקטיבי, פסול ולמראית-עין" - כך טוענת חברת הנשק הגיאורגית George Shanidze ("שנידזה") המצויה בסכסוך מתמשך מול ראש עיריית תל-אביב והשר לשעבר רוני מילוא, סביב ביצוע עסקאות ביטחוניות בגיאורגיה, בתביעה חדשה על סך 10 מיליון שקל שהגישה לבית המשפט המחוזי בתל-אביב.

זה מספר שנים טוענת חברת שנידזה, שבבעלות איש העסקים דוד אדילשווילי, כי מילוא חייב לה כספים מעסקאות ביטחוניות רגישות בשווי מיליוני שקלים שנעשו בין התעשיות הביטחוניות בישראל לבין ממשלת גיאורגיה, ובהן שימשו חברות שבאמצעותן פועל מילוא ושנידזה כמתווכות. בעבר אף ניהלו הצדדים במשך מספר חודשים הליך גישור בפני ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט, אך ניסיון זה ליישב את הסכסוך לא צלח. 

הברחת הנכסים ששווים מיליוני שקלים, טוענת כעת שנידזה, נעשתה כחלק מניסיון של מילוא "להכשיל או לפחות להכביד בצורה משמעותית על ביצועו של פסק דין עתידי שיינתן נגדו ונגד החברות שבבעלותו", בזמן שהתנהלה תביעה קודמת שהגישה החברה נגד מילוא למתן פירוט חשבונות.

עוד בתביעתה החדשה, שהוגשה באמצעות עורכי הדין אילן סופר, גיא וילף ויערה חיימי ממשרד אילן סופר, טוענת החברה הגיאורגית כי מילוא "ביצע מעשי מרמה, הטעיה והסתרה חמורים, תוך הפרת מערכת היחסים ההסכמית ויחסי האמון בין הצדדים, ותוך ביצוע עוולות והתעשרות שלא כדין". 

במסגרת התביעה שהוגשה נגד רוני מילוא, נגד החברות שבאמצעותן הוא מנהל את עסקיו, נגד בתו אפרת ונגד רפי אלואשווילי שהיה שותפו של מילוא לעסקאות ביטחוניות בגיאורגיה, טוענת שניזדה כי "מילוא ושותפו רימו את שנידזה בכל דרך אפשרית, הסתירו ממנה כספים בגובה עשרות מיליוני שקלים שאותם קיבלו מהחברות אלביט ורפאל, לא חלקו עמה כספים אלה בשיעור של 33.3% כפי שהיו מחויבים כלפיה, ובמקום זאת חילקו כספים אלה ביניהם בשיעור של 50% לכל אחד מהם ושלשלו כספים אלו לכיסם". 

ביחס לאלואשווילי טוענת שנידזה כי הוא למעשה הודה בכך שרימה אותה יחד עם מילוא. לפי הנטען, "אלואשווילי והחברות שבבעלותו הגישו תביעה על סך 9.4 מיליון שקל נגד רוני מילוא והחברות שבבעלותו, שבה הודו בהודאת בעל דין לכל דבר ועניין כי רימו יחדיו את שנידזה ביחס למספר עסקאות וחילקו ביניהם את הכספים מעסקאות אלה בשיעור של 50%-50%, אולם טענו בנוסף כי מר מילוא והחברות שבבעלותו רימו גם אותם ביחס לחלק מהעסקאות באמצעות הסכמים ותשלומים שהוסתרו אף מהם, וממילא הוסתרו גם משנידזה. 

הסכסוך הקודם בין הצדדים, שבמסגרתו נדרש מילוא לספק את פירוט כל חשבונותיו בקשר עם העסקה, התנהל בבית המשפט במשך כשנתיים וחצי. ימים ספורים לפני שמילוא ואלואשווילי היו אמורים להיחקר בחקירה נגדית על התצהירים שהגישו, ביקש מילוא מבית המשפט כי התביעה נגדו תתקבל במלואה, במה שלטענת שנידזה מהווה מהלך "חריג יותר".

"לא בכל יום נתבע מבקש כי התביעה נגדו תתקבל במלואה ויינתן נגדו פסק דין, רק כדי למנוע חקירה נגדית שלו ושל 'העד' מטעמו. טעמיהם של מר מילוא ומר אלואשווילי לכך שמורים עימם", נטען בתביעה החדשה שהגישה שנידזה.

ואכן בפסק הדין, שניתן בהסכמת מילוא ביוני 2019, נקבע כי הוא יעביר למשרד רואי חשבון ניטרלי (משרד EY) את פירוט החשבונות של החברות שבאמצעותן פעל, "ביחס למלוא התמורה שהתקבלה כתוצאה מקידום עסקאות בגיאורגיה". לפי פסק הדין מיוני 2019, מילוא יגלה "כל חשבון, תעודה, קבלה, כרטסת, דוח, פלט וכל מסמך רלוונטי אחר הנוגע לתמורה שהתקבלה בחברה באמצעותה פעל מילוא בגין עסקאות אלה". 

ואולם, טוענת החברה הגיאורגית, מילוא "הפר ברגל גסה" את פסק הדין הקודם שניתן במסגרת תביעה למתן חשבונות שהתנהלה במשך כשנתיים וחצי בין הצדדים. "מעט מאוד בעלי דין, אם בכלל, יעזו - או אפילו יחשבו - להפר פסק דין באופן בוטה כל-כך. ברם, חברת מילוא ורוני מילוא הם בעלי דין כאלה. מצער שאדם שהיה בעברו שר המשטרה נוהג באופן כה מביש", נכתב בתביעת שנידזה. 

הפרת מילוא את פסק דין, טוענת שנידזה, באה לידי ביטוי בכך שמילוא והחברה שבשליטתו "מכבידים על קיום פסק הדין באופן בוטה, חריג וקיצוני".

"פסק הדין קובע כי חברת מילוא תגלה הכול. פסק הדין אף קובע כי חברת מילוא תגלה את המסמכים הללו 'בתוך 60 יום' ממועד מתן פסק הדין", נכתב בתביעה. ואולם, טוענת שנידזה, "למרות הדברים הברורים הנ"ל, ואף שחלפה כבר למעלה מחצי שנה מאז מועד מתן פסק הדין, חברת מילוא מפרה את פסק הדין ואינה משתפת פעולה עם רואי החשבון". 

שנידזה טוענת כי לאחר שמילוא משך את הזמן ונמנע מספר פעמים מלמסור את המידע למעט מספר מצומצם של מסמכים, פנתה אליו EY בדרישה לקבלת מסמכים, אך גם דרישה זו העלתה חרס. "בסופו של דבר נאלצו רואי החשבון לשלוח לחברת מילוא מכתב, אשר מבהיר כי פסק הדין מופר, וכי הם אינם זוכים לשיתוף-הפעולה הנדרש, כי אין כל הצדקה - בוודאי לא על בסיס לשון פסק הדין - להכביד עליהם בדרישות והכבדות שונות, כי אינם יכולים לבצע את עבודתם, וכי ככל שלא יימסרו להם המסמכים הנדרשים בהקדם, הם ייאלצו לפרוש מתפקידם", נכתב בתביעה. 

מטעמו של עו"ד רם כספי, בא-כוחו של רוני מילוא, נמסר בתגובה: "כמקובל במחוזותינו, התגובה של רוני מילוא בכל הקשור לתובענה תוגש לבית המשפט המוסמך לכך". 

עו"ד רם ז'אן ממשרד AYR, המייצג את רפי אלואשווילי, מסר בתגובה: "הניסיון לשרבב את מר אלואשווילי לתביעה שבין שנידזה לבין רוני מילוא הוא מופרך וחסר יסוד. הדברים יובהרו בבית המשפט". 

דירה בסי אנד סאן ומשק במושב

בהתאם לטענתה להברחת נכסים מצידו של מילוא, במקביל לתביעתה ביקשה שנידזה להטיל עיקול על הנכסים שלטענתה הבריח מילוא לבנותיו ולאשתו. 

בקשת שנידזה לעיקול זמני של הנכסים, שהוגשה במעמד צד אחד, נדחתה בידי שופטת בית המשפט המחוזי נועה גרוסמן. גרוסמן הסבירה כי אין מקום להיעתר לבקשה ללא שמיעת תגובתו של מילוא לטענות נגדו, שכן היא אינה מבחינה ב"חשש להברחת נכסים דחופה ומיידית".

עוד ציינה גרוסמן כי "מועד התרחשות הנזק האפשרי בהיעדר צו לעיקול זמני, עודנו מרוחק". שנידזה כבר הודיעה לבית המשפט כי היא עומדת על בקשתה לעקל את הנכסים, וזו תישקל שוב לאחר שיתר הנתבעים יגיבו לבקשה.
רשימת הנכסים של מילוא ומשפחתו שעיקולם התבקש כוללת נכסים בעלי שווי גבוה.

כך, בין היתר, התבקש עיקולה של דירת מגורים בפרויקט סי אנד סאן בתל-אביב הרשומה על שם מילוא ואשתו בחלקים שווים; משק במושב שדה ורבורג, שלטענת שנידזה הזכויות בו הוברחו ללא תמורה על-ידי מילוא לבתו, אפרת מילוא, בעיצומו של ניהול התביעה קודמת שהתנהלה בין הצדדים; ודירה בשדרות דוד המלך בתל-אביב, שהעביר לפי הטענה מילוא לבתו אפרת גם כן ללא תמורה, אף שמדובר בכתובת המהווה את המען הרשמי של שתי החברות שבאמצעותן פועל מילוא. 

בבקשת להטלת צווי עיקול טענה שנידזה כי "קיים חשש סביר, ואף הרבה למעלה מכך, כי ככל שתתקבל התביעה הנוכחית - המבוססת על ראיות משמעותיות רבות, לשנידזה לא יהיה כיצד להיפרע ממילוא והחברות שבאמצעותן הוא פועל, והיא תעמוד בפני שוקת שבורה. לאור נטייתם המוכחת של מילוא והחברות שבאמצעותן הוא פועל להכביד על ביצוע פסקי דין ולעשות כל אשר לאל ידם כדי שלא לקיים את התחייבויותיהם כלפי שנידזה, כמו גם לאור הברחת הנכסים מצידם ללא תמורה לבני משפחתו הקרובים של מר מילוא לרבות בזמן שהתביעה למתן חשבונות התנהלה, וכן לאור מעשי המרמה שהנתבעים ביצעו כלפי התובעת הנתמכים בהודאת בעל דין לכל דבר ועניין מצידו של מר אלואשווילי, יש להטיל עיקול על כל נכסי מילוא וחברותיו עד לגובה הסכומים הנתבעים בתביעה".