ראש הממשלה בנימין נתניהו נועד היום עם מזכיר המדינה האמריקאי מייק פומפאו. פומפאו הגיע לישראל ולמדינות נוספות באזור לנסיעת בזק כדי לדון בהסכם המתפתח בין ישראל לאיחוד האמירויות.
על הפרק בין שני המנהיגים נמצא גם הנושא הפלסטיני, והחזרת הסנקציות נגד איראן וכמובן, גם עסקת מכירת ה-F35. פומפאו אף עשוי להעלות על השולחן את הדרישה האמריקאית לצמצום דריסת הרגל של סין במזרח התיכון.

ראש הממשלה בנימין נתניהו ומזכיר המדינה האמריקאי מייק פומפאו / צילום: קובי גדעון, לע"מ
אחרי הפגישה עם נתניהו, ייפגש פומפאו עם ראש המוסד יוסי כהן ועם השרים בני גנץ וגבי אשכנזי. מישראל ימשיך פומפאו לאמירויות, בחריין וסודאן.
בנוסף, פומפאו אמור לנאום היום בלילה מירושלים בוועידת המפלגה הרפובליקנית כאשר העיר ירושלים נמצאת ברקע. בארה"ב נמתחה ביקורת על השימוש בנסיעה מדינית ודיפלומטית לצרכים הפוליטיים של קמפיין הנשיא טרמאפ, אולם המפלגה הרפובליקנית מסרה כי כל ההפקה של החלק הפוליטי נעשתה על חשבון המפלגה ולא מכספי משלמי המיסים האמריקאי.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.