מרמקולים שמתמללים פגישות ועד שידורי וידאו המוניים: מיקרוסופט מסתערת על העבודה ההיברידית

מיקרוסופט הציגה בכנס "איגנייט" שורה של מוצרים ושירותים שנותנים מענה לצרכים החדשים שעולים עקב המעבר לעבודה מהבית • בין החידושים: מסכים, מצלמות ורמקולים מיוחדים לשיחות ועידה והרחבה של מספר המשתתפים בשיחות וידאו ל-1,000

עבודה היברידית / צילום: Shutterstock
עבודה היברידית / צילום: Shutterstock

שרות שיחות הווידאו "זום" אולי הפך שם נרדף לעבודה מהבית בתקופת הקורונה, אבל החידושים שמציע עולם הטכנולוגיה לעולם העבודה הם הרבה מעבר לאפליקציית שיחות וידאו. מאז ומתמיד הייתה חברת מיקרוסופט אחת מהשחקניות הבולטות בתחום הדיגיטציה של עולם העבודה, ומאז פרוץ המגפה היא משקיעה בפיתוח שירותים ומוצרים בתחום.

בכנס Microsoft Ignite 2021 ללקוחות הענן של מיקרוסופט שנפתח היום (ג'), ויימשך עד ה-4 במרץ, הציגה החברה פיצ'רים ומוצרים חדשים לעולם העבודה.

לצד פיצ'רים למוצרים קיימים - כמו פלטפורמת העבודה המשותפת "Teams", המאפשרת עבודה משותפת של צוותים בדומה למערכות כמו "מאנדיי" הישראלית או "סלאק", הציגה החברה מוצרים פיזיים חדשים. בין המוצרים החדשים מסכים ורמקולים ייעודיים לשיחות ועידה וישיבות עבודה.

החברה הודיעה גם על השקת פיצ'רים חדשים לפלטפורמת "ויוה" שאותה השיקה החברה לפני חודש ואשר מוסיפה שכבה של יכולות בינה מלאכותית למוצרים הקיימים על מנת לאסוף מהם מידע על ביצועי עובדים.

את המוצרים החדשים פיתחה החברה כדי להתאימם לעבודה היברידית, המשלבת עבודה מהבית ועבודה מהמשרד. מיקרוסופט ליוותה את ההשקה בנתונים של סקר שערכה ממנו עולה כי 80% מהמנהלים וכ-70% מהעובדים מעוניינים להמשיך לעבוד במודל היברידי.

פיצ'רים שיעזרו לשפר את העבודה מהבית

מיקרוסופט השיקה רמקולים חכמים עם יכולות זיהוי שפה (NLP). הרמקולים יכולים לתמלל שיחה בזמן אמת ולסכם בכתב את הנאמר תוך יכולת הפרדה של עד עשרה דוברים. החברה ציינה בהודעת ההשקה כי "בכדי לשמור על פרטיות ואבטחת מידע לכל משתמש ישנה שליטה מלאה על האפשרות לייחס את דבריו הנאמרים במהלך הפגישה".

רמקולים חכמים של מיקרוסופט / צילום: מיקרוסופט ישראל
 רמקולים חכמים של מיקרוסופט / צילום: מיקרוסופט ישראל

החברה השיקה גם מוצרים נוספים יחד עם שותפותיה. מסך ייעודי לפגישות הושק בשיתוף עם יצרנית האלקטרוניקה דל והוא כולל חומרה ייעודית לפגישות - מיקרופון, רמקול, מצלמה וכן מקור של תאורה רכה למשתתפים המצטלמים. מסך נוסף הושק בשיתוף עם חברת Poli.

עוד הושק "בר וידאו", גם הוא בשיתוף Poli - מכשיר שמולבש על מסכים קיימים ושנועד לשדרג אותם לצרכים של סביבת עבודה מרחוק. לבר הווידאו מצלמת 4K, עם יכולת מעקב אוטומטית אחר הפנים של המצולם, מערך מיקרופונים, יכולת סינון רעשי רקע וכפתור פיזי לכיסוי מהיר של העדשה לצורך שמירה על הפרטיות. מיקרוסופט גם השיקה מצלמה לשיחות ועידה בשיתוף עם חברת Aver.

בפלטפורמת ויוה השיקה מיקרוסופט פיצ'רים חדשים שמאפשרים להפיק תובנות פרטיות על יעילות, ותיעדוף משימות, וכן מעקב אחר "רווחה אישית" במהלך יום העבודה - כמו הגזמה בשעות העבודה. אלה מצטרפים ליכולות שהוצגו עם השקת המערכת, שמרכזת כלים שימושיים להגדלת מעורבות העובדים במהלך יום העבודה, כלי אנליזה ופרודוקטיביות לארגון כולו, לצד חיבור לקורסים והשתלמויות מקצועיות.

במערכת שיחות הוועידה של Teams, ה-"זום" של מיקרוסופט, הושקו כמה שיפורים. מיקרוסופט הודיעה כי תגדיל את מספר המשתתפים המקסימלי לאלף, וזאת לעומת זום, שבה מספר המשתתפים מוגבל ל-100 (או אלף בעזרת תוסף). החברה הודיעה כי במהלך השנה תגדיל את יכולת הפלטפורמה כך שתתאים לשידורי תוכן המוניים של עד 20 אלף צופים.

בתחום העבודה המשותפת, הרחיבה מיקרוסופט את אפשרויות שיתוף הפעולה מחוץ לארגון, למשל בכתיבת מסמכים; הציגה תוסף למצגות פאוורפוינט, שיאפשר הצגה של מצגות ללא צורך להציג את כל שולחן העבודה; אפשרות לחלק את המשתתפים ל"חדרי ישיבות" וירטואליים; ומצב תצוגה חדש שבו ניתן לראות את יתר השקופיות במצגת, ולא רק את השקופית שמוצגת באותה העת.

תוסף להצגת מצגות צ'אט ב-teams של מיקרוסופט / צילום: מיקרוסופט ישראל
 תוסף להצגת מצגות צ'אט ב-teams של מיקרוסופט / צילום: מיקרוסופט ישראל

בתחום האבטחה, הציגה מיקרוסופט אפשרות לעריכה משותפת מוגנת של מסמכים, אפשרות להפיק דוחות איומי סייבר, אימות זהות ביומטרי מאובטח ללא סיסמה, ויכולת להתאים את מדיניות השימוש והאבטחה לכל משתמש בארגון.