קרדיט סוויס: "כוח הקנייה של הלהט"בים יכול להגיע ל-5.6 טריליון דולר"

בנק ההשקעות פרסם סקירה לרגל חודש הגאווה, והדגיש את חשיבות הכללת עובדים להט"בים גם מנקודת מבט כלכלית • הסקטור הכי מכליל להטב"ים: טכנולוגיית מידע • "אם להט"בים היו כלכלה בפני עצמה, היא הייתה הכלכלה השלישית או הרביעית בגודלה בעולם"

עובדי גוגל במצעד הגאווה בטורונטו / צילום: Shutterstock
עובדי גוגל במצעד הגאווה בטורונטו / צילום: Shutterstock

"גאווה וביצועים תאגידיים", זוהי הכותרת של סקירה שפרסם בנק ההשקעות קרדיט סוויס, לרגל חודש הגאווה. כחלק מבחינת נושא ה-ESG - נושאים סביבתיים, חברתיים ונושאי ממשל תאגידי שנלקחים בחשבון במסגרת השקעות - בקרדיט סוויס בחנו ומצאו כי הכללת עובדים להטב"ים מובילה לא רק להגברת השוויון אלא חשובה גם מנקודת מבט כלכלית.

"בהינתן ששיעור הלהט"ב באוכלוסייה הוא 5%-10%, ושלצרכנים להט"בים יש דפוס הוצאות דומה לשל צרכנים אחרים, הרי שכוח הקנייה של הצרכנים הלהט"בים נאמד בכ-2.7-5.6 טריליון דולר מכלכלות ה-G20", נכתב בסקירה. "במילים אחרות: אם להט"בים היו כלכלה בפני עצמה, היא הייתה הכלכלה השלישית או הרביעית בגודלה בעולם". בסקירה מצוין לדוגמה שבשיעור של 7.5% להט"בים מכלל האוכלוסייה, כלכלה כזאת הייתה גדולה יותר מכלכלות גרמניה, הודו ובריטניה.

 
  

עובדים להט"בים תורמים לביצועים

בקרדיט סוויס בנו לפני מספר חודשים מעין מדד הכולל כ-350 חברות שעונות על הקריטריון של גיוון ותעסוקה של להט"ב (על בסיס מדיניות החברות, מה נהוג בפועל, הטבות שרלוונטיות ללהט"ב וכן להט"בים בעמדות הנהלה בכירות), וכעת הוסיפו למדד עוד כ-50 חברות.

לפי הנתונים שנבדקו, חברות שמכלילות להט"ב הציגו ביצועים טובים יותר מהחברות שלא הכלילו להט"ב. כך למשל, חברות במדד MSCI ACWI (העוקב אחר שוקי ההון הגלובליים) למעט החברות במדד הלהט"ב של קרדיט סוויס, הניב תשואה של 7.1% מינואר 2010 ותשואה של 9.2% מתחילת השנה הנוכחית, בזמן שמדד הלהט"ב של קרדיט סוויס הניב תשואה מתואמת של 11.7% מינואר 2010 ושל 13.3% מתחילת 2021.

בין החברות הבולטות ברשימה של קרדיט סוויס נמצאות ענקיות ההייטק האמריקאיות אפל, מיקרוסופט, אמזון, גוגל ופייסבוק, וכן טסלה, בנק ג'יי.פי מורגן, ויזה, אנבידיה, ג'ונסון אנד ג'ונסון ו-וולמארט. החברה הלא-אמריקאית הראשונה ברשימה היא סמסונג אלקטרוניקס הקוריאנית; מאירלנד מגיעות Accenture ומדטרוניק, משוויץ - חברת התרופות נוברטיס, ומבלגיה - יצרנית הבירה Anheuser-Busch InBev.

בקרדיט סוויס מציינים כי המדד מוטה לחברות גדולות - חברות בעלות שווי של למעלה מ-10 מיליארד דולר מהוות מעל 44% ממנו, וחברות בשווי 5-10 מיליארד דולר מהוות קרוב ל-36%. רוב ניכר של החברות (91%) מגיע מצפון אמריקה. בחלוקה לפי סקטורים, הסקטור המכליל ביותר להט"בים הוא ה-IT (טכנולוגיית מידע) שמהווה מעל 30% מהמדד, לעומת חלקו במדד S&P 500 שעומד על כ-25%. גם מגזרי הבריאות והפיננסיים מהווים שיעור גבוה יותר במדד של קרדיט סוויס ביחס לחלקם במדד S&P 500, בעוד שבתחומי האנרגיה והנדל"ן שיעורם נמוך יותר.

בבנק מציינים ספציפית 28 חברות (רובן מארה"ב, אך גם מאירופה ואסיה) שמתאימות לדבריהם למשקיעים שמעוניינים להיחשף לתזת ההשקעה הזו. בין החברות הללו נמצאות סמסונג אלקטרוניקס, יוניליוור, אנבידיה, מודי'ס, נאסד"ק ואפלייד מטריאלס.

המדינה המצטיינת בזכויות להט"ב: מלטה

באופן כללי מציינים כלכלני קרדיט סוויס על בסיס מחקרים אחרים כי נכון להיום, המדינה האירופית שממוקמת במקום הראשון בזכויות להט"בים היא מלטה עם ציון של 94% (כאשר 0% מסמן הפרה מלאה של זכויות ו-100% מסמן זכויות מלאות), ואחריה מגיעות בלגיה, לוקסמבורג, פורטוגל ונורבגיה.

המדינה האירופית הגרועה ביותר ללהט"ב היא אזרבייג'ן עם 2%, ואחריה רוסיה ופולין.

בארה"ב, לפי מחקר אחר שבקרדיט סוויס מצטטים, נבחנה מידת התמיכה בנישואים חד-מיניים, כאשר ב-1996 שיעור התמיכה היה כ-30% לעומת כ-70% מתנגדים; ב-2007-2008 שיעור התומכים והמתנגדים היה זהה ואילו ב-2020 שיעור התמיכה עמד על 67% ושיעור ההתנגדות על 31%.