"יש אצלנו אינטריגות בדיוק כמו בסדרות הטלוויזיה המשפטיות": ביקור באחד ממשרדי עוה"ד הגדולים

הפנטזיה על בריכה במשרדים, הדמות הכריזמטית של הקומה והכלל המאוד יסודי: סניקרס זה מחוץ לתחום • ביקור במשרד עורכי הדין עמית, פולק, מטלון ושות' • הברזייה

מימין: סמדר חזן, אלי נבו, קארין ליכטרמן / צילום: כדיה לוי
מימין: סמדר חזן, אלי נבו, קארין ליכטרמן / צילום: כדיה לוי

המטבחון של:

משרד עורכי הדין עמית, פולק, מטלון ושות'

משתתפים בשיחה:

1. קארין ליכטרמן, 28, נשואה, מהרצליה. עו"ד במחלקת הייטק והון סיכון 3 שנים במשרד
2. אלי נבו, 44, נשוי ואב לילדה, מת"א. שותף במחלקת הנדל"ן. 3 חודשים במשרד
3. סמדר חזן, 55, נשואה ואם לשלושה, מיהוד. עוזרת אישית של השותפים. 24 שנים במשרד

על מה מדברים? 

מה זה APM: משרד עמית, פולק, מטלון ושות' (APM) הוקם בשנת 1956, ומתמחה במגוון תחומי המשפט האזרחי-מסחרי, בהם הייטק וטכנולוגיה, שוק ההון, נדל"ן ועוד. במשרד 200 עובדים, מתוכם 120 עורכי דין.

איך הגעתם? אלי, בן למשפחה חרדית ("אני הראשון במשפחה שעשה תואר"), הצטרף בספטמבר כשהמשרד התמזג עם גולדמן, ארליך ואדלשטיין. קארין התחילה כמתמחה לפני שלוש שנים וסמדר פה כמעט 25 שנה: "מאז חיתנתי ילדים ונולדו נכדים".

איך עובדים: אלי מגיע למשרד מדי יום - "הלקוחות של מחלקת נדל"ן לא אוהבים זום" - ומשתדל לאזן בין בית לעבודה: "ואחרי שהילדה הולכת לישון חוזר למיילים". קארין קמה יותר מאוחר כדי לדלג על הפקקים, "ולפעמים אני עובדת מהבית. לקוחות של הייטק והון סיכון דווקא מעדיפים להיפגש בזום. הם אומרים - בשביל מה שנבוא אליכם?". את הפגישות בבית היא עורכת מחדר העבודה "עם מערכת התופים של בעלי ברקע. התחתנו לפני שלושה שבועות".

כשזה זה: קארין התאהבה בתחומי ההייטק וההון סיכון: "אבל עוד מוקדם לומר שזה לתמיד. אני מלווה גם עסקאות ענק וגם סטארט־אפים קטנים של יוצאי 8200". לאחרונה ליוותה גיוס של יצרנית הבשר המתורבת אלף פארמס שגייסה 105 מיליון דולר. "אני ישנה מצוין בלילה גם כשיש מיליונים על הפרק". אלי סגור על תחום הנדל"ן: "זה וואו. בגלל שמדובר על בתים של אנשים זה תמיד אישי, תמיד אמוציונלי. האנושיות פה חשובה במיוחד, קצת להקליל את המתח בין האינטרסים".

מתח, אינטרסים וגלאם: "העבודה שלנו זוהרת בדיוק כמו שזה נראה בסדרות טלוויזיה המשפטיות, רק שכל דבר לוקח הרבה יותר זמן. אם בסדרות נכנסים לבית משפט ותוך דקה יש החלטה - במציאות זה יכול לקחת שנים. אבל כן, יש בכל משרד את הדמות הכריזמטית ואת האינטריגות, כמו בכל מוסד גדול".

מוסד גדול: ב־24 שנותיה של סמדר במשרד היא כבר ראתה הכול. "כשהגעתי היו כאן 20 עורכי דין, היום יש 120. פעם היינו מתאמות את הפגישות ביומן משרדי גדול, אבל עכשיו עורכי הדין קובעים לעצמם זומים". את סיור ההיכרות במשרדים היא כבר העבירה ליותר מ-100 מתמחים. השאלה שהם שואלים ביומם הראשון - איפה חדר הכושר.

חדר הכושר: המתחם המבוקש משמש את העובדים, לפחות בתיאוריה. קארין הקפידה לפקוד אותו "אבל בעקבות החתונה פחות". סמדר מדווחת ש"בדיוק הגיע מלא ציוד שווה", ומשתתפת בחוג הפילאטיס של המשרד, ואלי בכלל מנסה לשכנע את השותפים לבנות במשרד בריכה. "אבל לא נראה לי שזה יקרה".

לא קורה: בימים שאין פגישות אפשר לבוא עם ג'ינס, אבל סניקרס הן מחוץ לתחום. למרות שקארין מסייגת: "אצל נשים, כל עוד זה אלגנטי, זה סבבה. חליפה שחורה זה רק בבית המשפט". אלי מגדיר את קוד הלבוש: "אתה הכי יפה כשנוח לך", איך זה בדיוק עובד עם מכנסיים מחויטים וחולצה מכופתרת? "זה צריך להיות יפה ונקי ולשבת טוב על הגוף".

מה שנכנס לגוף: במטבחונים הפזורים בין הקומות יש פירות וירקות. "אף פעם לא היו אצלנו בורקסים בישיבות", מספרת סמדר. "אבל אני עוד זוכרת את הימים שבהם היה מותר לעשן בפגישות. כולם עישנו על כולם, עורכי הדין החזיקו מטהרי אוויר בחדרים".