בורסות עולם | סיקור שוטף

מניות הבנקים הובילו את העליות: וול סטריט ננעלה במגמה חיובית

המסחר בארצות הברית ננעל בעליות שערים • מניות הבנקים הובילו את המגמה עם קפיצה של עד 7% • אמזון המשיכה לאבד גובה • החוזים על הנפט עלו ב-1%-1.2%.

שוק ההון / צילום: Shutterstock, Pixels Hunter
שוק ההון / צילום: Shutterstock, Pixels Hunter

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים 

 

 

23:00

התאוששות בניו יורק: המסחר בוול סטריט ננעל לאחר יום במגמה חיובית. נאסד"ק  עלה ב1.4%, S&P 500  הוסיף 1.8% לערכו והדאו ג'ונס  קפץ בכמעט 2%.

22:45

שוק הקריפטו: מטבע הביטקוין מאבד כ-1.7% מערכו ונסחר במחיר של 29 אלף דולרים למטבע. זאת לאחר שמוקדם יותר היום מחיר המטבע חצה את רף ה30 אלף דולרים ליחידה.
במקביל, מטבע האית'ריום יורד מתחת לאלפיים דולר למטבע.
כך על פי נתוני ה- coinmarketcap.

21:50

מגמה ירוקה: מניית אפל   עולה ב-3.6%, קוקה קולה  קופצת ב-3.2%, שווי מניית מיקרוסופט  מזנק ב-3.1%, ומניית דיסני  מוסיפה 3.33%.

בניגוד למגמה הכללית בנאסד"ק , מניית אמזון  ממשיכה לאבד גובה ויורדת בכ-0.5%.

20:40

מגמה חיובית בוול סטריט: שלושת המדדים המובילים שומרים על כיוון חיובי. הנאסד"ק  קופץ ב-1.1%, דאו ג'ונס  עולה בכמעט 2%, וה-500 S&P  מוסיף 1.6% לערכו, לאחר שנגע בסוף השבוע שעבר בשוק דובי.

מניות הבנקים במגמה חיובית, ג'יי פי מורגן  רושמת עלייה משמעותית של כ-7% לאחר הודעת הבנק שהוא צופה שיגיע ליעד התשואה שלו מוקדם מהצפוי. מניית הסיטיבנק קופצת ב-7.2% ומניית וולס פארגו  במגמה חיובית של 5.7%.

18:45

המסחר באירופה ננעל בעליות שערים: מדד דאקס טיפס ב-1.4%, פוטסי התחזק ב-1.7% וקאק הוסיף 1.2%.

דויטשה בנק  קפץ ב-6.5%,  וודאפון  הוסיפה 4.1% וקרדיט אגריקול  עלתה ב-2.8%.

בינתיים, העליות בניו יורק מתחזקות: דאו ג'ונס מתחזק ב-2.2%, S&P 500 מוסיף 1.8% ונאסד"ק עולה ב-1.3%.

18:15

המסחר בארצות הברית ממשיך להתנהל בעליות: דאו ג'ונס מטפס ב-1.9%, S&P 500 עולה ב-1.5% ונאסד"ק מתקדם ב-0.8%.

אפל מתחזקת ב-2.8%, אוטודסק נחלשת ב-6.5% ואינטל  מוסיפה 0.8%.

עליות גם בקריפטו: הביטקוין עלה ב-1.6% ביממה האחרונה וכעת ערך מטבע אחד עומד על כ-30,400 דולר. האת'ריום התחזק ביממה האחרונה ב-2.7% וכעת ערך מטבע אחד עומד על 2,072 דולר.

16:31

פתיחה חיובית בבורסות וול סטריט, דאו ג'ונס מתקדם ב-0.88%, S&P 500 מוסיף 07% לערכו ונאסד"ק עולה ב-0.3%.

14:20

במסחר בחוזים עתידיים על מדדי בורסות ארה"ב נרשמות כעת עליות של עד 1.2%. גם באירופה המגמה חיובית.

במסחר המוקדם רושמות עליות אפל , אנבידיה, אמזון  וטסלה 

גילת , ספקית פתרונות תקשורת לוויינית, סיכמה את הרבעון הראשון של השנה עם צמיחה של 18.5% בהכנסות, ל-51.4 מיליון דולר. לפי כללי החשבונאות (GAAP), ההפסד התפעולי צומצם ב-71% ל-1 מיליון דולר וההפסד הנקי צומצם ב-49% ל-2.5 מיליון דולר. על בסיס Non-GAAP, ההפסד הנקי היה 1.8 מיליון דולר שהם 3 סנטים למניה, לעומת 5.1 מיליון דולר (9 סנטים למניה) ברבעון המקביל. ה-EBITDA המתואם הרבעוני (רווח בנטרול ריבית, מס, פחת והפחתות) הפך לחיובי, לעומת שלילי ברבעון המקביל, והגיע ל-2.5 מיליון דולר. גילת מאשררת את התחזית השנתית וממשיכה לצפות לצמיחה של 14%-23% בהכנסות, ל-245-265 מיליון דולר, עם EBITDA מתואם חיובי של 20-24 מיליון דולר.

עדי צפדיה, מנכ"ל גילת, מסר: "אנו מרוצים מהתוצאות שלנו, המשקפות צמיחה מתמשכת בהכנסות ושיפור ב-EBITDA. הביצועים שלנו מראים כי אנו מצליחים להגדיל נתח שוק, ולנצל הזדמנויות עסקיות בשווקי הקצה בהם אנו פועלים. על אף אתגרים כמו משבר שרשרת האספקה העולמי, אנו מרגישים בנוח עם היעדים שהצבנו ל-2022, ומצפים ליהנות משנה נוספת של צמיחה איתנה בהכנסות וברווחיות".

12:30

עליות קלות בבורסות אירופה כעת. במסחר בחוזים עתידיים על מדדי בורסות ארה"ב נרשמות עליות של כ-0.5% והחוזים על הנפט עולים ב-1%-1.2%.

כלכלני בנק לאומי מעריכים בסקירה שפרסמו כי בניגוד לגלום בחוזים העתידיים שמצביעים על צפי לירידת מחיר הנפט בהמשך השנה, מחיר הנפט אינו צפוי לרדת במידה ניכרת בעתיד הקרוב. "אנו מעריכים שירידה זו תתרחש רק בטווח הרחוק יותר, בעיקר כתלות במידת הרחבת ההיצע העולמי והשלמת המעבר של מדינות מרכזיות ממקורות רוסיים למקורות חלופיים מגוונים יותר. שמירה על מחירי האנרגיה ברמתם הגבוהה, צפויה להכביד על צמיחת הפעילות הגלובלית, כאשר הנפגעות המרכזיות צפויות להיות מדינות שכלכלתן מוטת תעשייה ואין להן מקורות אנרגיה עצמאיים". 

10:10

מגמה חיובית בפתיחת שבוע המסחר באירופה. מדד ה"סטוקס 600" מטפס בכ-1%. במסחר בחוזים עתידיים על מדדי בורסות ארה"ב נרשמות עליות של עד 1.6%.

בטוקיו ננעל המסחר בעלייה של כ-1% במדד הניקיי.

בנק ההשקעות האמריקאי Jefferies הוריד את מחירי היעד למספר רב של מניות שהוא מסקר בתחומי התוכנה השונים, ביניהן גם החברות הדואליות אודיוקודס  ולייבפרסון . ההפחתה מגיעה על רקע תנאי המאקרו-כלכלה, כאשר בג'פריס מציינים כי למרות שהסיכון כבר מגולם במחירים, ישנו דאונסייד פוטנציאלי נוסף. באודיוקודס מחיר היעד הופחת בדולר אחד ל-24 דולר וההמלצה נשארה "החזק", ובלייבפרסון המחיר הופחת ב-5 דולר ל-18 דולר, גם כן בהמלצת "החזק".

07:50

בורסות אסיה פתחו את שבוע המסחר העולמי במגמה מעורבת. בטוקיו מטפס מדד הניקיי בכ-0.7% ואילו בהונג קונג נרשמות ירידות של קרוב ל-2%.

מניית יצרנית הרכב החשמלי Xpeng צונחת בכ-9% בהונג קונג לקראת פרסום דוחותיה היום.

במסחר בחוזים עתידיים על מדדי בורסות ארה"ב נרשמות עליות של עד 1.2%.

בזירת המסחר בסחורות נרשמות עליות של כ-0.6% בחוזים על הנפט. גם הזהב מטפס בשיעור של כ-0.6% ובזירת הקריפטו רושם הביטקוין עלייה קלה ל-30,200 דולר.

התשואה על אג"ח הממשל האמריקאי ל-10 שנים עולה ב-3 נקודות בסיס ל-2.82% והדולר נחלש בכ-0.3%-0.4% מול האירו והין היפני.

גיא בית אור, הכלכלן הראשי של פסגות בית השקעות, מציין בסקירתו השבועית כי הירידות האחרונות בשווקים נרשמו על רקע "היעדר נזילות וצפי לירידה משמעותית ברווחיות החברות. נושא הנזילות מלווה אותנו כבר לא מעט חודשים כאשר הבנקים המרכזיים החלו להכין את המשקיעים עוד בסוף השנה שעברה כי האינפלציה הגבוהה צפויה להוביל להידוק מוניטארי משמעותי. עם זאת, ככל שהשבועות התקדמו, התברר שהדינמיקה האינפלציונית אף חריפה יותר ממה שהעריכו, כאשר ניכר שהאינפלציה מתפשטת מעבר לסעיפים במדד שהושפעו מהבעיות בצד ההיצע. אוהבים לדבר הרבה על כך שהאינפלציה העולמית היום היא תוצאה של השיבוש בשרשראות האספקה, משבר האנרגיה, המלחמה באוקראינה או הסגרים בסין. שוכחים לציין כי במהלך 2020 הממשלות והבנקים המרכזיים נקטו בפעולה מתואמת ברמה עולמית לא רק של סגרים ובידודים, אלא גם של נטילת חוב בהיקפים חסרי תקדים תוך הדפסת כספים בהיקפים חסרי תקדים - כספים שנכנסו במקביל הן לכיס של הצרכנים והן לשוקי המניות. במלים פשוטות, הבנקים והממשלות הגדילו את צד הביקוש באופן חסר תקדים במהלך 2020, וביחד עם הפגיעה בצד ההיצע (כאמור) - יכולה להיות רק תוצאה אחת והיא אינפלציה שלא ראינו עשרות שנים".

לדבריו, "מה שקורה ב-2022 זה בנקים מרכזיים שמנסים לקחת בחזרה את אפקט העושר שהם תידלקו בשווקים ובכלכלה הריאלית מאז תחילת משבר הקורונה. בארה"ב, אגב, הפחיתו את הריבית 4 פעמים עוד ב-2019. לפד ולבנקים המרכזיים האחרים אין ברירה - כשיש אינפלציה כזו, ודינמיקה אינפלציונית מדאיגה כבר אי אפשר לשים רצפה לשווקים, אלא חייבים לטפל בשורש הבעיה שהביאה את האינפלציה לרמות אלו. חשוב להבין מה נמצא כאן על הכף - חוסר שליטה באינפלציה משדר מסר גדול של אי וודאות למשקיעים הן בשווקים והן בכלכלה הריאלית. ברמה כזו של אי וודאות, הקצאת המשאבים במשק הופכת להיות לא יעילה".

עוד הוא מציין כי "מיתון הוא חלק טבעי מהמחזור הכלכלי וזו לא מילה שיש להיבהל ממנה. מבחינת שוק המניות, גם אחרי שאנו לוקחים בחשבון את הירידות מתחילת השנה, עדיין שוק המניות האמריקאי הניב 8.2% בממוצע מתחילת משבר הקורונה. כלומר, אנו אחרי שנים של תשואות כמעט חסרות תקדים בשווקים כך שאי אפשר לצפות שמה שהיה בשווקים בשתיים-שלוש האחרונות יימשך. בימים אלו, אנו נכנסים לשלב אחר במחזור הכלכלי".