שבועות טבעוני: מתכון שגם אוכלי גבינות יעמדו בתור כדי לקבל פרוסה ממנו

זה שאתם נמנעים ממוצרי חלב לא אומר שאתם לא יכולים ליהנות מקינוח לשבועות: 
טרייפל טבעוני עם ליים ומשמשים • תרשמו מתכון

טרייפל משמש / צילום: Shutterstock
טרייפל משמש / צילום: Shutterstock

טרייפל טבעוני עם ליים ומשמשים

תרשמו מתכון: 

מתכון של השף-קונדיטור עופר בן נתן (פופ נ' פופ בייקרי). בשכבת הפרי אפשר להתפרע עם מה שיש בבית - וגם לוותר על מה שאין. ואם כבר קיצורי דרך: אפשר להחליף את פירורי הקראמבל בעוגיות פטי בר טבעוניות, אותן טוחנים עם שמן קוקוס וחצי כוס פיסטוקים קלויים או שקדים. עוד אפשרות הגשה - בכוסות אישיות במקום בקערה.

שובו של הטרייפל: איפה אפשר לקנות את הקינוח הכי יפה באינסטגרם?

מרכיבים

לקרם הליים:
50 גרם קרם קוקוס
קליפת ליים מגוררת ומיץ ליים
600 גרם קרמית טבעונית - אני השתמשתי
בזו של ויולייף
1 כפית מחוקה מחית וניל איכותית - אפשר להחליף ב-6-7 טיפות תמצית
2 כפיות אינסטנט פודינג וניל
1/2 כוס אבקת סוכר

לקראמבל:
1 כוס קמח
1/2 כוס סוכר דמררה
1/4 כוס סוכר לבן
1/2 כוס שקדים טחונים - אפשר להחליף באגוזי מלך, פיסטוק, קשיו ובעצם בכל אגוז אחר
100 גרם שמן קוקוס

להרכבה ועיטור:
8-10 משמשים מגולענים ופרוסים לחצאי
טבעות - אפשר להשרות בליקר שקדים
ואבקת סוכר (לא חובה)

הכנה

קראמבל: מעבירים את כל מרכיבי הקראמבל למיקסר עם וו גיטרה או מעבד מזון. מערבבים עד שנוצרים מהבצק פירורים.

משטחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ומשומנת קלות בשמן קוקוס.
מעבירים לתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות ואופים רבע שעה. מוציאים מהתנור ומקררים היטב בטמפרטורת החדר. מועכים בידיים לפירורי קראמבל.

מכינים את קרם הגבינה: מעבירים את כל מרכיבי הקרם לקערת ערבוב גדולה (או למיקסר עם וו גיטרה) ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת במרקם חלק ואחיד.

הרכבה
מסדרים בתחתית תבנית שקופה ועמוקה קצת פחות ממחצית כמות הקראמבל ומעל מחצית של קרם הליים.

מיישרים ומוסיפים את שכבת המשמשים, ומעל - את שאר הקראמבל (מלבד חופן, אותו שומרים לעיטור). מכסים הכל בשאר הקרם ומעבירים לקירור ל-6 שעות לפחות לייצוב.

הגשה: מפזרים מעל את חופן הקראמבל שנותר וכן אבקת סוכר. מגישים מיד.