כבר נהנית מהפסקת האש: אקרשטיין מדווחת על חזרה לפרויקט מיגון הצפון, והמניה מזנקת למרות ירידה בהכנסות
החברה ציינה כי הסיבות העיקריות לירידה בהכנסותיה מתחילת השנה נעוצות במלחמת "חרבות ברזל", שהביאה להפסקת העבודות על הפרויקט מול משרד הביטחון ● מנכ"ל אקרשטיין: "מאמינים שעם סיום המלחמה, נהיה עדים לגל השקעות גדול בתחומי הבנייה"
למרות ירידה בהכנסות של אקרשטיין, יצרנית הבטון לבנייה ותשתיות, המניה מטפסת ב-5% בבורסה לשווי של 2.1 מיליארד שקל. הסיבה היא האופטימיות לעתיד, עם הפסקת האש בגבול הצפון וחידוש העבודות בפרויקט המשמעותי של החברה - מיגון גבול הצפון. בדוחותיה לרבעון השלישי, מספרת אקרשטיין כי אחרי סוף הרבעון השלישי, היא קיבלה הודעה על חזרה לעבודה על פרויקט מיגון גבול הצפון, שהופסק בעקבות מלחמת חרבות ברזל, ולדבריה היא "נערכת לחידוש האספקות".
הפרויקט משמעותי עבור החברה, שכן היא מציינת בדוחות כי הסיבות העיקריות לירידה בהכנסותיה ברבעון השלישי, ואף מתחילת השנה, היא מלחמת חרבות ברזל, שהביאה לירידה בהיקף ההכנסות במגזר התעשייה, וכן להפסקת העבודות על מיגון גבול הצפון. מדובר על פרויקט של משרד הביטחון שזכתה בו החברה בשנת 2022, בהיקף של 141 מיליון שקל, כדי לבנות מכשול הנדסי לאורך הגבול עם לבנון, באורך של 32 ק"מ. זמן הבנייה המשוער עמד על 14 חודשים, אך מלחמת חרבות ברזל קטעה את העבודות.
כך, ברבעון השלישי של השנה, ירדו הכנסות החברה ב-7% לסכום של 252.6 מיליון שקל, ומתחילת השנה ההכנסות צללו בכמעט 16%, לסכום של 661 מיליון שקל.
מנגד, במגזר ההנדסה של החברה, נרשמה עלייה של 4.5% לסכום של 153.1 מיליון שקל ברבעון השלישי, שלדברי החברה נבע "מעלייה בביקוש לאלמנטי מיגון ומוצרי בנייה מתועשת", אך גם כאן, השפיעה אותה פגיעה של "הקפאת פרויקט גבול הצפון".
עם זאת, למרות הירידה החדה בהכנסות אקרשטיין, הצליחה החברה לשמור ברבעון השלישי על רווח גולמי כמעט זהה לרבעון המקביל בשנה שעברה, עם סכום של 73.3 מיליון שקל.
כאשר יורדים קומה נוספת, לשורת הרווח התפעולי, מתקבל זינוק משמעותי לכמעט 75 מיליון שקל, אבל הסיבה העיקרית היא שיערוך נדל"ן להשקעה של כמעט 39 מיליון שקל. בגלל החלטת הוועדה המקומית הרצליה להפקיד את תוכנית מתחם בית הצומת בהרצליה, ה-EBITDA ברבעון השלישי הסתכם לכ-47.5 מיליון שקל - עלייה של 7% ביחס לרבעון המקביל.
אהוד דנוך, מנכ"ל קבוצת אקרשטיין, הוסיף להישמע אופטימי, וציין בהמשך להודעה המעודדת מבחינת החברה על חזרה לפעילות מיגון הצפון, כי "אנו מאמינים שעם סיומה של המלחמה, נהיה עדים לגל השקעות גדול בתחומי הבנייה, התשתיות, ההתמגנות והבנייה המתועשת. להערכתנו, גל זה יוביל גם לגידול מתמשך בביקוש למוצרי החברה ולהזדמנויות נוספות להרחבת פעילותה".
נתנאל אריאל