זינוק של 800% במכירת הדירות של אקרו נדל"ן, הראל הכפילה את הרווח

גלובס מביא את הסיפורים של עונת הדוחות בבורסת ת"א שאולי פספסתם • בתשעת החודשים הראשונים של השנה מכרה אקרו כמעט פי 10 דירות לעומת השנה שעברה • מקורות: הרווח בתשעת החודשים הראשונים של השנה עלה ב-14% אבל ההכנסות ירדו • הראל הכפילה את הרווח הרבעוני, התשואה להון עמדה על 25% • תוצאות טובות גם למנורה מבטחים: רווח של 330 מיליון שקל ותשואה להון של 20.5% • כלל ביטוח תחלק לראשונה דיבידנד אחרי עשור; הרווח זינק ב-80%

העדכונים החשובים
16:42
כבר נהנית מהפסקת האש: אקרשטיין מדווחת על חזרה לפרויקט מיגון הצפון, והמניה מזנקת למרות ירידה בהכנסות
החברה ציינה כי הסיבות העיקריות לירידה בהכנסותיה מתחילת השנה נעוצות במלחמת "חרבות ברזל", שהביאה להפסקת העבודות על הפרויקט מול משרד הביטחון ● מנכ"ל אקרשטיין: "מאמינים שעם סיום המלחמה, נהיה עדים לגל השקעות גדול בתחומי הבנייה"

למרות ירידה בהכנסות של אקרשטיין, יצרנית הבטון לבנייה ותשתיות, המניה מטפסת ב-5% בבורסה לשווי של 2.1 מיליארד שקל. הסיבה היא האופטימיות לעתיד, עם הפסקת האש בגבול הצפון וחידוש העבודות בפרויקט המשמעותי של החברה - מיגון גבול הצפון. בדוחותיה לרבעון השלישי, מספרת אקרשטיין כי אחרי סוף הרבעון השלישי, היא קיבלה הודעה על חזרה לעבודה על פרויקט מיגון גבול הצפון, שהופסק בעקבות מלחמת חרבות ברזל, ולדבריה היא "נערכת לחידוש האספקות".

הפרויקט משמעותי עבור החברה, שכן היא מציינת בדוחות כי הסיבות העיקריות לירידה בהכנסותיה ברבעון השלישי, ואף מתחילת השנה, היא מלחמת חרבות ברזל, שהביאה לירידה בהיקף ההכנסות במגזר התעשייה, וכן להפסקת העבודות על מיגון גבול הצפון. מדובר על פרויקט של משרד הביטחון שזכתה בו החברה בשנת 2022, בהיקף של 141 מיליון שקל, כדי לבנות מכשול הנדסי לאורך הגבול עם לבנון, באורך של 32 ק"מ. זמן הבנייה המשוער עמד על 14 חודשים, אך מלחמת חרבות ברזל קטעה את העבודות.

כך, ברבעון השלישי של השנה, ירדו הכנסות החברה ב-7% לסכום של 252.6 מיליון שקל, ומתחילת השנה ההכנסות צללו בכמעט 16%, לסכום של 661 מיליון שקל.

מנגד, במגזר ההנדסה של החברה, נרשמה עלייה של 4.5% לסכום של 153.1 מיליון שקל ברבעון השלישי, שלדברי החברה נבע "מעלייה בביקוש לאלמנטי מיגון ומוצרי בנייה מתועשת", אך גם כאן, השפיעה אותה פגיעה של "הקפאת פרויקט גבול הצפון".

עם זאת, למרות הירידה החדה בהכנסות אקרשטיין, הצליחה החברה לשמור ברבעון השלישי על רווח גולמי כמעט זהה לרבעון המקביל בשנה שעברה, עם סכום של 73.3 מיליון שקל.

כאשר יורדים קומה נוספת, לשורת הרווח התפעולי, מתקבל זינוק משמעותי לכמעט 75 מיליון שקל, אבל הסיבה העיקרית היא שיערוך נדל"ן להשקעה של כמעט 39 מיליון שקל. בגלל החלטת הוועדה המקומית הרצליה להפקיד את תוכנית מתחם בית הצומת בהרצליה, ה-EBITDA ברבעון השלישי הסתכם לכ-47.5 מיליון שקל - עלייה של 7% ביחס לרבעון המקביל.

אהוד דנוך, מנכ"ל קבוצת אקרשטיין, הוסיף להישמע אופטימי, וציין בהמשך להודעה המעודדת מבחינת החברה על חזרה לפעילות מיגון הצפון, כי "אנו מאמינים שעם סיומה של המלחמה, נהיה עדים לגל השקעות גדול בתחומי הבנייה, התשתיות, ההתמגנות והבנייה המתועשת. להערכתנו, גל זה יוביל גם לגידול מתמשך בביקוש למוצרי החברה ולהזדמנויות נוספות להרחבת פעילותה".

נתנאל אריאל

13:24
כלל ביטוח: הרווח זינק ב-80%, תחלק לראשונה דיבידנד אחרי עשור
התשואה להון ברבעון השלישי עמדה 12.2% בלבד ונמוך יחסית לחברות ביטוח אחרות ● חברת כרטיסי האשראי מקס אחראית ליותר משליש מהרווח ● פעילות הביטוח הפכה להיות הקטנה יותר אצל כלל

חברת הביטוח כלל בניהולו של יורם נוה היא האחרונה מבין חברות הביטוח הגדולות לפרסם את תוצאותיה לרבעון השלישי של השנה. כלל שהשלימה את רכישת חברת כרטיסי האשראי MAX (לשעבר לאומי קארד) מדווחת על רווח כולל של 271 מיליון שקל ברבעון השלישי של השנה. מדובר בעליה של 79% ביחס לרבעון המקביל בשנה שעברה.

בעקבות השיפור בתוצאותיה ורכישת חברת כרטיסי האשראי מקס, החברה גם יכולה לחזור ולחלק דיבידנדים, ותעשה זאת בפעם הראשונה אחרי יותר מעשור. כלל תחלק דיבידנד בהיקף של 100 מיליון שקל.

על התרומה המשמעותית של מקס לתוצאות של כלל ניתן ללמוד מהעובדה שזו אחראית ליותר משליש מהרווח לפני מס של כלל כולה. כך, ברבעון השלישי הניבה מקס לחברה רווח של 103 מיליון שקל מתוך 408 מיליון שקל בסך הכל.

פעילות הביטוח הפכה להיות הקטנה יותר אצל כלל וזו תרמה 83 מיליון שקל לרווח. מתחילת השנה ייצרה פעילות מקס רווח של 309 מיליון שקל מתוך רווח לפני מס של 879 מיליון שקל לחברת הביטוח. מגזר הביטוח ייצר את החלק האיר של הרווח מתחילת השנה: 486 מיליון שקל, אך עדיין כאמור הרווח מפעילות מקס היווה יותר משליש מתוצאות החברה כולה.

בתשעת החודשים הראשונים של השנה רשמה כלל רווח כולל לבעלי המניות של 591 מיליון שקל, זינוק של 191% ביחס לתקופה המקבילה בשנה שעברה. גם אצל כלל היקף הנכסים המנוהלים צמח. במקרה שלה ב-7% לסכום של 361 מיליארד שקל.

נתנאל אריאל

13:00
מנורה מבטחים: רווח של 330 מיליון שקל ותשואה להון של 20.5%
הרווח הכולל מתחילת השנה עמד על 820 מיליון שקל, שיפור של 54% לעומת אשתקד ● היקף הנכסים המנוהלים של מנורה הסתכם בסוף הרבעון השלישי ב-361 מיליארד שקל, עליה של 18.6% בשנה האחרונה ● מניית החברה עלתה ב-55% מתחילת השנה

חברת הביטוח מנורה מבטחים של משפחת גריפל וגורביץ, ובניהולו של מיכאל קלמן פרסמה דוחות טובים. החברה רשמה גידול של 22% ברווח הכולל ברבעון השלישי לסכום של 330 מיליון שקל ורשמה תשואה להון של 20.5%. גם מתחילת השנה התשואה להון שלה חזקה עם 17%. הרווח הכולל מתחילת השנה עמד על 820 מיליון שקל, שיפור של 54% לעומת אשתקד. היקף הנכסים המנוהלים של מנורה הסתכם בסוף הרבעון השלישי ב-361 מיליארד שקל, עליה של 18.6% בשנה האחרונה.

כזכור, בעקבות השיפור המשמעותי בתוצאות של מנורה וגם עליית מחיר המניה בשנה האחרונה, הגישה מנורה הצעה לרכישת השליטה בחברת כרטיסי האשראי ישראכרט. ההצעה אושרה ע"י דירקטוריון החברה והשאלה היא האם גם הרגולטורים, ורשות התחרות בפרט תאשר את הרכישה. מניית מנורה מבטחים נסחרת כעת לפי שווי חברה של 8.5 מיליארד שקל, כשהיא משלימה עליה של 55% מתחילת השנה.

בשבוע שעבר הייתה זו חברת מגדל ביטוח של שלמה אליהו ובניהולו של רונן אגסי הראשונה לפרסם את תוצאותיה לרבעון. זו דיווחה על רווח כולל של 285 מיליון שקל ברבעון ותשואה להון של 13%.

נתנאל אריאל

12:51
הראל הכפילה את הרווח, התשואה להון היתה 25%
לדברי החברה, עיקר השיפור ברווח נוצר מחיתום טוב יותר ועליות בשוק ההון ● היקף הנכסים המנוהלים של הראל ממשיך לצמוח ועמד בסוף הרבעון השלישי על 490 מיליארד שקל, עליה של 19% בשנה האחרונה

חברות הביטוח ממשיכות לפרסם דוחות חזקים. הראל השקעות של משפחת המבורגר ובניהולו של ניר כהן מדווחת על רווח רבעוני כולל של 547 מיליון שקל, כפול מזה של הרבעון המקביל בשנה שעברה. התשואה להון עמדה ברבעון על 25%. לדברי החברה, עיקר השיפור ברווח נוצר מחיתום טוב יותר ועליות בשוק ההון (תיק הנוסטרו), וכן עדכון הנחות אקטואריות לגבי תוחלת חיים שהפחיתו את ההתחייבויות העתידיות של החברה בתחום ביטוחי המנהלים.

בתשעת החודשים הראשונים של השנה רשמה החברה רווח כולל של 672 מיליון שקל, עם תשואה להון של 10%. גם כאן מדובר בעלייה של כמעט 70% ברווחי החברה.

גם היקף הנכסים המנוהלים של הראל ממשיך לצמוח ועמד בסוף הרבעון השלישי על 490 מיליארד שקל, עליה של 19% בשנה האחרונה, שהושפע כמובן גם מהעליות החדות בשוקי ההון בארץ ובארה"ב. מניית הראל נסחרת כעת לפי שווי חברה של 9.05 מיליארד שקל כשהיא משלימה זינוק של65% מתחילת השנה.

נציין כי אתמול פרסמה חברת הביטוח הגדולה בישראל, הפניקס בהנהלת אייל בן סימון, את תוצאותיה. החברה דיווחה על רווח כולל של 617 מיליון שקל ברבעון, זינוק של פי שלושה, ותשואה להון של 24.4%. מתחילת השנה הרוויחה החברה 1.28 מיליארד שקל ורשמה תשואה להון של 16%. היקף הנכסים של הפניקס חצה לראשונה את החצי טריליון שקל ועמד על 502 מיליארד שקל.

נתנאל אריאל

14:35
מקורות: הרווח הנקי עלה ב-14%, ההכנסות ירדו ב-3%
הירידה בהכנסות בתשעת החודשים מתחילת השנה מיוחסת בין השאר לצמצום ההכנסות ממפיקי מים פרטיים ● למרות המלחמה, מקורות הצליחה לספק כמות גדולה יותר של מים ללקוחות, עם עלייה בכמות הכללית שסופקה בהיקף של כ-2.3%

חברת המים הלאומית מקורות, בניהולו של עמית לנג, מסכמת את שלושת הרבעונים הראשונים לשנת 2024 ברווח נקי של כ-166 מיליון שקל, עלייה של כ-14% לעומת רווח נקי של כ-146 מיליון שקל בשלושת הרבעונים הראשונים לשנת 2023. העלייה ברווח נבעה בעיקר מירידה בהוצאות הנהלה וכלליות וקיטון בהפרשה לחובות מסופקים.

סך ההכנסות לשלושת הרבעונים הראשונים הסתכם בכ-4.04 מיליארד שקל, לעומת סך הכנסות של כ-4.14 מיליארד שקל בשלושת הרבעונים הראשונים של 2023. הירידה מיוחסת בין השאר לצמצום ההכנסות ממפיקי מים פרטיים, זיכויים שונים וירידה בתעריף המים המוכר של מקורות בשיעור ממוצע של כ-1.5%.

עלות המכירות והעבודות עלתה והסתכמה בתקופת הדיווח בכ-3.64 מיליארד שקל, זאת לעומת כ- מיליארד שקל בתקופה המקבילה אשתקד. השינוי מיוחס בין השאר מגידול בהוצאות אנרגיה, פחת מפעלי מים ואחזקה בתקופת הלחימה הארוכה. לפיכך הרווח הגולמי שרשמה החברה הסתכם בכ-396 מיליון שקל, לעומת כ-575 מיליון שקל בין ינואר לסוף ספטמבר 2023 ועד תחילת הלחימה במסגרת "חרבות ברזל".

פילוח נתוני צריכת המים הארצית מעלה שלמרות האתגרים הרבים שעברו על המדינה בשנה החולפת, מקורות הצליחה לספק כמות גדולה יותר של מים ללקוחות, עם עלייה בכמות הכללית שסופקה בהיקף של כ-2.3% (1.41 מיליארד קוב בתקופת הדיווח לעומת כ-1.38 מיליארד מ"ק בשלושת הרבעונים הראשונים בשנה שעברה), כאשר מגזר החקלאות צרך כ-751 מיליון קוב (עליה של כ-3.6%) ואילו משקי הבית צרכו כ-843 מיליון קוב (עלייה של כ-1.4%). מבחינת יעדי החברה נרשמה עמידה בכ-95% מייעדי הפיתוח ובהיקף של כ-1.2 מיליארד שקל, שהותאמו בתחילת השנה למצב הלחימה ששורר במדינה מעל לשנה, מגבלות התנועה וגיוסי עובדים וקבלנים. בתקופת הדוח הסתכמו הוצאות המימון נטו לסך של כ - 472 מיליון ש"ח בהשוואה לסך של כ - 346 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד.

ה-EBITDA בתשעת החודשים הראשונים של שנת 2024 עלה בכ-17% לכ-993 מיליון שקל, בהשוואה לכ-851 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד. בשנה החולפת השלימה החברה שני גיוסי חוב ובהיקף מצטבר של כ-2.4 מיליארד שקל תוך רישום ביקושים גבוהים ופי 3 מהיעד המקורי, מה שמעיד על הבעת חוסן של שוק ההון בפעילות החברה והיכולת שלה להתמיד עם תוכניות הפיתוח והתחזוקה של משק המים הארצי.

בועז בן נון

09:15
אקרו נדל"ן: זינוק של 800% במכירת הדירות ברבעון השלישי
החברה, בניהולו של זיו יעקובי, מכרה 237 דירות ברבעון השלישי בהיקף כספי של 730 מיליון שקל ● בתשעת החודשים הראשונים של השנה מכרה אקרו החברה 363 דירות, כמעט פי 10 מהתקופה המקבילה בשנה שעברה ● הרווחיות הגולמית ממכירת דירות נשחקה בצורה משמעותית

אם נראה שהסומק חוזר ללחיים של אנשי המכירות בחברות הנדל"ן, זה כנראה נכון. קבוצת אקרו, בניהולו של זיו יעקובי, שבונה בעיקר דירות בתל אביב מכרה 237 דירות ברבעון השלישי בהיקף כספי של 730 מיליון שקל. מדובר בזינוק של פי 9 ביחס למספר הדירות שמכרה ברבעון המקביל אשתקד (שהסתיים ערב פרוץ המלחמה) - 26 דירות בלבד. תמורת הדירות ההן קיבלה תמורה כספית של 170 מיליון שקל.

בחברה מציינים כי נתוני המכירות כוללים מכירת 151 דירות "מחיר למשתכן" בפרויקט של החברה ביפו (תמורת 294 מיליון שקל, כלומר בעלות ממוצעת של קצת פחות מ-2 מיליון שקל לדירה). ייתכן וזה אחד הפקטורים שהשפיעו על ירידת מחיר הדירה הממוצעת שמכרה אקרו שעמד ברבעון הזה על 3.1 מיליון שקל, ירידה חדה של יותר ממחצית למול מחיר ממוצע של 6.5 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. בנטרול מחיר למשתכן דירה ממוצעת נמכרה ב-5.1 מיליון שקל, שחיקה קלה הרבה יותר.

בסיכום תשעת החודשים הראשונים של השנה מכרה אקרו 363 דירות בהיקף כספי של כ-1.39 מיליארד שקל. נתונים שכוללים כאמור את מכירת דירות "מחיר למשתכן". לשם השוואה, בתקופה המקבילה אשתקד מכרה החברה 39 דירות בכ-271 מיליון שקל.

ההכנסות של אקרו ברבעון השלישי (שונה מנתוני מכירת הדירות, שייצרו הכנסה על פני תקופת בנייתן בעתיד) הסתכמו לכ-217 מיליון שקל, ירידה לעומת כ-248 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. ההכנסות ממכירת קרקעות עמדו על כ-165 מיליון שקל, ירידה של 26% ביחס לרבעון המקביל. הרווחיות הגולמית ממכירת דירות ברבעון השלישי נשחקה בצורה משמעותית ועמדה על כ-16%, לעומת כ-21.6% ברבעון המקביל אשתקד. השינוי ברווחיות הגולמית, הסבירו בחברה, הושפע בעיקר מתמהיל הפרויקטים שיוזמת החברה. בשורה התחתונה הרווח הנקי המיוחס לבעלים ברבעון השלישי הסתכם לכ-5.5 מיליון שקל, שיפור לעומת הפסד המיוחס לבעלים של כ-1.3 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד.

חזי שטרנליכט