אפל מציגה: השלב החדש של AI באייפונים

ענקית הטכנולוגיה שחררה השבוע עדכון גרסה iOS 18.2 עם יכולות נוספות של בינה מלאכותית • בדקנו את האפשרויות החדשות ליצירת תמונות ואימוג'יס, סירי עם ChatGPT וחיפוש התמונות החכם Visual Intelligence

אימוג'יס שנוצרו באמצעות הכלי  Genmoji של אפל
אימוג'יס שנוצרו באמצעות הכלי Genmoji של אפל

בדיקה טכנולוגית

איך ניתן לשפר שירותים דיגיטליים? אילו מוצרים חדשים יש היום בשוק, ומה איכותם לעומת המתחרים? כיצד פותרים בעיות טכנולוגיות? מדי שבוע המדור ינסה לענות על שאלות אלה ודומות להן. אם נתקלתם בתקלות ואתם זקוקים לעזרה, או שאתם מעוניינים שנסקור מוצרים מסוימים, אתם מוזמנים לפנות למייל: nevo-t@globes.co.il

הבינה המלאכותית משתלבת בכל דבר בחיינו, וגם ענקית הטכנולוגיה אפל - שלקחה את הזמן עד כה - עולה שלב עם הבינה המלאכותית. השבוע שחררה החברה עדכון גרסה iOS 18.2 עם יכולות נוספות של בינה מלאכותית - כאלו שמתחילות להפוך אותה לרלוונטית קצת יותר בכל הקשור לתחום.

איך מתמרצים שליח וולט להגיע מהר וגם לנסוע בזהירות? המחקר שמפגיש בין תורת המשחקים למדעי המחשב 

עד כה השיקה אפל פיצ'רים יחסית מוכרים, משמע עריכת תמונות, כתיבת טקסט או שיפורו ועוד. כעת החברה מכניסה מחולל תמונות, מחולל אימוג'ים, אינטגרציה עם ChatGPT בעוזרת החכמה סירי, וגם פיצ'ר שכבר מוכר למשתמשי אנדרואיד אבל רק עכשיו מתחיל את דרכו באפל. בדקנו את הפיצ'רים החדשים, שעדיין רחוקים מלקבל ציון מושלם, אבל מהווים קפיצת מדרגה חשובה.

סירי: האינטגרציה עם ChatGPT

נתחיל מהסוף: המטרה של העוזרים האישיים בכלל הפלטפורמות, מסירי באפל ועד אלקסה באמזון, היא לייצר עוזר יודע-כל על המשתמש. למשל, כשהוא ירצה להזמין פיצה, העוזר האישי יידע מאיזה סניף ואיזה תוספות הוא אוהב. כעת אפל מכניסה לסירי שיפורים שיהפכו אותה לחכמה יותר, וכזו שיכולה להתמודד עם שאלות מורכבות, באמצעות שילוב של ChatGPT.

המשמעות היא שאפשר יהיה להירשם בהגדרות לצ'אטבוט של OpenAI, ודרך סירי לשאול שאלות. לדוגמה, אפשר לשאול את סירי מה תחזית מזג האוויר בארה"ב כרגע, והיא תדע לענות. אבל אם תרצו לשאול מה בחור בן 26 יכול לעשות בארה"ב למשך שבוע, היא תציע לכם לפנות ל-ChatGPT כדי לקבל את התשובה. אם תבחרו לעבור לצ'אטבוט עדיין תהיו מול סירי, אך היא תתריע בתחילת התשובה וגם בסופה כי המידע הגיע מ-ChatGPT, ותוסיף אזהרה שיש לבדוק את המידע כדי להימנע מטעויות.

לשם המחשה, שאלנו את סירי מתי ואיך כדאי להשתמש ב-ChatGPT. כמובן שנשלחנו לכלי של OpenAI, אבל סירי התבלבלה והפסיקה באמצע את התשובה. בנוסף, לעיתים הכלי לא מזהה כמו שצריך מתי השאלה מצריכה כלי חיצוני ומתי לא, אבל נראה שהכיוון טוב. השלב הבא הוא ייצור אינטגרציה טובה יותר. אגב, חוץ מתשובות כתובות אפשר לבקש מסירי גם לחולל תמונות.

Visual intelligence: גוגל לנס של אפל

אם יש פיצ'ר שמשמח שאפל התאפסה עליו, הרי שמדובר ב- Visual Intelligence - חיפוש חכם של תמונות בעזרת המצלמה. אם תלחצו במשך כמה שניות על הכפתור הצדדי החדש במכשירי האייפון 16, ייפתח לכם הפיצ'ר שמאפשר לצלם את מה שרואים ולבקש מהמודל לחפש באינטרנט את התמונה, ולקבל מידע רלוונטי. לדוגמה, צילמנו ארון עם מגבת בתוכו, והמודל שאל האם אנחנו מחפשים מגבות בצבעים שונים, והציע כמה כאלה.

המודל הזה מוצלח במיוחד כשרוצים לברר תפריטים של מסעדות, תרגומי טקסטים לא מוכרים ועוד. כמובן שהדרך עוד רחוקה בכל הקשור לעברית - כרגע יש אנגלית בלבד - אבל זו התחלה חשובה לפיצ'ר שהיה חייב להיות כאן מזמן.

אימוג'ים ותמונות: חביב אך לא תמיד מציאותי

במחולל התמונות של אפל Image Playground ניתן לבחור אנשים, אווירה או סגנונות, ולהשאיר תיאור רלוונטי של התמונה שתרצו לקבל. אפל השיקה את האפשרות הזו בקיצורים שונים במכשיר, אבל גם כאפליקציה עצמאית. פיצ'ר נוסף בשם Image Wand מאפשר לצייר סקיצות באפליקציית ההערות, ואז להפוך אותן לתמונות אמיתיות בעזרת הכלי הזה.

התוצאות שסופקו חביבות, אך חלקן רחוקות מהמציאות. למרות תיאורים דומים, כל תמונה יכולה להיות שונה מאוד מהאחרת, וגם המודל מזהיר כי יכולות להיות תוצאות לא צפויות. במילים אחרות, זו עדיין גרסת בטא.

בתוך כך, אחד הפיצ'רים היחסית ייחודיים של אפל בהשקה הזו הוא מחולל האימוג'ים. עד כה יש יותר מ-3,000 אימוג'ים שזמינים במקלדות השונות, אולם לעתים תרצו אחד מאוד ספציפי או אחר שמתאים בדיוק למה שאתם רוצים, וזה מה שאפל מנסה לעשות - כלי בשם Genmoji מאפשר לתאר את האימוג'י הרצוי, ולקבל תוצאות באפליקציות של אפל.

איך מפעילים את הכלי? בחלק העליון של המקלדת אימוג'י בצבעי ה-Apple Intelligenceאפשר לחולל את האימוג'י הרצוי. שימו לב שניתן גם לבחור תמונה של אדם מהגלריה שלכם, ועל בסיס זה לייצר דמות.

יש שני היבטים שחשוב להתייחס אליהם: ראשית, תהליך היצירה של האימוג'י. הכלי מבין יחסית מהר את השדה שבו רוצים לפעול, אם כי הוא רחוק מיצירה מדויקת של הדימוי המבוקש. לדוגמה, ניסינו לייצר לוגו של G על עיתון בדומה לגלובס, והתוצאה הייתה נחמדה, לא יותר (ראו תמונה). בשביל לקבל תשובה טובה, צריך להיות מאוד מדויקים, וגם אז הכלי לא מספיק מבין מה מבקשים ממנו.

שנית, אפל עושה אפל, ולא מאפשרת להשתמש באימוג'י שנוצר מחוץ לפלטפורמות שלה. אם תרצו לשלוח את האימוג'י בוואטסאפ או בכלים אחרים הם יהפכו לתמונות או סטיקרים, בעוד שב-iMessages זה יהיה אימוג'י לכל דבר ועניין.

טקסטים: כתיבה בעזרת AI

בעדכון הגרסה הראשון שאפל השיקה בו את הבינה המלאכותית, היא שחררה כלי כתיבה שעוזרים להתנסח. למשל, הצעות תגובה להודעות שקיבלתם, או ממש ניסוח מחדש והגהה להודעות אחרות שנכתבו. עד כה הכלים הוצעו בשלושה סגנונות בלבד: מקצועי, חברי ותמציתי. כעת אפל מאפשרת לכם לנסח עבורה את הטון או התוכן שרוצים, כמו בקשות למילים מסוימות למשל.

צריך לומר שמדובר בפיצ'ר שדומה למה שאנחנו מכירים מכלים מפותחים, אמינים וטובים יותר, אבל טוב שזה קיים גם על האייפון. נזכיר, כרגע אין זמינות בעברית אלא רק באנגלית.

השורה התחתונה: טוב, אבל לא מספיק

העדכון האחרון של אפל מספק יכולות בינה מלאכותית חדשות, ולצדן גם פיצ'רים כמו שיתוף איבוד חפצים. עם זאת, יש לה עוד דרך ארוכה כדי להציג פיצ'רים שעושים עבודה טובה כבר בדקה הראשונה, כפי שהיא רגילה לספק לצרכנים שלה.

הבינה המלאכותית כאן כדי להתפתח ולגדול, וגם אפל מבינה את זה, ומנסה לברר מה הדרכים הנכונות בשבילה בנושא. כל הכלים שהוצגו פה הם הפיצ'רים הראשונים הראויים של בינה מלאכותית שאפל הכניסה למכשיריה, וזו יכולה להיות נקודת פתיחה מעולה. עם זאת, מכאן החברה חייבת לחזור לעשות מה שהיא עשתה עד כה: גם אם לא מחדשת ראשונה, לפחות כשהיא נכנסת, זה ללא בעיות.