החברות המסקרנות בתחום, המהלכים החשאיים והטכנולוגיות שמעצבות את העתיד: המדור שמציג בגלובס מדי שבוע את החדשות המרכזיות מהשבוע החולף בענף ההייטק.
● הקרן שהשקיעה בוויז ובאיילנד הודתה בפני יזמיה: חווינו מתקפת סייבר
● מאסק השיק את מודל הבינה המלאכותית החדש שלו. מה עדיין חסר בו?
● גיוס ענק לחברת הבינה המלאכותית של מייסד OpenAI
1חברת הסייבר הישראלית שזינקה בכמעט 50% בהכנסות
חברת הסייבר הישראלית קייטו נטוורקס מפרסמת נתונים על השנה החולפת הכוללים זינוק של 46% בהכנסות השנתיות לרף של 250 מיליון דולר, ובסיס לקוחות שחצה את קו 3,000 הארגונים. "הימים של טלאי על טלאי באבטחת המידע הארגונית נגמרו", הסביר בין היתר שלמה קרמר, המייסד והמנכ"ל של קייטו. "ארגונים היום מבינים שהם צריכים מערכת אחת שתגן על כל הפעילות שלהם - מהעובד שיושב בבית ועד לשרתים במשרד". עוד לפי ההודעה, במהלך השנה האחרונה השיקה קייטו חמישה מוצרים חדשים, פתחה מטה בינלאומי בתל אביב ומרכז פיתוח בפראג. עוד פירסמה החברה את דבר ״חיזוק השורות״ בצמרת- לדירקטוריון החברה הצטרפו שני שמות כבדים מעולם ההייטק - איל וולדמן, שהוביל את מלאנוקס למכירה בשווי 7 מיליארד דולר לענקית NVIDIA, וגילי יוהן, מבכירות תעשיית ההייטק הישראלית ולשעבר סמנכ"לית הכספים של Varonis.
"העולם משתנה במהירות", מסר קרמר. "הבינה המלאכותית והמעבר לענן יוצרים אתגרי אבטחה חדשים, ואנחנו נמצאים בחזית הפיתוח של הפתרונות".
ומה בעצם עושה קייטו נטוורקס? הטכנולוגיה של החברה מאפשרת לארגונים להחליף עשרות מערכות אבטחה נפרדות במערכת אחת מבוססת ענן, מערכת המספקת הגנה על כל פעילות הארגון - החל מאבטחת התקשורת של עובדים מרוחקים ועד להגנה על שרתים ומערכות קריטיות.
2 קרנות ההון סיכון מתחמשות למרוץ ה-AI: גיוסי קרנות בהיקף של 15.4 מיליארד דולר
גרינפילד פרטנרס, שהחלה דרכה כזרוע ההשקעות בישראל של הקרן האמריקאית TPG, ושהפכה תוך שנים ספורות לאחת מקרנות הצמיחה המובילות בתעשייה, הודיעה השבוע על השלמת גיוס של 400 מיליון דולר לקרן השלישית שלה. הגיוס, שהושלם ממשקיעים מוסדיים מישראל, ארה"ב, אירופה ואסיה, מביא את סך הנכסים המנוהלים של הקרן למעל מיליארד דולר. במקביל, הודיעה הקרן כי היא מרחיבה את פעילותה הגלובלית עם פתיחת משרדים בניו יורק. גרינפילד, שהוקמה כאמור כזרוע ההשקעות הישראלית של TPG ויצאה לדרך עצמאית ב-2020, מתמקדת בהשקעות בחברות טכנולוגיה בשלבי הצמיחה המוקדמים. בפורטפוליו שלה נמצאות חברות כמו VAST Data, שהוערכה לאחרונה בשווי של 9.1 מיליארד דולר, היוניקורנים ביג פנדה ו-Capitolis, וחברות צומחות כמו Coralogix, Silverfort ו-Torq.
במקביל לגיוס, מחזקת הקרן את שורותיה עם הצטרפותו של ניר גולדשטיין, לשעבר סמנכ"ל המכירות של מאנדיי, כשותף. "הייעוד שלנו הוא לתמוך בצוותים מהשורה הראשונה כשהם עוברים מהכאוס המבוקר של השנים הראשונות לבניית מכונת מכירות מואצת ויעילה", מסר שי גרינפלד, מייסד ושותף-מנהל בקרן.
הגיוס של גרינפילד מצטרף לשבוע שוקק בשוק קרנות ההון-סיכון העולמי- PSG הודיעה על סגירת שתי קרנות בהיקף כולל של 8 מיליארד דולר, עם משקיעים בולטים כמו קרן הפנסיה הקנדית וקרן העושר הסינגפורית GIC. במקביל, קרן ההון-סיכון לייטספיד נמצאת בתהליכי סגירת גיוס של 7 מיליארד דולר, זאת כשבפורטפוליו של הקרן חברות מובילות כמו וויז הישראלית וחברת הבינה המלאכותית אנתרופיק, מתחרה מרכזית של OpenAI.
3חברת אבטחת הקריפטו מגייסת 50 מיליון דולר
חברת בלוקאייד (Blockaid), שהוקמה לפני פחות משנתיים על ידי יוצאי משרד ראש הממשלה, מודיעה על גיוס של 50 מיליון דולר בסבב B, זאת בהובלת Ribbit Capital ובהשתתפות המשקיעים הקיימים Variant וקרן ההון סיכון סייבסרטארס של גילי רענן. הגיוס הנוכחי מצטרף לסבב A של החברה באוקטובר האחרון, אז גייסה 27 מיליון דולר, מה שמביא כעת את סך ההון שגייסה ל-83 מיליון דולר.
מאחורי החברה עומדים עדו בן נתן שמכהן כמנכ"ל ורז ניב שמכהן כמנהל הטכנולוגית הראשי. השניים הכירו כאמור במהלך שירותם במשרד ראש הממשלה, שם הובילו כל אחד בנפרד צוותי מחקר שזכו בפרסי ביטחון ישראל.
בלוקאייד מספקת פלטפורמת אבטחה לחברות בעולם הקריפטו, בהן Coinbase, Metamask, Uniswap ו-World (חברת הקריפטו של מייסד OpenAI, סם אלטמן). הפלטפורמה מספקת הגנה מקצה לקצה - כלומר החל מהגנה על משתמשי קצה ועד כלים למוסדות פיננסיים למניעת הונאות וגישה לא מורשית לנכסים בבלוקצ'יין. "שנת 2024 הייתה שנת שיא של הונאות בעולם הקריפטו", מסר בן נתן. "נגנבו מעל 1.4 מיליארד דולר ממשתמשי קצה, לצד מאות מיליונים נוספים במתקפות על חברות תשתית". לדבריו, הפלטפורמה של בלוקאייד סרקה בשנה החולפת יותר מ-2.4 מיליארד טרנזקציות, זיהתה וחסמה יותר מ-71 מיליון ניסיונות תקיפה, ומנעה הפסדים בשווי של למעלה מ-5.3 מיליארד דולר. עוד לפי החברה, כיום היא מגינה על נכסים בשווי של למעלה מ-101 מיליארד דולר.
עוד לפי ההודעה, לאחרונה השיקה החברה גם פתרון להגנה על סוכני AI, בניסיון לתת מענה לתחום המתפתח של שילוב בינה מלאכותית בעולם הקריפטו.
כיום מעסיקה החברה 70 עובדים במשרדיה בישראל וניו יורק, והודיעה כי היא מתכננת להכפיל את מצבת כוח האדם בעקבות הגיוס.
4באזפיד במשבר? גל פיטורים נוסף וניסיון להמציא את עצמה מחדש
באזפיד, ענקית המדיה הדיגיטלית שכבשה את האינטרנט עם שאלונים ותוכן ויראלי, נמצאת בעיצומו של שינוי דרמטי. החברה הודיעה השבוע על סבב פיטורים חדש, במסגרתו יפוטרו 5% מעובדיה - צעד שמגיע פחות משנה אחרי קיצוץ דרמטי של 16% מכוח האדם. הפיטורים נועדו לחסוך לחברה כ-4 מיליון דולר בשנה, אך עלות המהלך עצמו צפויה להגיע לכ-2 מיליון דולר. במקביל לקיצוצים, באזפיד מנסה להמציא את עצמה מחדש ומשיקה פלטפורמה חברתית חדשנית המבוססת על בינה מלאכותית. "הגיע הזמן להחזיר את האינטרנט שאנחנו אוהבים", הצהיר מנכ"ל החברה ג'ונה פרטי, "העתיד של המדיה החברתית צריך להיות מבוסס על יצירתיות וחיבור בין אנשים, לא על התמכרות". הפלטפורמה החדשה נועדה להיאבק במה שהחברה מכנה "SNARF" - תוכן המבוסס על אלמנטים שליילים דוגמת מתח, כעס, שימור משתמשים ופחד.
הטלטלה מורגשת גם ב-HuffPost, אתר החדשות הוותיק שנרכש על ידי באזפיד ב2020. האתר, שנחשב לאחד מחלוצי העיתונות הדיגיטלית ומתמקד בסיקור חדשות, פוליטיקה ותרבות, נמצא גם הוא בעין הסערה: העורכת הראשית דניאל בלטון התפטרה החודש, ו-30 עובדים נוספים פוטרו. בניסיון נוסף לייצב את המצב הפיננסי, מכרה באזפיד לאחרונה את מותג התוכן שלה First We Feast, זאת תמורת 82.5 מיליון דולר.
מונח השבוע: Blockchain (בלוקצ'יין)
טכנולוגיה המשמשת ליצירת מאגר מידע מבוזר ומאובטח, המורכב משרשרת של "בלוקים" המכילים מידע על עסקאות. בניגוד למסדי נתונים מסורתיים, הבלוקצ'יין מתנהל ללא גורם מרכזי שמפקח עליו, והמידע בו מאומת ומוצפן באופן שמקשה על שינוי או זיוף. בעוד שהטכנולוגיה התפרסמה בזכות הביטקוין, היא התפתחה הרבה מעבר למטבעות קריפטוגרפיים. כיום היא משמשת למגוון יישומים, החל מחוזים חכמים ועד מערכות פיננסיות מבוזרות.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.