ג'נסן הואנג, מנכ"ל ומייסד אנבידיה, עמד השבוע על הבמה המרכזית בכנס השנתי שלו בסן חוזה במשך קרוב לשלוש שעות, וניסה לשכנע את קהל שומעיו כי עידן הבינה המלאכותית רק בראשיתו. אחרי שאומנו מודלי השפה המרכזיים, האנושות עומדת בפני המפץ הגדול של עידן "ההסקה", שבו המודלים מופעלים לא רק כדי לענות על שאלות, אלא כדי לפתור בעיות מורכבות ולבצע משימות.
● אחרי ההבטחות של המנכ"ל: מה חושבים בבתי ההשקעות על מניית אנבידיה?
● הצוללת | המומחה שבספק אם AI מתחרה במוח האנושי: "יכולה להיות טיפשה כמו נעל. כשהיא טועה, זה ממש לא בקטנה"
בצל השקת "דיפסיק" (DeepSeek), מודל הסקה סיני שזכה לשבחים גם במערב, ושבאנבידיה מחבקים אותו ומכנים אותו אחד המודלים הטובים שקיימים בתחום, הואנג מבטיח כי עידן "ההסקה" רק יגדיל את הצורך בשבבים, שלא יעסקו רק בבניית מודלים ובאימונם, אלא בהפעלתם למשימות מורכבות פי כמה.
לטענתו, השלב החדש שבפניו אנו עומדים, עידן "ההסקה", יצרוך כוח מחשוב גדול פי 100 ממה שנדרש בעידן אימון המודלים, וכי בהתאם לכך, ענקיות הענן והבינה המלאכותית יגדילו את הוצאותיהן על ציוד הוני - שבבים וחוות שרתים - מ-500 מיליארד דולר כיום לטריליון דולר בשנה ב-2028.
הוא פרס מפת דרכים מפורטת שמספקת תמונה מהימנה לפחות עד סוף 2028, כיצד ייראו השבבים והשרתים שתמכור החברה, בכלל זה באמצעות ארבעה שבבים חדשים, בלאקוול אולטרה, שבב שמתקדם בדור על פני בלאקוול שהושק בשנה שעברה; משפחת שבבים חדשה בשם רובין ורובין אולטרה; ואפילו שבב עתידי שייקרא "פיינמן", מבלי לפרט עליו יותר מדי. "אנחנו החברה היחידה שמשיקה ארבעה דורות של מוצרים בבת אחת, זה כמו להשיק ארבעה טלפונים בערב אחד", התגאה.
הואנג חשף שבב תקשורת מהפכני חדש מתוצרת ישראל, שמייתר את הצורך באלפי כבלי תקשורת בחוות השרתים, ומאפשר להפעיל מודלי בינה מלאכותית בצריכה נמוכה פי 3.5 של חשמל. עוד נחשפו ארונות שרתים עוצמתיים, שווי ערך לחוות שרתים שלמות, והשתלטות מרשימה על עוד ועוד תעשיות ושרשראות אספקה הקשורות בהם. כך, את ג'נרל מוטורס הצליחה אנבידיה להעביר אליה מהמתחרה קוואלקום, לאחר שהבטיחה לה שהמערכות שלה יסייעו בתכנון רכבים אוטונומיים, בהפעלת רובוטים במפעלי הייצור שלה ובהפעלת הרכבים באמצעות חוות שרתים ענקיות: במילים אחרות, אחרי שג'נרל מוטורס סגרה את פרויקט הרכב האוטונומי הכושל קרוז, אנבידיה תסייע לה להפוך למעין טסלה שנייה.
מזניקים את מחיר היעד
הואנג וסמנכ"לית הכספים שלו, קולט קרס, שטרחה להיפגש אישית עם אנליסטים ובתי השקעות מובילים, כדי להוכיח להם שכוונות החברה רציניות, הביאו כמה מבתי ההשקעות הגדולים להעלות את מחיר היעד למניה אפילו ל-70% מעל מחירה הנוכחי.
בנק אוף אמריקה פרסם תחזית ורודה עם מחיר יעד של 200 דולר למניה (המחיר כיום עומד על 117.5 דולר), בין השאר בשל הזינוק בביקוש לשבבי בלאקוול, הדור הנוכחי של המעבד הגרפי של אנבידיה, המוצר הנמכר ביותר שלה שמהווה את המנוע העיקרי שמאחורי מהפכת הבינה המלאכותית.
"הביקוש לשבבי בלאקוול כבר הגיע ל-1.8 מיליון יחידות, לעומת 1.3 בשנה שעברה", מציינים בבנק ומוסיפים כי ההשקות של המוצרים שפותחו בישראל, מעבדי "ספקטרום" ו"קוונטום", מאפשרות ללקוחות להגדיל את חוות השרתים שלהם לעידן ה-AI ולחסוך בהוצאות חשמל.
בנק ההשקעות קנטור העלה גם הוא את מחיר היעד ל-200 דולר, כשהוא לוקח כמובן מאליו את דבריו של הואנג על הגדלת ציוד ההון מצד החברות לטריליון דולר בשנה, ומוסיף כי אם "90% מההוצאות האלה קשורות להאצת המחשוב, ואנבידיה יכולה ליהנות ממחצית מהגידול לכל הפחות, הדבר יגדיל את ההכנסות ל-450 מיליארד דולר ב-2028, בהשוואה ל-115 מיליארד דולר בתחום השרתים ב-2024".
הואנג עצמו התייחס לכך במסיבת עיתונאים שערך ביום רביעי: "אם 100% מכלל הצמיחה בהוצאות המחשוב של החברות בשנים הקרובות לא מופנה להאצת המחשוב והבינה המלאכותית, זו בעיה רצינית".
המניה נפלה 5% בתגובה
אז מדוע, אם כך, המשקיעים לא התרשמו? בשבוע האחרון עלתה מניית החברה ב-1.5% בלבד. לשם השוואה, בשבוע לאחר ההשקה הקודמת, שהייתה צנועה יותר מבחינת סט המוצרים שלה, עלתה המניה ב-8% בשבוע. יתר על כן, מייד לאחר דבריו של הואנג נפלה המניה בכ-5%, אך מאז הספיקה לעלות, אם כי עדיין היא רושמת ירידה של 12.5% מאז תחילת השנה, במה שנראה כמו תיקון.
אנשל סאג, אנליסט בפירמת מור (Moore), סבור כי העובדה שהצמיחה של החברה ניתנת לחיזוי מראש, היא שבאה בעוכריה, ומוציאה את ההתלהבות שהייתה נחלתם של המשקיעים ברבעונים הקודמים, שבהם הפתיעה אנבידיה את המשקיעים כל פעם מחדש.
"מפת הדרכים של החברה מראה גידול תוספתי, אינקרמנטלי", הוא אומר לגלובס. "אבל גם השוק זקוק לזמן רב יותר כדי לעבד את התוכניות של אנבידיה, שהוצגו בבת אחת, ועדיין, המניה במגמת עלייה. המוצרים של אנבידיה הפכו לתקן ברירת המחדל שלפיו חברות בונות את התשתיות שלהן, אבל היא צריכה להיות צפויה ואמינה".
"כבר אמר הכול בעבר"
ניר אורגד, אנליסט מניות חו"ל במערך הייעוץ של בנק לאומי, אומר כי "ההשקות של הואנג היו צפויות, היו גם הכרזות מעניינות בתחומי הרובוטיקה, אבל השוק רחוק מזה - הוא מתרכז בשנה הקרובה ושואל האם נתחיל לראות איפוק בהוצאות הציוד ההוני (קפקס) - הוצאות על שרתים ושבבים - במיוחד לאור השקת מודל דיפסיק והידיעות שפורסמו על הפסקת חוזי מרכזי נתונים מצד מיקרוסופט. השוק מעוניין יותר לדעת באיזה שלב של מחזור ההוצאות הארגוניות אנחנו נמצאים, יותר מאשר מה אנבידיה תשיק עוד שנים קדימה".
"כל מה שהואנג אמר, כבר נאמר קודם לכן", אמרה למרקטווץ' מריבל לופז, אנליסטית טכנולוגיה עצמאית. "הייתה תקווה שהוא ישלוף ארנב מהכובע, בצורה של ערוץ הכנסות חדש, אבל הוא דיבר בעיקר על רובוטיקה ומחשוב קוונטי, תחומים שייקח בהם זמן לספק את התמורה".
גיל לוריא, ראש תחום הטכנולוגיה בבית ההשקעות דיווידסון (DA Davidson), מחזיק במספר תסריטים לגבי צמיחתה של אנבידיה, אחד מהם פסימי באופן מפתיע. בתסריט מסוים, אומר לוריא, בשנה הבאה, 2026, ענקיות הענן עשויות דווקא לצמצם את הוצאותיהן בתחום הבינה המלאכותית ביחס לשנה הנוכחית, מה שעשוי להוביל לסטגנציה במכירת השבבים מצד אנבידיה.
בין האתגרים של אנבידיה להגדיל את המכירות ניתן למנות את שימור המכירות הקיים שלה בסין למרות ההגבלות, והיכולת של לקוחות כמו חברת השכרת שטחי חוות השרתים קור-וויב (CoreWeave) לגייס הון כדי להמשיך ולרכוש שבבים.
לבסוף, השימוש בבינה מלאכותית צריך להיות משמעותי יותר כדי להצדיק את רמות ההשקעה הנוכחיות באנבידיה. עבור לוריא, הירידה במחיר המניה מתחילת השנה הוא הוכחה שהמשקיעים הופכים לסקפטיים לגבי מסלול הצמיחה של החברה. יעד המחיר שלה לפיו מסמן את נקודת האמצע בין התסריטים השונים של בית ההשקעות. התסריט השורי יותר חוזה טיפוס של 38% במחיר המניה, ליעד של 160 דולר.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.