המסחר בוול סטריט התנהל במגמה חיובית בסוף השבוע, ובמצטבר, בימים חמישי ושישי המדדים המובילים עלו בשיעורים של 0.3%-1.4%.
● ההשקעה הסודית החדשה וזו שנעלמה: השינויים שבאפט עשה בתיק רגע לפני שהוא עוזב
● מניית האוטוטק הקטנה שהוערכה במיליארדים נפלה במעל 70%
אלה המניות הישראליות שבלטו במסחר:
מניית REE התרסקה בעקבות הערת עסק חי ועצירת הייצור
מניית REE סגרה את שבוע המסחר בצניחה חופשית: ביום חמישי, המניה מחקה 71.7% מערכה, וביום שישי המשיכה לרדת בעוד 8.7%, בשני המקרים במחזורי מסחר גדולים מאוד. בסוף השבוע, מניית REE ננעלה במחיר של 85 סנט המשקף לחברת האוטוטק שווי שוק של 24 מיליון דולר.
REE, המנוהלת על־ידי המייסד המשותף דניאל בראל, מפתחת פלטפורמה מודולרית שכוללת את מכללי ההנעה לרכב חשמלי. החברה פרסמה ביום חמישי באיחור את דוחות הרבעון הרביעי ושנת 2024, והפתיעה את השוק לרעה, כשדיווחה כי קיים ספק מהותי לגבי יכולתה להמשיך כעסק חי ב-12 החודשים הבאים, זאת על רקע שינויי הסביבה המאקרו־כלכלית ונושא המכסים. לפיכך, החברה החליטה להפסיק זמנית את הייצור ולהפחית משמעותית בעלויות - כולל פיטורי עובדים.
בראל מסר ש-2024 הייתה שנה של פריצת דרך ל-REE, בה היא האיצה בהצלחה את החזון שלה בתחום ה-SDV - טכנולוגיית תוכנה לרכב. עם זאת, ב-2025, השתנתה לדבריו הסביבה המאקרו-כלכלית, וחוסר הוודאות סביב המכסים משבש את תעשיית הרכב העולמית ואת שרשרת האספקה שלה, מה שמקשה על REE להגביר את הייצור. הוא הוסיף שהחברה קיבלה החלטות לא קלות, בהן הפסקה זמנית של הייצור, שמשקפות את המחויבות של REE להבטיח את הצלחתה בטווח הארוך.
REE סיימה את שנת 2024 עם הכנסות של 183 אלף דולר, הפסד גולמי של 3.5 מיליון דולר והפסד נקי של 112 מיליון דולר, ובסוף השנה, היו לה בקופה 72.3 מיליון דולר. במרץ האחרון, היא גייסה 27 מיליון דולר ממשקיעים קיימים.
REE הפכה לחברה ציבורית בתקופת ההייפ של תופעת ה-SPAC: בשנת 2021, היא החלה להיסחר לפי שווי של 3.1 מיליארד דולר. מחיר המניה שלה ירד מאז ב-99.7% (מתואם לאיחוד הון שבוצע ב-2023).
סולאראדג' סגרה עוד שבוע עם עלייה דו-ספרתית, אך יש מי שמביע חשש
מניית סולאראדג' עלתה בשני ימי המסחר האחרונים של השבוע ב-22.8%. כך, למרות שפתחה את שבוע המסחר במגמה שלילית, היא סיימה אותו עם עוד עלייה דו־ספרתית, אחרי שבשבוע שלפני כן, היא זינקה בכ-52%. מתחילת חודש מאי, המניה עלתה ב-80%, חזרה לרמות המחיר של תחילת 2024, והחברה נסחרת כעת בשווי של 1.3 מיליארד דולר.
סולאראדג' פרסמה החודש דוחות לרבעון הראשון, שהפתיעו את השוק לטובה ותרמו לעלייה במחיר המניה. למעשה, מניית סולאראדג' כבר עלתה ב-110% מהשפל של חודש נובמבר שעבר, אך עדיין מציגה תשואה שלילית של 94% מהשיא של 2021. סולאראדג', בניהולו של שוקי ניר, מספקת פתרונות טכנולוגיים לתעשיית האנרגיה הסולארית.
במסחר המאוחר ביום שישי, מניית סולאראדג' נחלשה ב-3.7%, ייתכן שעל רקע הורדת המלצה: בית ההשקעות Northland הוריד את המלצתו למניה, על רקע העלייה האחרונה בשווי. ב-Northland ציינו שסולאראדג' עדיין בתהליך turnaround, וחוסר הוודאות עדיין גבוה.
A2Z נסחרה בתנודתיות לאחר פרסום הדוחות
מניית A2Z נסחרה בתנודתיות בימי המסחר האחרונים של השבוע: ביום חמישי, היא נפלה ב-10.2% וביום שישי קפצה ב-10.7%, כך שבסיום שבוע המסחר, היא ננעלה במחיר של 9.33 דולר, המשקף לחברה שווי שוק של 320 מיליון דולר. מתחילת השנה, מניית A2Z הוסיפה לערכה כ-41%.
החברה, המנוהלת על־ידי גדי גראוס, מספקת לרשתות שיווק עגלות חכמות, שמשמשות כקופה עצמאית. במקביל, היא פועלת בתחום המתכות, באמצעות חברת ישראמט, שנרכשה לפני מספר שנים.
ביום חמישי, פורסמו דוחות החברה לרבעון הראשון של השנה. הכנסותיה עדיין צנועות, אך הן צמחו ב-16.3% לעומת הרבעון המקביל לכ-2 מיליון דולר, מתוך זה קרוב ל-70% ממכירת מוצרים והיתר משירותים. ההפסד הנקי המיוחס לבעלי המניות הסתכם ב-6.4 מיליון דולר, לעומת איזון (רווח של 167 אלף דולר) ברבעון המקביל. לאחרונה, המניה סומנה כמומלצת על־ידי אתר המשקיעים Simply Wall Street, שציין ש-A2Z צומחת בקצב מהיר יותר מהשוק, ומצפה להפוך לרווחית תוך שלוש שנים.
טאואר עדכנה: פרשנו מהפרויקט בהודו בהחלטה שלנו
יצרנית השבבים טאואר , בניהולו של ראסל אלוואנגר, פרסמה בשבוע שעבר את דוחות הרבעון הראשון, בו רשמה צמיחה של 9% בהכנסות ל-358 מיליון דולר, ירידה של 10% ברווח הנקי ל-40.1 מיליון דולר וירידה של 2.6% ברווח הנקי המתואם (Non-GAAP) ל-50.5 מיליון דולר, שהם 45 סנט למניה. טאואר ציינה שברבעון השני, היא צופה הכנסות של כ-372 מיליון דולר, המשקפות צמיחה של 6% מהרבעון המקביל, ואישרה את היעד שלה לצמוח מדי רבעון השנה.
כבר לפני למעלה משנה, דווח שטאואר בוחנת אפשרות להקמת מפעל בהודו, בהשקעה של מיליארד דולר (עם סבסוד ממשלתי של כ-75%). בספטמבר שעבר, פורסם שההשקעה תבוצע יחד עם קבוצת אדאני, קונגלומרט הודי בראשות המיליארדר גאוטם אדאני. עם זאת, בתחילת החודש הנוכחי, פורסם ברויטרס שקבוצת אדאני עצרה את השיחות עם טאואר.
בשיחת הוועידה של טאואר אחרי פרסום הדוחות, אלוואנגר נשאל על הנושא והבהיר שזה לא מדויק, משום שלדבריו טאואר עצמה עצרה את הפרויקט, לבקשתה, ופרשה ממנו לפני 5-6 חודשים. לדברי אלוואנגר, לטאואר היו סיבות טובות לפרישה מהפרויקט, אך הוא לא מפרט אותן, בשל הסכמי סודיות. בכל מקרה, הוא הזכיר שטאואר ממילא לא פרסמה כל דיווח בנושא, משום שלא היה כל הסכם רשמי.
מכל מקום, המשקיעים בטאואר לא התרגשו, ומאז הדיווח ברויטרס, המניה עלתה ב-14.9%, מתוך זה, עלייה של 2.5% מאז פרסום הדוחות ביום רביעי שעבר (למרות ירידה ביום שישי). בתגובה לדוחות, באופנהיימר שמרו על המלצת "תשואת יתר" למניה, במחיר יעד של 60 דולר - פרמיה של 46%. לדבריהם, מניית טאואר נסחרת בתמחור חסר, שאינו משקף כראוי את פוטנציאל הצמיחה, ומהווה הזדמנות השקעה אטרקטיבית.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.