חברת הסטארט־אפ החדשה של מייסד מובילאיי פרופ' אמנון שעשוע, דאבל איי.אי טכנולוגיות (AA-I), גייסה סיבוב הון ראשון ("סיד") בהיקף של כ־20־30 מיליון דולר. הגיוס החדש נועד כדי לשכור עובדים מנוסים בעלי תואר דוקטורט ומומחי בינה מלאכותית. הגיוס נעשה בהובלת קרן ההשקעות דל טכנולוגי'ז (DTCP) של בעלי חברת המחשוב דל (Dell), המילארדר היהודי מייקל דל, קבוצת ההשקעות של האחים אלי ושר הכלכלה ניר ברקת BRM וקרן ההון סיכון פיטנגו פירסט.
● חברת המשחקים הסודית של הישראלים בלונדון יוצאת לאור
● ראיון | החוקר שיודע איך להפוך אותנו לחכמים יותר
בסיבוב הסיד לדאבל איי.אי מגייס שעשוע מהמשקיעים שהוא מכיר מחברות העבר - בהם אלי ברקת, שהיה אחד המעורבים הישירים בהשקעה במובילאיי ואייל ניב מקרן פיטנגו, שהיה למשקיע הראשון ב־AI21, חברת הבינה המלאכותית הותיקה יותר של שעשוע.
משקיע חדש שמצטרף בסבב הגיוס הנוכחי הוא יאיר שניר, שמנהל בישראל את השקעותיו של דל באמצעות קרן DTCP. משלוש המשקיעות והחברה לא התקבלה תגובה לידיעה.
סיבוב ההשקעה נסגר לפני חודשים אחדים, במקביל לסיבוב גיוס של AI21, שמגייסת כעת 300 מיליון דולר, כך לפי פרסום של אתר ביזנס אינסיידר מראשית החודש.
מה מפתחת דאבל איי.אי?
דאבל איי.אי נרשמה בירושלים באוגוסט 2023 ומאז עברה למשרדים ברמת גן, שם היא מעסיקה מתחת לרדאר התקשורתי כמה עשרות עובדים, רובם מהנדסי בינה מלאכותית ובעלי תואר דוקטור בתחום.
לאחר שגלובס חשף לראשונה את קיומה בחודש ספטמבר שעבר, הציג שעשוע את החברה לראשונה באמצעות ציוץ ברשת איקס בחודש דצמבר, וכתב כי אחת ממטרותיה היא פיתוח מודלי הסקה (reasoning) שיבצעו תהליכים ויקבלו החלטות כמו מומחים אנושיים.
שעשוע מבקר את היזמים והמדענים שמבקשים לפתח בינה מלאכותית כללית (AGI) או בינת־על, מודלים כלליים יותר שיוכלו לקבל החלטות כמו אנושיות, ומציג במקום זאת מודלים המבוססים על עקרונות פשוטים יותר, שאותם הוא מכנה כ־AEI - "בינה מומחית מלאכותית" (Artificial Expert Intelligence).
המודלים החדשים, שההתכנות להם פותחה על ידי שעשוע וצוותו - יוצאי חברות כמו AI21 ומנטי רובוטיקס - מאפשרות למערכות בינה מלאכותית לקבל החלטות מדויקות ונכונות תוך כדי עבודה על פתרון בעיה או מילוי משימה. זהו מרכיב חשוב בהפיכת הבינה המלאכותית למעין סוכן דיגיטלי, שלא רק יסתפק במתן תשובות לשאלות, אלא גם יבצע משימות ובעיקר יחקה צורת חשיבה של מומחה אנושי - כמו מפתח תוכנה, רופא או חוקר.
מודלי ההסקה של שעשוע משתלבים היטב במגמת הסוכנים החכמים. הם מוטמעים באחרונה בקרב יותר ויותר חברות כמו סיילספורס, מיקרוסופט וסרביס נאו. אנבידיה נכנסה גם לתחום על ידי השקת מודל "נימוטרון" - מודל הסקה פתוח המבוסס על לאמה, מודל הבינה המלאכותית של מטא, ומופץ בחינם כמוצר משלים ללקוחות אנבידיה.
גייס לחברה צוות מומחים
בעבר ביקש שעשוע להקים חברה שתאפשר לרתום את הבינה המלאכותית כדי לייצר "מדען על" באמצעות תוכנה - כלומר סוכן חכם שיוכל לפתור בעיות מדעיות ומתוחכמות, אך עם הזמן התרחבה היוזמה בחברה לכסות את כל תחומי ההסקה, גם לאזורים עסקיים שהם נטולי יומרה מדעית - כמו פיתוח קוד תוכנה. שעשוע, עם זאת, בטוח כי "הבינה המומחית המלאכותית" בפיתוחו מדויקת וטובה יותר בהסקת מסקנות בשטחי מומחיות שונים.
לטענתו, בניגוד למודלים הכלליים יותר, אלה שנבנים ב־AAI "מחקים את הדיוק של השיטה המדעית, מיישמים גישה של פירוק לבעיות קטנות, ומתעדפים אימות מובנה ואמפירי כדי להבטיח דיוק רב יותר.
"בניגוד למודלים קיימים שמצטיינים במהלך האימון אך מקרטעים בלמידה בזמן אמת. מערכות המומחיות שומרות על יכולת הסתגלות בזמן ההסקה על ידי פירוק בעיות מורכבות לתת בעיות קטנות יותר ומבטיחים דיוק בכל שלב", כתב שעשוע.
לפי שעשוע, AEI, בינה מומחית מלאכותית, מהווה קפיצת מדרגה משמעותית בפיתוח מערכות בינה מלאכותית מתקדמות. בזכות מבנה החשיבה שלהן, הן מסוגלות להתמודד עם בעיות משתנות תוך שמירה על רמת דיוק גבוהה, מה שהופך את פוטנציאל השימוש בהן לרחב במיוחד.
במאמר מדעי שכתב ופרסם, שיתף שעשוע גם לגבי כמה מהעובדים הראשונים בחברה: שותפו להקמת חברת הרובוטיקה מנטי רובוטיקס, הפרופ' שי שליו שוורץ, ומדענים שבעברם סטודנטים של שעשוע, בהם ד"ר יואב לוין - לשעבר מדען בינה מלאכותית ב־AI21 של שעשוע, המסיים פוסט־דוקטורט באוניברסיטת סטנפורד; ד"ר אור שריר, גם הוא בעברו מדען ב־AI21, שסיים לאחרונה פוסט דוקטורט בקאלטק; ד"ר נעם וייס, אלגוריתמאי שגויס מחברת אורקם, של שעשוע; וד"ר גל בנימיני, מומחה באלגוריתמים מהאוניברסיטה העברית. מומחים נוספים הם ד"ר עידו בן שאול, עד לאחרונה דוקטורנט במתמטיקה; תומר ניסנבאום ושיר גרנות־פלד, לשעבר ראש תחום ההנדסה בחברת הבלוקצ'יין סטארקוור.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.