כמה הרוויחה ענקית ההשקעות היפנית מהנפקת איטורו

מדובר ברווח שטרם מומש בפועל, שכן סופטבנק לא מימשה מניות במסגרת ההנפקה שביצעה החברה החודש • לפי ההערכות מדובר בתשואה של פי שלושה מהשקעתה המקורית של הקרן

יוסי כהן. מנהל את פעילות סופטבנק בישראל / צילום: לע''מ יוסי כהן
יוסי כהן. מנהל את פעילות סופטבנק בישראל / צילום: לע''מ יוסי כהן

סופטבנק, ענקית ההשקעות היפנית, שאת פעילותה בישראל מנהל ראש המוסד לשעבר יוסי כהן, רשמה תשואה משמעותית על השקעתה בחברת הפינטק הישראלית איטורו (eToro), כך נודע לגלובס.

32 מיליארד דולר תחת זכוכית מגדלת: האתגר הרגולטורי שמפריד בין וויז לעסקת הענק
האיום הדרמטי וההסכמה השקטה של ארה"ב: הסכנה מאחורי התדרדרות היחסים עם אירופה

לפי הערכות גורמים בשוק, הקרן מחזיקה כיום במניות של איטורו בשווי המשקף לה רווח של כ-300 מיליון שקל על השקעתה. מדובר ברווח שטרם מומש בפועל, שכן סופטבנק לא מימשה מניות במסגרת ההנפקה שביצעה החברה החודש. עם זאת, ההערכות הן כאמור, כי מדובר בתשואה של פי שלושה מהשקעתה המקורית של הקרן.

שווי נמוך מהערכות קודמות

סופטבנק השקיעה לראשונה באיטורו בשנת 2021, בסבב גיוס פרטי שנערך לקראת ניסיון מיזוג עם חברת ספאק אמריקאית - מהלך שבסופו של דבר לא יצא אל הפועל. באותה עת הוערך שווי החברה בכ-10 מיליארד דולר, וההשקעה של סופטבנק הוערכה בטווח של 100 עד 150 מיליון דולר.

שיעור ההחזקה של הקרן לא פורסם פומבית, אך לפי הערכות עדכניות הוא נע כיום בין 1% ל-5% ממניות החברה, זאת בעקבות דילולים שבוצעו לאורך השנים.

הנפקתה של איטורו בנאסד"ק הושלמה ב-14 במאי לפי שווי שוק של כ-4.3 מיליארד דולר בעת ההנפקה. המניה זינקה בכ-34% ביום המסחר הראשון, מה שהעלה את שווי לכ-5.6 מיליארד דולר. אף על פי שהשווי נמוך משמעותית מהערכות עבר, כמו למשל בעת ניסיון המיזוג עם חברת הספאק, הוא עדיין גבוה דיו כדי להניב למשקיעים מוקדמים רווחים נאים - גם במקרה של סופטבנק, שנכנסה להשקעה בשווי גבוה יותר. לפי גורמים בענף, סופטבנק בחרה שלא למכור מניות במסגרת ההנפקה, אך ייתכן שתבחן מימוש חלקי בעתיד.

ההשקעה באיטורו היא חלק מפעילות רחבה יותר של סופטבנק בשוק ההייטק הישראלי. מאז תחילת פעילותה בישראל, הקרן השקיעה לפי הערכות כ-2.5 מיליארד שקל במגוון חברות טכנולוגיה, בהן קייטו נטוורקס, קלארוטי ועוד.

נהנתה מרווח גם בוויז

הקרן מתמקדת בתחומים כמו סייבר, בינה מלאכותית, פינטק ותשתיות תוכנה, והיא נחשבת כיום לאחת המשקיעות הזרות הפעילות והמשמעותיות בישראל.

בחודשים האחרונים נהנתה סופטבנק גם מרווח נאה במיוחד מהשקעתה המאוחרת יחסית בחברת הסייבר וויז (Wiz), שנמכרה באפריל לגוגל תמורת כ-32 מיליארד דולר - מה שהיווה את האקזיט הישראלי הגדול אי פעם, כמו גם את הרכישה הגדולה ביותר, מצד ענקית החיפוש.

סופטבנק, שנכנסה להשקעה זמן קצר לפני העסקה, צפויה לפי הערכות לרשום תשואה של פי 3 עד 5 על ההשקעה, ברווח שצפוי להסתכם אף הוא במאות מיליוני שקלים.