על רקע המלחמה המתפתחת ללא הרף, עדשת התקשורת העולמית חושפת נקודות מבט ייחודיות על מה שקורה בארץ. מניתוחים של מומחים בינלאומיים, פרשנויות מזווית אחרת וגם סיפורים קטנים מישראל שנעלמים מן העין - בכל יום נגיש לכם סקירה יומית קצרה מן הנכתב בתקשורת העולמית על ישראל במלחמה, כדי לנסות ולפענח איך דברים מפה נראים מעבר לים.
הכתבות שאנחנו מציגים במדור לקוחות מתוך עיתונים גדולים בעולם, ואינן משקפות בהכרח את תפיסת העולם של גלובס.
● כותרות העיתונים | בעלת הברית הקרובה של ישראל התאהבה באקדח טורקי
● כותרות העיתונים | מערכת הלייזר הישראלית בדרך לבצע ניסויים גם בים
1 הבכיר האיראני מאיים: "ישראל לא מסוגלת להתמודד איתנו"
על רקע המתיחות הגוברת בין ישראל לאיראן ולאור הדיווחים על הכנות ישראליות על מתקפה אפשרית על מתקני הגרעין של איראן, מפקד הצבא האיראני, עבדולרחים מוסאווי מזהיר "הם (ישראל) אינם מסוגלים לעמוד באתגרים שאנו ערוכים להציב בפניהם", פורסם בשאפק ניוז, אתר חדשות עצמאי מעיראק.
מוסאווי איים "פעולות פזיזות מצד ההנהגה הישראלית עדיין אפשריות, אך עוצמתה הצבאית של טהרן עלולה לדחוף את ישראל ובעלות בריתה למשברים חמורים".
בנוסף, עקבות האזהרות של ישראל על מתקפה אפשרית הצבא האיראני אמר בהצהרה "לא נאפשר לאשליות של האויב להתממש".
מתוך השאפק ניוז, לקריאת הכתבה המלאה
2האמירה של טראמפ מוכיחה: הוא כבר לא מיישר קו עם נתניהו
במשך חודשים רבים בעלות הברית החזקות של ישראל נמנעו מביקורת בינלאומית על המלחמה הנמשכת של ישראל בעזה, כעת לאחר שבריטניה וצרפת החלו להפעיל לחץ גלוי על ישראל, נראה שגם טראמפ מאבד את סבלנותו ואינו שומר יותר "על חזית אחידה עם נתניהו", נכתב בניו יורק טיימס.
בשינוי עמדה מוחלט מאז שנכנס לבית הלבן בינואר האחרון, אמר טראמפ במסיבת עיתונאים "אנחנו מדברים עם ישראל, ורוצים לראות אם נוכל לעצור את כל המצב הזה מהר ככל האפשר". אמירתו של טראמפ מראה כי הוא מצטרף למאמץ הבינלאומי ללחוץ על ישראל לסיים את המלחמה בעזה.
"ההתערבות האחרונה של טראמפ התרחשה שעות לפני שממשלת גרמניה, לרוב תומכת נאמנה של ישראל, השמיעה ביקורת חריפה וחריגה על ההתקפות המוגברות של ישראל בעזה. השינוי בעמדה הגרמנית בא ימים לאחר קריאה דומה מצד ממשלת איטליה הימנית". שר החוץ האיטלקי אמר "נתניהו חייב לעצור את הפשיטות בעזה". איטליה לרוב נמנעת מביקורת חריפה על ישראל וזו נראית כעת כחריגה.
לאחרונה, מאמץ מתואם של בריטניה קנדה וצרפת גינה את החלטת ישראל להרחיב את המלחמה בעזה. בשבוע שעבר שלוש המדינות שבעבר תמכו בזכות ישראל להילחם בחמאס בעקבות ה-7 באוקטובר כעת רואות את התרחבות הלחימה כ"בלתי פרופורציונלית לחלוטין". מאז, בריטניה השעתה את המשא ומתן על הסכם הסחר עם ישראל. גם צרפת תקיים ביוני כנס שידון בהקמת המדינה הפלסטינית.
"שינוי הטון, בצירוף עם מגבלות מעשיות מסוימות, מצביע על כך שבעלות הברית החזקות ביותר של ישראל מתחילות לאבד סבלנות כלפי נתניהו. בינתיים, ישראל אינה מראה סימני שינוי", כאשר "נתניהו נותר בעמדתו הקשוחה, והאשים את בריטניה, קנדה וצרפת ב'עידוד חמאס'", נכתב.
מתוך הניו יורק טיימס מאת פטריק קינגסלי. לקריאת הכתבה המלאה
3 "הפעם הראשונה באיחוד האירופי": זאת המדינה שתאסור על ייבוא מההתנחלויות
השבוע אירלנד תכריז על הצעת חוק חדשה "שתגביל סחר במוצרים כמו זיתים, תפוזים ותמרים מההתנחלויות הישראליות", פורסם בגרדיאן הבריטי. סגן ראש ממשלת אירלנד, סיימון האריס יציג את הצעת החוק נגד שמתייחסת לאזורים שנמצאים מחוץ לגבולותיה המוכרים של ישראל "לפי הדין הבינלאומי.
"לפי ההצעה, ייבוא מוצרים מהשטחים הפלסטיניים הכבושים ייחשב לעבירה פלילית" אולם, יש לציין כי "לא יוטל חרם כללי על סחורות ישראליות".
"היקף הסחר במוצרים מהשטחים הללו בעיקר תמרים, תפוזים, זיתים וכמות מסוימת של עץ שבין השנים 2024-2020 הסתכם ב־685 אלף אירו בלבד", נכתב.
המהלך האירי מגיע לאחר שבוע עמוס בביקורת בינלאומית על הרחבת המלחמה של ישראל בעזה ובהמשך להצהרת האיחוד האירופי ששוקלת לבחון את הסכם הסחר עם ישראל.
קונור אוניל, ראש תחום מדיניות ופעולה בארגון Christian Aid Ireland שסייע בניסוח הצעת החוק אמר "זוהי התפתחות מבורכת עצומה זו הפעם הראשונה שמדינה באיחוד האירופי נוקטת בצעד סחר מסוג זה כלפי ישראל," והוסיף, "לאורך עשורים האיחוד האירופי אמר שוב ושוב שההתנחלויות אינן חוקיות עכשיו סוף סוף נוקטים בפעולה ולא רק מדברים".
מתוך הגרדיאן מאת ליסה או'קרול. לקריאת הכתבה המלאה
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.