"שתילת תפוחי האדמה בשדה מתקיימת בכל שנה בין אוקטובר לאמצע ינואר. באוקטובר 2023, באופן טבעי, אף אחד לא יכול היה לשתול דבר בשדות העוטף, בטח שלא בשדות של בארי. מדובר על אלפי דונמים. העונה הייתה בסכנה, אבל למרות האיסור להתגורר בקיבוץ - שתקף עד היום - החקלאים לא ויתרו, ואחרי שחיכו מעט הגיעו לשדות, הצליחו 'להציל' את העונה ושתלו תפו"א גם בתקופה הקשה הזאת".
● ראש עיריית נתיבות: "קיבלתי מיהדות העולם יותר כסף ותמיכה מהממשלה שלי"
את הדברים האלה אמר האגרונום אלון פיאסצקי, מנהל הרכש החקלאי של שטראוס, במהלך סיור מיוחד בשדות העוטף שהתקיים במסגרת הוועידה, במרחק נגיעה מגדר הגבול עם רצועת עזה.
לאורך השנים חקלאי בארי ואנשי המקצוע בשטראוס שיבחו וטייבו את התוצרת החקלאית כדי שתתאים בצורה הטובה ביותר כחומר גלם עבור חטיפי ה"תפוצ'יפס" שמייצרת החברה במפעל בשדרות. התפוחים של בארי עמילניים יותר, עגולים יותר ובעלי צבע זהוב יותר - זהו גידול מוזמן מראש ומותאם אישית לחטיף האהוב, מסביר פיאסצקי. הוא מוסיף כי "העוטף הוא אזור טוב לגידול תפוח אדמה משום שאין בו אדמה 'כבדה', אלא אדמה חולית ואוורירית".
הנסיעה בכבישי העוטף, ודאי ככל שנכנסים יותר ויותר לעומקו, טומנת בחובה תזכורת כואבת למה שקרה כאן לפני כשנה וחצי: הנה מגרש הגרוטאות ובו מאות ואלפי המכוניות שנפגעו באותו יום קשה, מרביתן של חוגגי מסיבת הנובה. כשמגיעים לשדות בארי, אפשר לראות בקלות את מוצב פגה של גולני, שבו בו נפלו 14 לוחמי החטיבה.
עובדים 24/6
התחנה הבא היא מפעל המלוחים בשדרות, שם הייצור פועל בצורה אוטומטית כמעט לגמרי, עם שלל מכונות שעובדות 6/24, מסביב לשעון, למעט שבת. אריאל בן יעיש, המנהל, מספר לנו על אחד המיזמים שבהם הוא מתגאה יותר מכול: שילוב עשרות פועלים בעלי צרכים מיוחדים בפס הייצור. "אלו אנשים שלא נפתחו להם הרבה דלתות בחיים, בלשון המעטה, וכאן אנחנו תופרים 'חליפה' לכל אחד ואחת מהם ויש לנו גם מסלולי התפתחות עבורם", הוא מסכם.
***גילוי מלא: הוועידה מתקיימת הודות לשיתוף פעולה עם קבוצת שטראוס, עיריית נתיבות, בנק לאומי, AIG ודוראל.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.