חקירת כוחות הבטחון לגבי ניפוץ החלון בבית המשפט העליון ביום חמישי בערב העלתה כי הניפוץ אירע כתוצאה משימוש בכלי יריה קר כגון אקדח אוויר או רוגטקה במהלך הפגנת הימין. כך מפרסמת הערב (מוצ״ש) הנהלת בתי המשפט.
● לראשונה: מאסר בפועל למנהלי זירת סוחר ללא רישיון
● ביום הפיכתה לציבורית: בעל שליטה בחברת הנדל"ן הזו נעצר
לפי ההודעה, צוותים משותפים של משטרה, שב״כ וביטחון בתי המשפט ממשיכים בחקירת האירוע במטרה לאתר את החשודים במעשה.
ניפוץ החלון אירע ביום חמישי בערב, בזמן שבסמוך לבית המשפט העליון התקיימה הפגנת הימין. מצלמות האבטחה של בית המשפט זיהו את הניפוץ ביום שישי. מדובר באחד החלונות הפנורמיים בבית המשפט, המשקיף על ירושלים.
מהנהלת בתי המשפט נמסר כי ״מדובר באירוע חריג, חמור וחסר תקדים. סמיכות הזמנים להפגנה שהתנהלה אותה העת ולמסרים שנשמעו בה נגד בית המשפט העליון - מטרידה. ככל שיתברר כי מדובר בפעולה מכוונת, יש להתייחס לדברים בחומרה המתבקשת ולמצות את הדין עם האחראים לדבר״.
עוד נמסר מהנהלת בתי המשפט, כי ״פגיעה בבית המשפט העליון - הערכאה השיפוטית הבכירה בישראל ואחד מסמלי השלטון - היא חצייה של קו אדום ופגיעה בערכים הבסיסיים של הדמוקרטיה הישראלית. ללא קשר לנסיבות, אין כל הצדקה לאלימות מכל סוג נגד מוסדות שלטון ומוסדות אכיפת החוק״.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.