המשטרה ושב״כ מחפשים חשודים בירי על בית המשפט העליון במהלך הפגנת הימין

מחקירת כוחות הבטחון לגבי ניפוץ החלון בבית המשפט העליון ביום חמישי בערב עלה כי הניפוץ אירע כתוצאה משימוש בכלי יריה קר • מהנהלת בתי המשפט נמסר כי ״מדובר באירוע חריג, חמור וחסר תקדים"

מבנה בית המשפט העליון / צילום: Shutterstock
מבנה בית המשפט העליון / צילום: Shutterstock

חקירת כוחות הבטחון לגבי ניפוץ החלון בבית המשפט העליון ביום חמישי בערב העלתה כי הניפוץ אירע כתוצאה משימוש בכלי יריה קר כגון אקדח אוויר או רוגטקה במהלך הפגנת הימין. כך מפרסמת הערב (מוצ״ש) הנהלת בתי המשפט.

לראשונה: מאסר בפועל למנהלי זירת סוחר ללא רישיון
ביום הפיכתה לציבורית: בעל שליטה בחברת הנדל"ן הזו נעצר

לפי ההודעה, צוותים משותפים של משטרה, שב״כ וביטחון בתי המשפט ממשיכים בחקירת האירוע במטרה לאתר את החשודים במעשה.

ניפוץ החלון אירע ביום חמישי בערב, בזמן שבסמוך לבית המשפט העליון התקיימה הפגנת הימין. מצלמות האבטחה של בית המשפט זיהו את הניפוץ ביום שישי. מדובר באחד החלונות הפנורמיים בבית המשפט, המשקיף על ירושלים.

מהנהלת בתי המשפט נמסר כי ״מדובר באירוע חריג, חמור וחסר תקדים. סמיכות הזמנים להפגנה שהתנהלה אותה העת ולמסרים שנשמעו בה נגד בית המשפט העליון - מטרידה. ככל שיתברר כי מדובר בפעולה מכוונת, יש להתייחס לדברים בחומרה המתבקשת ולמצות את הדין עם האחראים לדבר״.

עוד נמסר מהנהלת בתי המשפט, כי ״פגיעה בבית המשפט העליון - הערכאה השיפוטית הבכירה בישראל ואחד מסמלי השלטון - היא חצייה של קו אדום ופגיעה בערכים הבסיסיים של הדמוקרטיה הישראלית. ללא קשר לנסיבות, אין כל הצדקה לאלימות מכל סוג נגד מוסדות שלטון ומוסדות אכיפת החוק״.