בורסות עולם | סיקור שוטף

וול סטריט ננעלה בשיאים חדשים בעקבות דוח התעסוקה שהפתיע לטובה

נאסד"ק עלה ב-1% • הנשיא טראמפ אמר שג'רום פאוול "צריך להתפטר מיד" בפוסט שפרסם אתמול בלילה ברשת Truth Social • תשואות האג"ח עולות והדולר מתחזק • הסיכויים להורדת ריבית בקרוב ירדו דרמתית • דרמה כלכלית בבריטניה: שרת האוצר, רייצ'ל ריבס, פרצה בבכי בפרלמנט • בורסות אירופה ננעלו בעליות • מחר לא יתקיים מסחר בוול סטריט לרגל יום העצמאות במדינה

וול סטריט / צילום: Shutterstock
וול סטריט / צילום: Shutterstock

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

20:00

שבוע המסחר המקוצר בוול סטריט ננעל מוקדם היום ומדדי S&P 500 ונאסד"ק שעלו ב-0.8% וב-1% בהתאמה רשמו שיאים חדשים, לאחר שדוח תעסוקה חזק מהצפוי חיזק את האופטימיות שהכלכלה האמריקאית מחזיקה מעמד למרות תנודות במדיניות הסחר והמתיחות הגיאופוליטית. מדד דאו ג'ונס עלה ב-357 נקודות (0.8%).

לשכת הסטטיסטיקה האמריקאית דיווחה כי ביוני נוספו 147,000 משרות - מעל התחזית של 110,000 ולמעלה מהנתון המתוקן למאי (144,000). שיעור האבטלה ירד ל-4.1%, בניגוד לתחזיות שציפו לעלייה ל-4.3%.

הנתון החזק הביא לעלייה בתשואות האג"ח ולירידה בציפיות להורדת ריבית מצד הפדרל ריזרב. לפי כלי FedWatch של CME Group, הסוחרים מעריכים כעת סבירות של כ-95% לכך שהפד ישאיר את הריבית ללא שינוי בפגישתו הקרובה החודש. "המשמעות הגדולה מהדוח הזה היא שאין שום סיכוי להורדת ריבית ביולי, והשאלה האמיתית היא האם בכלל תהיה הורדה השנה", אמר ג'ד אלרברוק, מנהל תיקים ב-Argent Capital Management.

הדוח פורסם יום לאחר שחברת ADP דיווחה אתמול על ירידה של 33,000 משרות במגזר הפרטי, מה שעורר חשש להאטה אפשרית. אך הנתונים הרשמיים של הממשלה סתרו את החששות הללו והציגו שוק עבודה חזק.

במקביל, הנשיא דונלד טראמפ הודיע אתמול על הסכם סחר חדש עם וייטנאם, והמשקיעים מצפים להכרזות נוספות, לקראת סיום תקופת ההקפאה של 90 הימים על מכסים - בשבוע הבא. אף שהמסחר ברמות שיא משאיר את השוק חשוף לירידות, במיוחד אם טראמפ ינקוט בקו נוקשה, אלרברוק סבור שהשוק שומר על גישה אופטימית: "הולכים להיות עסקים שירגישו את השפעת המכסים, אבל השוק יידע לעכל את זה בלי יותר מדי דרמה", אמר.

המשקיעים עוקבים גם אחר חוק המס החדש של טראמפ, שעבר ביום שלישי בסנאט והתקדם ביום חמישי בבית הנבחרים לקראת הצבעה סופית.

מחר לא יתקיים מסחר בוול סטריט לרגל יום העצמאות של ארה"ב.

שלושת המדדים המרכזיים צפויים לסיים את השבוע בעליות: S&P 500 עלה עד כה ב-1.7%, נאסד״ק ב-1.6% ודאו ג'ונס מוביל עם זינוק של 2.3%. המסר המרכזי מהשוק: למרות אי הוודאות הפוליטית והגלובלית, הכלכלה האמריקאית ממשיכה להראות עוצמה - והמשקיעים מגיבים בהתאם.

19:10

המסחר באירופה ננעל הערב במגמה חיובית - בורסות פרנקפורט ולונדון עלו ב-0.5%, פריז ב-0.2%.

בתוך כך בוול סטריט, כשעה לפני נעילת המסחר, מתגברות העליות כשנאסד"ק כבר בעלייה של 1%, מעט יותר מ-S&P 500 שעולה ב-0.8% ודאו ג'ונס שעולה ב-0.7%.

17:43

היסטוריה בוול סטריט: אנבידיה הפכה לחברה בעלת שווי השוק הגבוה ביותר בהיסטוריה, לאחר שהון השוק שלה הגיע ל-3.92 טריליון דולר - על רקע אופטימיות גוברת בוול סטריט לגבי עתיד הבינה המלאכותית (AI).

מניית יצרנית השבבים המובילה עולה ב-2.2% למחיר של 160.6 דולר במסחר, מה שהציב את שוויה מעל לשיא ההיסטורי של אפל - 3.915 טריליון דולר - שנרשם ב-26 בדצמבר 2024. השבבים החדשים של Nvidia הפכו לכלי מרכזי באימון המודלים הגדולים ביותר של בינה מלאכותית, מה שהביא לביקוש עצום למוצרי החברה מסנטה קלרה, קליפורניה.

מייקרוסופט ניצבת כעת במקום השני בשוק, עם שווי שוק של כ-3.7 טריליון דולר, לאחר שמנייתה עלתה ב-1.4% ל-498 דולר. אפל במקום השלישי, עם עלייה של 0.5% במנייתה ושווי שוק של 3.19 טריליון דולר.

המירוץ של חברות כמו מייקרוסופט, אמזון, מטא, אלפאבית (גוגל) וטסלה להקים מרכזי נתונים לבינה מלאכותית ולהוביל את התחום - יצר ביקוש בלתי פוסק לשבבים המתקדמים של Nvidia. שוויה של החברה, שתחילה התמקדה בטכנולוגיה לגיימינג, זינק פי שמונה מאז 2021, אז עמדה על שווי של כ-500 מיליארד דולר.

לפי נתוני LSEG, שווי השוק של אנבידיה כיום גבוה יותר מהשווקים הציבוריים של קנדה ומקסיקו יחד, ואף עולה על השווי הכולל של כל החברות הנסחרות בבריטניה.

המניה נסחרת כיום לפי מכפיל רווח של כ-32 על הרווחים החזויים ל-12 החודשים הקרובים - מתחת לממוצע של כ-41 בחמש השנים האחרונות. זאת בזכות תחזיות רווח הולכות ומשתפרות, שהצליחו להדביק ואף לעקוף את קצב העלייה החדה במניה.

נזכיר כי מניית Nvidia התאוששה ביותר מ-68% מהשפל האחרון שנרשם ב-4 באפריל - כאשר השווקים ספגו זעזוע בעקבות הכרזת הנשיא טראמפ על סבב מכסים עולמיים חדש. מאז, המניות התאוששו על רקע ציפיות להסכמי סחר מרככים מצד הבית הלבן.

17:30

מניות האנרגיה מזנקות בוול סטריט בעקבות "החוק הגדול היפה" במסגרתו הסיר הסנאט של ארצות הברית מס בלו שנוי במחלוקת מחוק המס המקיף של המפלגה הרפובליקנית, ובכך העניק הקלה לענף שחשש מרוחות נגד משמעותיות תחת ממשל טראמפ.

סולאראדג' הישראלית מזנקת כעת בכ-10% ומשלימה זינוק של כ-30% מתחילת השבוע. תעודת הסל TAN שמכילה מניות סולאריות משלימה כעת זינוק של 11% מתחילת השבוע.

בעוד שהסנאט הסיר את מס הבלו שנחשב בעיני רבים בתעשייה כאיום קיומי, הצעת החוק עדיין כוללת קיצור תקופות היישום המדורג של הטבות מס מסוימות לחשמל נקי.

עם זאת, סעיפים חדשים מציעים תקופת חסינות של ארבע שנים עבור פרויקטים שיחלו בבנייה בתוך שנה מחקיקת החוק, ויהיו זכאים להטבות עד שנת 2030.

16:52

בעקבות דוח התעסוקה שהפתיע לחיוב: תשואות האג"ח האמריקאיות עולות והדולר מתחזק, לאחר שדוח תעסוקה חזק מהצפוי הפיג חששות מהאטה בכלכלה האמריקאית - ובכך צינן את הספקולציות לגבי הורדת ריבית קרובה מצד הפדרל ריזרב. מדדי המניות בארה"ב רושמים שיאים חדשים. S&P 500 אף חצה לראשונה אי פעם את רף ה-6,300 נקודות.

אג"ח קצרות טווח סובלות יותר מהשאר: התשואה על אג"ח לשנתיים עלתה ב-8 נקודות בסיס לרמה של 3.87%. תשואת האג"ח ל-10 שנים עולה ב-4 נ"ב ל-4.33%. בשוק הכספים, הסוחרים מעריכים כעת סבירות כמעט אפסית להורדת ריבית ביולי, לעומת סבירות של כ-25% לפני פרסום הדוח. גם הסיכוי להורדת ריבית בספטמבר ירד לכ-75%.

"השוק ממשיך להישען על בסיס יציב," אמר סמיר סמנה ממכון ההשקעות של וולס פארגו. "הנתונים הללו יחזקו את גישת ההמתנה של הפד, ואיננו מצפים להורדת ריבית כבר ביולי."

יו"ר הפדרל ריזרב, ג'רום פאוול, אמר לאחרונה שאין צורך למהר ולהפחית את עלויות ההלוואה כל עוד אין בהירות לגבי השפעת המכסים על האינפלציה. בינתיים, לחצי המחירים בארה"ב נותרו מתונים מתחילת השנה.

במקביל, ממשל טראמפ הסיר לאחרונה דרישות לרישוי ייצוא של תוכנות לתכנון שבבים לסין - במסגרת הסכם סחר בין ארה"ב לסין שמטרתו להקל על מגבלות בתחום הטכנולוגיה הקריטית.

16:39

עוד בעקבות דוח התעסוקה המפתיע: לאחר דוח התעסוקה החזק מהצפוי שפורסם לפני כשעה, סוחרים צמצמו משמעותית את ההימורים על הורדות ריבית מצד הפדרל ריזרב. לפי נתוני CME Group, הסבירות להורדת ריבית כבר ביולי צנחה ל-5% בלבד - לעומת 24% אתמול.

ההסתברות לשלוש הורדות ריבית או יותר של רבע אחוז עד סוף השנה ירדה ל-30% - לעומת 56% קודם לכן. מנגד, הסבירות לכך שלא תהיה כלל הורדת ריבית השנה, או שתהיה רק אחת, עלתה ל-25% - לעומת 9% ביום שלפני כן.

16:30

לאחר ששוק התעסוקה הוסיף 147 אלף משרות ביוני, הרבה מעל הצפי, בשוק נרשמת מעין אנחת רווחה לאחר שאתמול נרשמה ירידה במספר המועסקים במגזר הפרטי מה שהעלה חשש למיתון במדינה. הנתון של היום הראה שהכלכלה עדיין חזקה.

נאסד"ק עולה ב-0.3%, דאו ג'ונס ב-0.1% ו-S&P 500 ב-0.2%.

16:03

המשקיעים בוול סטריט נשמו לרווחה לאחר שדוח תעסוקה חזק מהצפוי הצביע על כך שהכלכלה הגדולה בעולם ממשיכה להחזיק מעמד היטב - כשהשווקים מכוונים לשיאים חדשים ומחירי האג"ח נחלשים.

החוזים בוול סטריט עולים כעת ב-0.3% לאחר שפורסם כי נוספו 147,000 משרות ביוני - יותר מהתחזיות. שיעור האבטלה אף ירד ל-4.1%.

אג"ח קצרות טווח (כמו האג"ח לשנתיים) נפגעו יותר יחסית לשאר העקום, כאשר התשואה על אג"ח לשנתיים עלתה בתשעה נקודות בסיס לרמה של 3.88%. בעקבות הנתון החזק, סוחרים ביטלו הימורים על כך שהפדרל ריזרב יוריד ריבית כבר ביולי. הדולר התחזק.

נציין כי שוק המניות ייסגר היום מוקדם, בשעה 13:00 (שעון ניו יורק), לרגל חג העצמאות האמריקאי. מסחר האג"ח יינעל שעה לאחר מכן, בשעה 14:00.

15:55

לאחר שצלל אל הנתונים, רונן מנחם, הכלכלן הראשי של מזרחי טפחות בתגובה לדוח התעסוקה:

"תחילה, נדגיש כי בהתבוננות על הרבע השני של השנה (אפריל - יוני) מספר מקומות העבודה בפועל גבוה ב-53,000 מכפי שהיה לפי הנתונים הקודמים של החודשים אפריל ומאי (שעודכנו כלפי מעלה ב-16,000 משרות יחד) ומתחזית השוק לחודש יוני (שנפלה ב-37,000 מהנתון בפועל)".

"בחודש יוני עצמו נרשמו 147,000 מקומות עבודה חדשים בארצות הברית. יצוין, כי שוק ההון צפה תוספת של 110,000 משרות בלבד. אך נתון זה מתעתע שכן בשורת המשרות של הסקטור הפרטי התמונה הפוכה: 74,000 מקומות עבודה חדשים, מול ציפיות לתוספת של 105,000 ו-63,000 פחות מהתוספת של חודש יוני. היה זה דווקא הסקטור הציבורי, שאמור להצטמצם, שהוסיף הפעם 73,000 משרות, לאחר קיפאון בחודש הקודם".

"להערכתי, הפעם, שורת המשרות של הסקטור הפרטי אינדיקטיבית יותר. היא גם מתיישבת, לשם שינוי, עם הדוח המקדים, שפורסם אתמול (ד'), ולפיו נגרעו 33,000 משרות מהסקטור הפרטי בחודש שעבר, בעוד ציפיות השוק עמדו על תוספת של 95,000 מקומות עבודה".

"עדיין, השוק עשוי להתרשם, תחילה, דווקא מהנתון הכולל. מדוע? משום ששיעור הבלתי מועסקים ירד מ-4.2% ל-4.1% וחשוב מכך, היה נמוך ב-2 עשיריות מציפיות השוק. תוצאה זו מתיישבת עם נתון אחר שפורסם השבוע: 7.8 מיליון משרות בלתי מאוישות היו בחודש מאי, לעומת 7.3 מיליון בלבד לפי ציפיות השוק. ככל שמספר המשרות הבלתי מאוישות גבוה יותר, כך הדבר מצביע על שוק תעסוקה בניסיון התרחבות".

"הכיוונים הסותרים באים לידי ביטוי גם בשורת השכר. למרות עליית מספר המשרות הלא מאוישות, השכר לשעת עבודה עלה 0.2 אחוז בלבד, עשירית פחות מציפיות השוק ומחצית שיעור העלייה בחודש הקודם. בחישוב 12 חודשים אחורנית עלה השכר 3.7 אחוזים. גם כן ציפו בשוק ההון לעלייה גבוהה יותר של 3.9 אחוזים. יצוין, כי הנתון לחודש מאי עמד על 3.9 אחוזים".

"מבליל הנתונים עולה תמונה של האטה הן בשורת המשרות בסקטור הפרטי והן בשורת השכר, אך ירידת שיעור הבלתי מועסקים ותוספת התעסוקה של הסקטור הציבורי יקשו על הפד להשתכנע שבשלו התנאים להורדה משמעותית של הריבית. כך או כך, ההערכות מראש לא נטו להורדת ריבית כבר החודש".

15:30

בארה"ב פורסמו נתוני התעסוקה לחודש יוני - לכלכלה האמריקאית 147 אלף נוספו ביוני משרות, וזאת עומת צפי של 110 אלף משרות וירידה לעומת להחודש הקודם, 139 אלף משרות נוספו במאי. אתמול כזכור נרשמה "מכה" לא צפויה - דוח תעסוקה חלש במיוחד מהמגזר הפרטי שפרסמה חברת ADP.

לגבי האבטלה, זו עומדת החודש על 4.1% לעומת צפי של 4.3% ו-4.2% בחודש הקודם.

15:07

כל העיניים בשווקים נשואות כעת אל דוח התעסוקה של יוני שיתפרסם בעוד דקות אחדות בארה"ב.

דוח התעסוקה לחודש יוני צפוי להראות כי קצב גיוס העובדים בארה״ב הואט, בעוד ששיעור האבטלה עלה. פרסום הנתונים צפוי לעורר עניין רב בקרב משקיעים, שממשיכים לעקוב בדריכות אחר סימנים נוספים להאטה בשוק העבודה - על רקע הדיון הגובר בשאלה מתי הפדרל ריזרב יחל בהפחתת הריבית הבאה.

לפי תחזיות, הכלכלנים מצפים לתוספת של 110,000 משרות במגזר הלא-חקלאי ביוני, ולעלייה בשיעור האבטלה ל-4.3%. בחודש מאי נוספו לכלכלת ארה״ב 139,000 משרות, בעוד ששיעור האבטלה נותר ללא שינוי על 4.2%.

לקראת הפרסום שישפיע בוודאי על החלטת הריבית הקרובה, הנשיא טראמפ אמר שג'רום פאוול "צריך להתפטר מיד" בפוסט שפרסם אתמול בלילה ברשת Truth Social, ובכך הגביר את מסע הלחצים שמפעיל הבית הלבן על יו"ר הפדרל ריזרב - מסע שהולך ומחריף השבוע.

14:20

לקראת דוח התעסוקה המסקרן שיפורסם ב-15:30 שעון ישראל, החוזים העתידיים בוול סטריט נסחרים כעת ביציבות.

14:00

הדרמה הכללית בבריטניה: כל העיניים כעת נשואות למפלגת השלטון בבריטניה - הלייבור - בחיפוש אחר סימנים לקרעים פוליטיים נוספים, שעלולים לערער את היציבות הכלכלית של המדינה, לאחר אירוע יוצא דופן שבו שרת האוצר, רייצ'ל ריבס, פרצה בבכי בפרלמנט ביום רביעי.

תשואות האג"ח הבריטיות זינקו והליש"ט נחלשה מול הדולר והאירו כאשר הדמעות זלגו מעיניה של ריבס, בעוד ראש הממשלה קיר סטארמר נראה כמי שאינו מודע למתרחש - ולא הביע בה תמיכה כאשר נשאל על מעמדה במהלך דיון סוער בבית הנבחרים.

תגובות השוק היו חדות, כשהסוחרים העריכו שריבס עשויה לאבד את משרתה או אף להתפטר - מה שיבטל את "כללי הפיסקליה הנוקשים" שהיא הובילה בכל הנוגע להוצאות והלוואות ממשלתיות. ריבס מצויה תחת לחץ פוליטי מתמשך מאז התקציב שהציגה בסתיו האחרון, שבו הכריזה על עלייה משמעותית בהוצאות הציבוריות - שתמומן בעיקר על ידי העלאות מסים לעסקים ולמעסיקים בבריטניה.

ריבס גם התחייבה לשני כללים פיסקליים שמטרתם לרסן את החוב והגרעון של המדינה: הוצאות הממשלה השוטפות ימומנו ממסים בלבד - ולא מהלוואות. יחס החוב הציבורי לתוצר יחל לרדת עד לשנת התקציב 2029/30.

אלא שהכללים הללו השאירו לה טווח פעולה תקציבי מצומצם ביותר, והמרחב המצומצם שהיה לה הלך והצטמצם לאחר שהממשלה נסוגה לאחרונה מהקיצוצים שהובטחו בהוצאות רווחה.

כעת, לאחר נסיגה נוספת של הממשלה - הפעם בנושא קצבאות הנכות - ריבס נדרשת למצוא קיצוצים תקציביים אחרים (אתגר לא פשוט לאחר שהכריזה על תכניות השקעה ציבוריות גדולות), לשבור את הכללים הפיסקליים שהיא עצמה קבעה, או להפר את הבטחות הבחירות של הלייבור ולהעלות מסים על העובדים עוד השנה.

12:15

מניות השבבים מרכזות עניין לאחר שדווח כי הבוקר דווח כי ממשלת ארה"ב ביטלה את מגבלות היצוא שלה על תוכנות לתכנון שבבים לסין, מה שצפוי לתמוך במניות השבבים.

בתוך כך, מניות השבבים סימנס AG , סינופסיס וקאדנס דיזיין , דיווחו כי קיבלו מכתבים ממשרד המסחר האמריקאי המודיעים להן כי הוסרו המגבלות. בעוד שסימנס ממוקמת בגרמניה, חברת הבת שלה לתוכנת תכנון שבבים, סימנס EDA, ממוקמת באורגון, ארה"ב. כתוצאה מהיפוך מגבלות היצוא, סימנס אמרה כי "החזירה גישה מלאה" לתוכנה ולטכנולוגיה שהוגבלו לאחרונה וחידשה את המכירות והתמיכה ללקוחות סינים. סינופסיס וקאדנס אמרו שתיהן כי הן עובדות על כך.

10:47

יום המסחר באירופה מתנהל לפי שעה בעליות שערים קלות. הדאקס עולה ב-0.4%, הפוטסי מוסיף לערכו 0.5% והקאק עולה ב-0.3%.

החוזים העתידיים בארה"ב נסחרים בעליות.

09:02

הבוקר (ה') באסיה, המסחר מתנהל לפי שעה במגמה מעורבת. מדד הניקיי יורד ב-0.1%, בורסת שנגחאי עולה ב-0.1%, ההנג סנג יורד ב-0.9% ומדד הקוספי עולה בכ-1%.

החוזים העתידיים בארה"ב נסחרים הבוקר במגמה חיובית.

היום (ה') יתקיים מסחר מקוצר בוול סטריט (עד השעה 20:00 שעון ישראל), לרגל יום העצמאות בארה"ב. מחר (ו') לא יתקיים מסחר בוול סטריט.

אמש (ד') בוול סטריט, המסחר ננעל במגמה מעורבת. נאסד"ק עלה ב-0.9% לשיא חדש כמו גם S&P 500 שעלה ב-0.5%, דאו ג'ונס ננעל ללא שינוי.

מניות הטכנולוגיה הובילו אתמול את העליות בשוק, כשהמסחר התנהל ברובו במגמה חיובית לאחר שהנשיא דונלד טראמפ הודיע על הסכם סחר עם וייטנאם . "זה יהיה הסכם שיתוף פעולה נפלא בין שתי המדינות שלנו. התנאים הם שוייטנאם תשלם לארצות הברית מכס בגובה 20% על כל המוצרים שיישלחו לשטחנו, ומכס של 40% על כל העברה דרך מדינה שלישית", כתב טראמפ בפוסט ברשת Truth Social.

טסלה ריכזה עניין אמש לאחר שדווח כי מכירות הרכב העולמיות צנחו ב-13.5% ברבעון השני לעומת השנה שעברה, והמשיכו את מגמת הירידה החדה במכירות רכבים, בעוד שהחברה מנסה להסיט את המיקוד שלה לעבר רכבים אוטונומיים. המספר הסופי לרבעון - 384,122 רכבים - החמיץ את תחזיות האנליסטים שציפו ל-387,000 מסירות.

יצרנית הרכב החשמלי מתקשה לבלום את הירידה המתמשכת במכירות, שלפי אנליסטים נובעת בין השאר מתגובת נגד של צרכנים כלפי המותג והמנכ"ל אילון מאסק, שמילא תפקיד מרכזי בקיצוצים בתקציבים ממשלתיים - תפקיד שעורר מחלוקת. מאסק פרש מתפקידו הפדרלי בסוף מאי.

מספר מניות ישראליות בוול סטריט בלטו אמש לחיוב: מניות האנרגיה הירוקה סולאראדג' ו אנלייט הדואלית זינקו בעקבות "החוק הגדול היפה" במסגרתו הסיר הסנאט של ארצות הברית מס בלו שנוי במחלוקת מחוק המס המקיף של המפלגה הרפובליקנית, ובכך העניק הקלה לענף שחשש מרוחות נגד משמעותיות תחת ממשל טראמפ. בעוד שהסנאט הסיר את מס הבלו שנחשב בעיני רבים בתעשייה כאיום קיומי, הצעת החוק עדיין כוללת קיצור תקופות היישום המדורג של הטבות מס מסוימות לחשמל נקי.

גם לאחר זינוק של מעל 140% השנה: מנכ"ל פאגאיה משוכנע שהחברה שלו שווה הרבה יותר

עם זאת, סעיפים חדשים מציעים תקופת חסינות של ארבע שנים עבור פרויקטים שיחלו בבנייה בתוך שנה מחקיקת החוק, ויהיו זכאים להטבות עד שנת 2030.

מניית ורינט זינקה במעל 15%. החברה שכבר מעל שני עשורים, מתקשה להתרומם בשנים האחרונות. מאז השיא בשנת 2022, איבדה החברה כ־67% מערכה. כעת, כשהיא נסחרת לפי שווי צנוע של 1.1 מיליארד דולר, נראה שורינט מחפשת רוכש. אתר החדשות Semafor פרסם זאת השבוע, ובהמשך, בבלומברג נקבו בשם הר'וכש הפוטנציאלי: קרן הפרייבט אקוויטי האמריקאית Thoma Bravo. מניית ורינט קופצת בתחילת המסחר בוול סטריט .

בנק ההשקעות קנטור התייחס לאפשרות מכירתה של ורינט והעריך שעסקה בפחות מ-5 מיליארד דולר תהיה אפשרית בהחלט לקרן פרייבט אקוויטי. בבנק מעריכים שמחיר המניה בעסקה ינוע סביב 25-30 דולר, מכפיל EBITDA של 8-9. להערכתם כל עסקה בתחום תיתפס כחיובית עבור חברות התחום, ביניהן נייס, שעדיין סובלות מסנטימנט שלילי.

בשוק החוב האמריקאי, תשואות האג"ח הממשלתיות יורדות קלות הבוקר (ה'). התשואה ל־10 שנים עומדת על 4.26%, בעוד התשואה לשנתיים נסחרת סביב 3.37%. בבנק לומברד אודייר ציינו בסקירתם כי הם ממליצים על חשיפה עודפת לאג"ח ממשלתיות וקונצרניות בדירוג גבוה, ומציינים כי "שוק האג"ח האמריקאי תנודתי, אך אנו סבורים שתמיכה תגיע משני מהלכים צפויים: בחינה רגולטורית מחודשת של הבנקים, והצעת חוק שתחייב גיבוי מלא למטבעות דיגיטליים יציבים באג"ח ממשלתיות".

בשוק הפורקס העולמי, בבנק אוף אמריקה מזהים כי השאלה המרכזית שמעיבה על הדולר בקיץ הקרוב היא מתי, אם בכלל, תופיע האינפלציה הנובעת מהמכסים. "אנו רואים כי השוק כבר מתמחר הורדת ריבית של כ-28 נ"ב (0.28%) עד ספטמבר וזאת למרות שהיו"ר פאוול עדיין נוקט בגישה סבלנית. אך אנו סבורים שהסיכון המשמעותי יותר, שמוסיף פרמיית סיכון לדולר, מגיע מהלחץ הגובר מצד הממשל האמריקאי על הפד. קריאות אלו, שהגיעו עד לדרישה להוריד את הריבית לרמה של 1% בלבד, אינן נובעות מדאגה לחולשה כלכלית, אלא מהרצון הברור להפחית את הוצאות הריבית של הממשלה.

לבסוף מציינים כי "אנו מזהים זאת כסיכון מתפתח של 'שליטה פיסקלית' - מצב שבו צרכי המימון של הממשלה עלולים לגבור על המנדט של הבנק המרכזי להילחם באינפלציה. אף שכרגע ציפיות האינפלציה לטווח ארוך נותרו מעוגנות, אנו מאמינים שזהו נושא מרכזי שישפיע על הדולר באופן מהותי לקראת 2026".

בשוק הסחורות, הבוקר (ה'), מחירי הנפט יורדים בכ-1%. מחירה של חבית מסוג ברנט עומד על 68.7 דולרים ומחירה של חבית מסוג WTI נסחר סביב 66.9 דולרים.

ביוליוס בר התייחסו למחירי הנחושת ולהשפעת שינוי מדיניות הסחר בארה"ב על מחיר הסחורה: "מחיר הנחושת שב ועלה מעל לרמה של ‎ 10,000 ‎ דולר לטונה. בעוד שניתן לייחס זאת לירידה במתיחות הסחר ולדעיכה בסיכונים למיתון, אנו סבורים כי מדובר (כמעט) לחלוטין בהשפעת המכסים.

"הציפייה להטלת מכסים אמריקאיים על יבוא נחושת גרמה לעלייה חדה ביבוא הנחושת לארצות הברית. כתוצאה מכך הפך שוק שהיה מאוזן לשוק הדוק. עם זאת, הנחושת תוזרם חזרה לשוק בשלב מסוים. אנחנו עדיין צופים שוק עם היצע מספק השנה, בעוד שהחשש שלנו בנוגע לביקוש נשאר בעינו, בין היתר בשל רכישות מוקדמות שביצעו יבואנים אמריקאים טרם כניסת המכסים על סין לתוקף".

בגזרת המאקרו, את עניין המשקיעים ירכז היום (ה') דוח התעסוקה של ארה"ב לחודש יוני הכולל נתוני אבטלה. על פי התחזיות תוספת המשרות צפויה לעמוד על 120 אלף, לעומת הנתון של חודש קודם שעמד על 139 אלף משרות חדשות.

מדובר בדוח תעסוקה חשוב עבור הפד, שכבר תקופה ארוכה מציין את חוסר הוודאות הגבוה בתמונה המאקרו כלכלית של ארה"ב לאור ההשפעות האינפליוניות של מדיניות הסחר החדשה של ארה"ב.

מוקדם יותר השבוע יו"ר הפד ג'רום פאוול אישר כי הפד היה מוריד את הריבית בארה"ב אלמלא תוכנית המכסים של הנשיא דונלד טראמפ, כך אמר בפאנל שהתקיים במהלך פורום של הבנק המרכזי האירופי בסינטרה, פורטוגל. ב-CNBC דווח כי פאוול נשאל האם הפד היה מוריד את הריבית שוב עד כה, אלמלא הכריז טראמפ על תוכניתו השנויה במחלוקת להטלת היטלים על שותפות סחר זרות רבות מוקדם יותר השנה, והגיב: "אני חושב שזה נכון". "למעשה, עצרנו את מתווה הפחתות הריבית כשראינו את גודל המכסים, וכמעט כל תחזיות האינפלציה לארצות הברית עלו באופן מהותי כתוצאה מהמכסים", הוסיף פאוול.

עם זאת, שני חברים בוועדת השוק הפתוח (FOMC) רומזים כי הם פתוחים להפחתת ריבית כבר ביולי. בתוך כך, במידה ואכן תירשם האטה מסוימת בתוספת המשרות היום, הדבר צפוי לתת רוח גבית לפד להוריד את הריבית.

נזכיר כי אמש (ד') פורסם מדד התעסוקה של ADP שהפתיע את הצפי המוקדם ועשוי לרמוז על הפתעה נוספת שנראה בדוח התעסוקה היום. המדד הצביע על ירידה של 33 אלף משרות בחודש יוני, הרבה מתחת לצפי שעמד על 99 אלף משרות. בחודש הקודם תוספת המשרות עמדה על 29 אלף.

בעוד שמדד ה־S&P 500 נסחר ברמות שיא, בשורה חיובית נוספת הגיעה השבוע מכיוונו של המדד המוביל בוול סטריט, כאשר לראשונה מזה שנתיים, הוא הציג צורה של "צלב מוזהב".

מדובר במונח הלקוח מעולמות הניתוח הטכני, שמתאר מצב בו הממוצע הנע של המדד ל־50 יום חוצה את הממוצע הנע שלו ל־200 יום כלפי מעלה - מה שברוב המקרים, מעיד על מגמה שורית בשווקים. באתר מרקטוואץ' ביצעו ניתוח היסטורי של ביצועי המדד, על בסיס נתונים שהולכים אחורה עד 1928, שהעלה כי לאחר "צלב מוזהב", ה־S&P 500 הציג תשואה גבוהה יותר בשנה שלאחר מכן, ביותר מ־71% מהמקרים - עם תשואה ממוצעת שנתית של מעל 10%. זאת, בהשוואה לתשואה ממוצעת של 12 חודשים במהלך כל תקופה אחרת, שעמדה על כ־8%.