רצף מוצלח של שמונה חודשים נגדע: נעצרה ירידת הגירעון הממשלתי

על פי דוח של החשב הכללי במשרד האוצר, יהלי רוטנברג, עולה כי הגירעון נותר ללא שינוי ועומד על רמה של 5% תוצר – 103.9 מיליארדי שקלים • מתחילת השנה היקף ההוצאות הסתכם בכ-308 מיליארד שקל, לעומת כ-300 מיליארד שקל בתקופה המקבילה אשתקד - גידול של כ-2.4%

שר האוצר, בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת
שר האוצר, בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

רצף מוצלח של שמונה חודשי צמצום בגירעון התקציבי המצטבר של ישראל נגדע בחודש יוני. הכנסות המדינה והוצאותיה בחודש שעבר, שעמדו בסימן המערכה באיראן, היו זהות כמעט לנתונים שנרשמו ביוני אשתקד. בהתאם, הגירעון נותר ללא שינוי, ברמה של 5% תוצר - 103.9 מיליארדי שקלים - כך עולה מדוח הגירעון החודשי שפירסם היום (ג') החשב הכללי במשרד האוצר, יהלי רוטנברג.

האוצר מוריד את תחזית הצמיחה ל-2025 ומעדכן: הגירעון יעמוד על כ-3% בשנים הקרובות

חודש יוני עצמו היה הגירעוני ביותר מתחילת השני, עם מינוס של 16.4 מיליארד שקל. בחישוב מתחילת 2025, הצטבר גירעון של 31.8 מיליארד שקל. לשם השוואה, מדובר במחצית בלבד מהיקף הגירעון בתקופה המקבילה בשנה שעברה.

מתחילת השנה נהנתה קופת המדינה מגידול עקבי בהכנסות, שנעצר ביוני. בחודש שעבר נמדדו ההכנסות הנמוכות ביותר ב-2025, בהיקף של 35.6 מיליארדי שקלים. באוצר מעריכים שמדובר בירידה לצורך עלייה: "בעקבות מלחמת עם-כלביא וכחלק ממדיניות הסיוע למשק", מוסבר בדוח החשכ"ל, "במהלך חודש יוני ניתנה אפשרות לדחיית תשלומי מס לימים האחרונים של החודש. יתכן כי מדיניות זו הובילה לדחיית מיסים קלה לחודשים הקרובים".

בצד ההוצאות, הממשלה שילמה בחודש יוני 52 מיליארד שקל, עלייה קלה של כ-900 מיליון שקל לעומת החודש המקביל אשתקד. מתחילת השנה היקף ההוצאות הסתכם בכ-308 מיליארד שקל, לעומת כ-300 מיליארד שקל בתקופה המקבילה אשתקד - גידול של כ-2.4%. זאת, בזמן שלפי התכנון התקציבי, ההוצאה הממשלתית הייתה אמורה להתייצב ואף לרדת מעט.