אחרי הלחץ האירופי: ישראל הסכימה להגדיל את הסיוע ההומניטרי לעזה

ההודעה מגיעה ימים לפני ששרי החוץ של האיחוד האירופי יתכנסו לדון במצב ההומניטרי ברצועת עזה ובשאלה כיצד להגיב על בדיקה משפטית של שירות החוץ, שמצאה כי יש "אינדיקציות" למעבר של ישראל על מחויבותה לחוק הבינלאומי, במסגרת הסכם הבסיס בין האיחוד לישראל

משאיות סיוע הומניטרי בעזה / צילום: Reuters, Gaza Humanitarian Foundation
משאיות סיוע הומניטרי בעזה / צילום: Reuters, Gaza Humanitarian Foundation

ישראל והאיחוד האירופי הסכימו על הגדלה משמעותית של הסיוע ההומניטרי והמזון לרצועת עזה, כולל הגדלה של מספר המשאיות שנכנסות לעזה עם מזון וציוד, פתיחת מעברים נוספים בצפון ובדרום הרצועה, כמו גם ממצרים, חלוקה של מזון על-ידי גורמים מקומיים, אספקת דלק לתשתית קריטית וחידוש אספקת החשמל למתקני ההתפלה ברצועה - כך הודיע היום (ה') שירות החוץ של האיחוד האירופי. שר החוץ גדעון סער אישר במסיבת עיתונאים המתקיימת בוינה כי "ייכנסו יותר משאיות, ייפתחו יותר מעברים", ויגיע יותר סיוע הומניטרי לעזה.

בארה"ב מתפעלים מישראל וטוענים - זה ההישג הגדול שלה באיראן
"300 מיליון פרנק יירדו לטמיון": בשווייץ שוקלים לבטל את העסקה עם אלביט

ההודעה התפרסמה ימים לפני ששרי החוץ של האיחוד האירופי יתכנסו לדון במצב ההומניטרי ברצועת עזה ובשאלה כיצד להגיב על בדיקה משפטית של שירות החוץ, שמצאה כי יש "אינדיקציות" למעבר של ישראל על מחויבותה לחוק הבינלאומי, במסגרת הסכם הבסיס בין האיחוד לישראל.

בפגישה הקודמת של שרי החוץ נדחה הנושא בשל המתקפה באיראן. בפגישה הקרובה, שאמורה להתקיים ב-15 ביולי, צפויות כמה מהמדינות הביקורתיות יותר כלפי ישראל לדרוש סנקציות מיידיות.

ההסכם עשוי לאפשר לאחראית על יחסי החוץ של האיחוד להציג הישג אירופי ללחץ על ישראל, ולהימנע מסנקציות בשלב זה. בכל מקרה, השעיה כוללת של היחסים - כפי שדורשות ספרד, סלובניה ואירלנד למשל - אינה על השולחן בשל הצורך בקונצנזוס שאינו קיים בקרב 27 המדינות החברות. גם צעדים "רכים" יותר דורשים רוב מיוחד, שבשלב זה אינו מסתמן כאפשרי באיחוד האירופי.