סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים
16:51
פיליפ מוריס, יצרנית מרלבורו, דיווחה היום על הכנסות נמוכות מהצפוי ברבעון השני, על רקע ירידה במכירות סיגריות ונפח משלוחים נמוך מהתחזיות של מוצרי הניקוטין ZYN. החברה הייתה מהירות מבין המתחרות במעבר ממוצרי טבק מסורתיים לאלטרנטיבות עישון, כש-ZYN - פאוצ'ים המכילים ניקוטין - הפך לכוכב הבולט שלהחברה בזכות צמיחה מהירה.
עם זאת, סיגריות עדיין מהוות את מנוע ההכנסות המרכזי של החברה - והן בירידה. PMI מתמודדת גם עם אתגרים רגולטוריים ועם תנאים כלכליים קשים שפוגעים בכוח הקנייה של הצרכנים.
למרות שהמכירות הכוללות של החברה עלו ב-7.1% והגיעו ל-10.14 מיליארד דולר ברבעון האחרון, הן נותרו מתחת לציפיות השוק שעמדו על 10.33 מיליארד דולר. היקף משלוחי הסיגריות ירד ב-1.5%, בעוד שנפח המשלוחים של פאוצ'י הניקוטין ZYN דווקא עלה ב-23.8%.
לפי הערכתו של קאלום אליוט מבית ההשקעות ברנשטיין, המשלוחים של ZYN עמדו על 190 מיליון יחידות - מתחת לתחזיות שעמדו על 203 מיליון. הוא הוסיף כי הביצועים החזקים של החברה ברבעונים הקודמים הובילו את המשקיעים לציפיות גבוהות במיוחד.
הרווח המתואם למניה עמד על 1.95 דולר - מעל תחזיות השוק שעמדו על 1.86 דולר למניה. לשנת 2025, PMI צופה רווח מתואם של 7.43-7.56 דולר למניה , לעומת תחזית קודמת של 7.36-7.49 דולר.
16:41
לוקהיד מרטין דיווחה היום כי רווחי הרבעון השני שלה צנחו בכ-80%, לאחר שענקית הביטחון האמריקאית רשמה הפסדים לפני מס של 1.6 מיליארד דולר, בעיקר בשל תוכנית מסווגת במסגרת חטיבת האווירונאוטיקה שלה.
הרווח הנקי ירד ל-342 מיליון דולר, שהם 1.46 דולר למניה, לעומת 1.64 מיליארד דולר או 6.85 דולר למניה ברבעון המקביל אשתקד. לוקהיד מסרה כי ההוצאה החריגה נבעה מקשיים בפרויקט מסווג בתחום האווירונאוטיקה וכן בתוכניות מסוקים בינלאומיות מסוימות ביחידת סיקורסקי שלה.
קבלני ביטחון מתמודדים עם לחצים גוברים בעלויות, כאשר האינפלציה ושיבושים בשרשראות האספקה מייקרים את ההוצאות על תוכניות ארוכות-טווח שתומחרו לפני שנים. רבות מהחוזים הללו - לרוב במחיר קבוע - נחתמו לפני גל העלייה במחירי העבודה, החומרים והרכיבים בעקבות המגפה, מה שמאלץ חברות כמו לוקהיד לספוג חריגות תקציב.
עם זאת, ללא התחשבות בהוצאות החריגות הללו, הציגה ענקית הביטחון רווח מתואם של 7.29 דולר למניה - גבוה מהתחזיות שעמדו על 6.44 דולר למניה. "הבסיס של החברה נותר יציב ועמיד באופן כללי," אמר מנכ"ל החברה, ג'ים טאייקלט, בהצהרת הרווחים של החברה. לוקהיד גם פספסה את תחזיות וול סטריט להכנסות ברבעון השני, עם הכנסות של 18.16 מיליארד דולר - לעומת ציפיות של 18.57 מיליארד דולר.
16:40
שר האוצר סקוט בסנט אמר היום כי הוא צפוי לגבש הארכה למועד הסופי שקבע הנשיא דונלד טראמפ בנוגע להסכם הסחר עם סין, במהלך פגישתו עם מקביליו הסינים בשטוקהולם, שוודיה, בשבוע הבא.
שני הצדדים הסכימו באמצע מאי על השעיה בת 90 יום של רוב המכסים הכבדים שהטילו זה על זה, תוך המשך המו"מ על הסכם סחר. ההשעיה הזו צפויה להסתיים ב-12 באוגוסט. "כנראה שנגבש מה שתהיה הארכה של ההסכם" במהלך השיחות ביום שני ושלישי בשטוקהולם, אמר בסנט בראיון לרשת Fox. "אני חושב שהיחסים בתחום הסחר עם סין נמצאים במקום טוב מאוד," אמר.
בסנט הוסיף כי הוא מקווה שהשיחות יעסקו גם בנושאים נוספים שיש פוטנציאל להסכמה לגביהם, כולל בקשה מהצד הסיני להאט את "עודף הייצור שהם מבצעים, ולהתמקד בבניית כלכלה צרכנית."
בנוסף, ארה"ב מעוניינת לדון גם בנושא "הנפט האיראני והרוסי הנתון לסנקציות שהם רוכשים, ומה הם עושים כדי לסייע לרוסיה במלחמה באוקראינה." "לדעתי, אנחנו נמצאים עכשיו בשלב חדש ביחסים עם סין - שלב מאוד קונסטרוקטיבי," אמר בסנט. "אנחנו נוכל להשיג הרבה, עכשיו כשהסחר התייצב פחות או יותר על רמה טובה."
16:30
המסחר בוול סטריט נפתח ביציבות כשהמדדים המובילים, נאסד"ק, S&P 500 ו-דאו ג'ונס ללא שינוי.
אתמול S&P 500 עלה בכ-0.1% לשיאו ה-14 השנה והתשיעי בפחות מחודש , נאסד"ק עלה ב-0.4% לשיאו ה-11 השנה. המשקיעים מתמקדים כעת בשבוע חשוב של פרסום תוצאות כספיות לרבעון השני. עד כה, 88 חברות במדד S&P 500 פרסמו דו"חות, כאשר יותר מ-82% מהן עקפו את תחזיות האנליסטים, לפי נתוני FactSet.
אלפבית (גוגל) וטסלה צפויות לפרסם את דו"חותיהן מחר, במה שמהווה את תחילתו של גל הדו"חות המצופה במיוחד מצד ענקיות הטכנולוגיה.
הסוחרים חשים הקלה מסוימת בעקבות דיווח לפיו שר האוצר בסנט שכנע את טראמפ שלא לפטר את יו"ר הפדרל ריזרב, ג'רום פאוול - אם כי הסיכונים לתפקידו של פאוול עדיין קיימים. פאוול צפוי לשאת דברי פתיחה היום בוושינגטון, בכנס של הפד בנושא דרישות ההון מבנקים.
אסטרטגים בדויטשה בנק מעריכים כי הדחה של פאוול תעלה את תשואת האג"ח הממשלתית ל-30 שנה ביותר מחצי נקודת אחוז. ישנה גם אפשרות נוספת - מה שמכונה "פד צללים", שבה טראמפ יכריז בקרוב על מחליף לפאוול, שייכנס לתפקיד עם תום כהונתו של פאוול בשנה הבאה.
ג'פרי שרמן, משקיע אג"ח מחברת DoubleLine Capital, אומר שהחברה שלו היא בין אלה שממהרות להמר על תלילות גבוהה יותר בעקום התשואות - כאמצעי גידור מפני הסיכון להדחתו של פאוול. "פד צללים" יסייע גם הוא לעסקה הזו, אמר שרמן, שמחזיק בפוזיציה הזו בתוך קרן ה-ETF לאג"ח ליבה אופורטוניסטית של החברה.
האסטרטגיה כוללת קניית אג"ח ממשלתיות ל-2 שנים ומכירה בחסר של אג"ח ל-10 שנים. היא נוטה להרוויח כאשר גוברת ההערכה שהפד מתקרב להורדת ריבית - תרחיש שבדרך כלל תומך באג"ח לטווח הקצר, הרגישות יותר לשינויים במדיניות מוניטרית.
באותו זמן, הורדות ריבית עשויות להגביר חששות מאינפלציה - מה שיכול לדחוף את התשואות לטווח הארוך כלפי מעלה.
למרות הדרמה סביב פאוול, ביצועי השוק השנה מרשימים עבור תקופה שמתאפיינת באי-ודאות כה גדולה. מדד S&P 500 איבד למעלה מ-10% בשלושת החודשים הראשונים לכהונת טראמפ, אך הצליח להשיב לעצמו את ההפסדים.
15:15
חברת הפינטק פאגאיה מתכננת לגייס חוב בהנפקת אג"ח בהיקף של 450 מיליון דולר. החברה מתכננת להשתמש בכספי הגיוס למיחזור חוב קיים ופירעון מלא של קווי אשראי יקרים יותר, וביתרת הסכום, להשתמש לצרכים עסקיים כלליים. הגיוס יבוצע כהנפקה פרטית למשקיעים מוסדיים מארה"ב ומחוץ לארה"ב, והאג"ח יהיו מיועדות לפירעון ב-2030. נזכיר שפאגאיה פרסמה בשבוע שעבר תוצאות ראשונות טובות מהצפוי מדוחות הרבעון השני.
החוזים העתידיים על וול סטריט נסחרים בשעה זו ביציבות.
14:45
בשעה זו, מדד הדאקס יורד בכ-1%, מדד הקאק מאבד מערכו כ-0.7% ומדד הפוטסי נסחר ביציבות.
גילת זכתה בחוזה משמעותי בפרו: החברה נבחרה על־ידי תוכנית התקשורת הפרואנית הלאומית לספק לה פתרונות לשדרוג תשתית התקשורת עבור כ-800 מוסדות ציבוריים ב-280 רשויות מקומיות, וזאת בתמורה לכ-60 מיליון דולר. יחד עם הפרויקט בפרו, גילת כבר דיווחה על הזמנות וחוזים בהיקף של כמעט 90 מיליון דולר החודש.
בגזרת עונת הדוחות:
ג'נרל מוטורס פרסמה את תוצאותיה הכספיות לרבעון השני, ועקפה את תחזיות האנליסטים. החברה דיווחה על הכנסות בגובה 47.12 מיליארד דולר ורווח מתואם של 2.53 למניה, לעומת צפי האנליסטים, שעמד על הכנסות של 46.28 מיליארד דולר ורווח של 2.44 דולר למניה. על אף התוצאות החיוביות, המשקיעים ככל הנראה ציפו ליותר, ושולחים את המניה לירידה של יותר מ-2% במסחר המוקדם.
גם מניית קוקה קולה יורדת בכ-1% במסחר המוקדם, על אף שהתוצאות הכספיות שפרסמה עקפו את צפי האנליסטים. החברה דיווחה על הכנסות של 12.62 מיליארד דולר ורווח של 87 סנט למניה, בעוד האנליסטים חזו הכנסות בגובה 12.54 מיליארד דולר ורווח של 83 סנט למניה. החברה גם העלתה במקצת את תחזיתה לשנת 2025.
13:45
הירידות באירופה מעמיקות: מדד הדאקס מאבד מערכו כעת קרוב ל-1%, מדד הקאק נחלש בכ-0.7% והפוטסי נסחר ביציבות.
12:20
בשעה זו, הדאקס יורד בכ-0.8%, הפוטסי נסחר ביציבות, והקאק מאבד מערכו כ-0.5%.
חברת התרופות אסטרה-זנקה הודיעה כי היא מתכננת להשקיע 50 מיליארד דולר בשדרוג יכולות הייצור והמחקר שלה בארה"ב עד 2030 - זאת, על רקע מדיניות המכסים של הנשיא טראמפ.
בשוק הסחורות, מחירי הנפט רושמים כעת ירידות של עד 1%: מחיר חבית נפט מסוג אמריקאי עומד כעת על כ-65.3 דולר, בעוד מחיר חבית נפט מסוג ברנט עומד על כ-68.5 דולר.
11:35
בשעה זו, מדד הדאקס יורד בכ-0.6%, הקאק מאבד מערכו כ-0.4% והפוטסי נסחר ביציבות.
חברת תשתיות האנרגיה הבריטית סנטריקה הודיעה על השקעה מדורגת של 1.75 מיליארד דולר בבנייתה של תחנת האנרגיה הגרעינית Sizewell C - אשר צפויה להיות מיזם האנרגיה הגריעינית הגדול ביותר של בריטניה מזה עשורים. המניה עולה כעת ביותר מ-4%.
עוד בבריטניה, בפייננשל טיימס דיווחו מוקדם יותר השבוע כי הבורסה בלונדון שוקלת אפשרות לערוך שינוי בשעות המסחר שלה, כך שיהיה אפשר לסחור בה 24 שעות ביממה.
10:35
המגמה המעורבת באירופה נמשכת: מדד הדאקס יורד בכ-0.5%, הקאק מאבד מערכו כ-0.4% והפוטסי נסחר כעת ביציבות.
חברת האנרגיה המתחדשת נורסק הידרו פרסמה את תוצאותיה הכספיות לרבעון השני. החברה דיווחה על צמיחה של 33% ברווחי הליבה, שעמדו על 755 מיליון דולר, מעל תחזיות האנליסטים. המניה עולה כעת בכ-2%.
מנגד, בנק ההשקעות יוליוס בר החמיץ את צפי האנליסטים לרווחים במחצית הראשונה של השנה, שירדו ב-35% לעומת התקופה המקבילה, ל-369.5 מיליון דולר. המניה יורדת כעת בכ-0.5%.
10:10
פתיחה מעורבת באירופה: מדדי הדאקס והקאק רושמים ירידות של כ-0.3%, בעוד הפוטסי נסחר ביציבות. השווקים באירופה נפתחים על רקע חששות המשקיעים מפני ההתפחתחויות בגזרת הסחר העולמי, בעוד שהאיחוד האירופי מנסה להשיג עסקה מול ארה"ב לפני כניסת המכסים לתוקף, ב-1 באוגוסט.
9:45
אסיה
המסחר באסיה נפתח הבוקר במגמה מעורבת: מדד הניקיי ננעל בירידה של כ-0.2%, בורסת שנגחאי עולה בכ-0.5%, ההנג סנג מוסיף לערכו כ-0.4% והקוספי ננעל בירידה של כ-1.3%.
וול סטריט
אמש (ב'), וול סטריט ננעלה בעיקר בעליות: מדד הנאסד"ק טיפס בכ-0.4% מדד ה-S&P 500 עלה בכ-0.2% ומדד הדאו ג'ונס ננעל סביב רמת הבסיס. במהלך יום המסחר, מדדי הנאסד"ק וה-S&P 500 הגיעו שניהם לשיא תוך־יומי של כל הזמנים. בעבור ה-S&P 500, מדובר בפעם העשירית השנה שהמדד המוביל נסגר בשיא כל הזמנים.
את העליות הובילו מניות הטכנולוגיה, על אף שלא כל ענקיות הטכנולוגיה סגרו את יום המסחר בטריטוריה חיובית: אלפאבית מטא אמזון ואפל רשמו עליות, אך אנבידיה וטסלה ננעלו בירידות קלות ומיקרוסופט סגרה את היום סביב רמת הבסיס.
השיאים שנרשמו אתמול באו על רקע פתיחה חזקה של עונת הדוחות בוול סטריט. ב-CNBC ציינו כי מתוך 62 החברות הכלולות במדד ה-S&P 500 שדיווחו עד כה, 85% מהן עקפו את ציפיות האנליסטים - כך לפי FactSet. כמו כן, לפי בנק אוף אמריקה, בעקבות השבוע הראשון של עונת הדוחות, ההכנסות לרבעון השנה משקפות נכון לעכשיו צמיחה שנתית של 5%.
עוד צוין ב-CNBC, כי המדדים המובילים עשויים לקבל תנופה גבית בהמשך השבוע, אם אלפאבית (גוגל) וטסלה - הראשונות מבין "שבע המופלאות" שצפויות לפרסם את תוצאותיהן הכספיות - יצליחו גם הן לעקוף את תחזיות האנליסטים. שתי החברות צפויות לדווח ביום רביעי הקרוב. ענקיות הטכנולוגיה צפויות להיות מנוע מרכזי של צמיחה בהכנסות במהלך עונת הדוחות של הרבעון השני. ג'ון באטרס, אנליסט בכיר ב-FactSet, צופה כי "שבע המופלאות" יציגו צמיחה של 14% בהכנסות ברבעון השני, בעוד שיתר 493 החברות ב-S&P 500 יציגו צמיחה של 3.4% בלבד.
שתי חברות ישראליות בלטו אתמול לחיוב בוול סטריט:
חברת אבטחת הסייבר סנטינל וואן זינקה בכ-10%, לאחר שדווח כי ענקית אבטחת הסייבר פאלו אלטו נטוורקס שוקלת לרכוש אותה - כך לפי גורמים בתעשייה. סנטינל וואן הוקמה בשנת 2013, על־ידי תומר ויינגרטן, אלמוג כהן ואהוד שמיר, והיא נחשבת לאחת מחברות הסייבר הצומחות ביותר בעשור האחרון, בין היתר, בזכות טכנולוגיה מבוססת בינה מלאכותית שמאתרת מתקפות לפי דפוסי התנהגות. החברה מעסיקה כ-2,400 עובדים ופועלת ממספר מדינות, בהן ישראל, בה נמצא אחד ממרכזי הפיתוח המרכזיים שלה. אם הרכישה אכן תתממש, מדובר במהלך שיאחד בין שני מותגים מוכרים בעולמות ההגנה על תחנות קצה, סביבות ענן ושירותים מבוססי AI.
חברת האנרגיה הסולארית סולאראדג' קפצה ביותר מ-8%, לאחר שאנליסטים בחברת ההשקעות סוסקהאנה העלו את מחיר היעד של המניה מ-14 דולר ל-26 דולר. נכון לנעילת המסחר אמש, מחיר המניה עומד על כ-29 דולר.
הבוקר, החוזים העתידיים על וול סטריט נסחרים במגמה מעורבת: מדד הדאו ג'ונס עולה בכ-0.1%, מדד ה-S&P 500 נסחר סביב רמת הבסיס ומדד הנאסד"ק יורד בכ-0.1%.
שוק החוב האמריקאי
בשוק החוב האמריקאי, האג"ח הממשלתיות נסחרות ביציבות: תשואת האג"ח לעשר שנים נסחרת ללא שינוי, ברמה של 4.38%; תשואת האג"ח ל-30 שנה עולה בכ-2 נקודות בסיס, לרמה של 4.95%; ותשואת האג"ח לשנתיים עולה בנקודת בסיס אחת, לרמה של 3.86%.
שוקי הסחורות והמטבעות
הדולר מתחזק קלות הבוקר מול המטבעות הזרים: מול האירו בכ-0.1% (1.16 דולר), מול הליש"ט בכ-0.2% (1.34 דולר) ומול הין היפני בכ-0.3% (147.8 ין).
מחירי הנפט נסחרו אתמול בתנודתיות מסוימת, ונעו לאורך היום בין רמת הבסיס לירידות של 1%. זאת, בעוד המשקיעים מעריכים את ההשפעות של הסנקציות שהטיל האיחוד האירופי על רוסיה על שוק הנפט, וכן של ההתפתחויות בגזרת מדיניות המכסים של ארה"ב.
בבנק השוויצרי יוליוס בר מעריכים כי הנפט ימשיך להיסחר ב"אזור חיוג" של 60 דולר לחבית. הכלכלנים שם מציינים כי "חבילת הסנקציות החדשה של אירופה נגד רוסיה מציעה עוד מאותו הדבר, ואינה צפויה לפגוע ביכולתה של רוסיה למכור נפט. אמנם היא נשמעת דרמטית, אך ההשפעות בפועל דומות יותר לאיום סרק. תקרת המחיר המופחתת ואיסור היבוא של תזקיקים הם חידושים שהשוק צפוי להסתגל אליהם במהרה". בבנק הוספיו כי "תחזיות לעלייה ביצוא הנפט ממדינות המזרח התיכון ומסין, צפויות להרגיע את החששות ממחסור בדיזל".
הביטקוין יורד הבוקר בכ-1.5%, ומחירו נע סביב 116 אלף דולר.
מחיר הזהב נסחר הבוקר ביציבות, ונע סביב 3,400 דולר לאונקיה. זאת, לאחר שאתמול רשם עלייה של כ-1.5% במהלך יום המסחר.