חברת הטלוויזיה פוקס קיד'ס (FOX KIDS WORLDWIDE), שבבעלות רופרט מרדוק וחיים סבן, מתכוונת להתמודד על קבלת זיכיון לשידורי טלוויזיה בארץ. כך אמר ל"גלובס" אריה סבן, נשיא "סבן אינטרטיימנט" בארץ.
בשלב זה, מחזיקה החברה %40 מערוץ המזרח התיכון, לאחר שבתחילת יוני 97' רכשה פוקס את ערוץ המשפחה (CHANNEL THE FAMILY) ממטיף הטלוויזיה הנוצרי-אמריקני פאט רוברטסון. רוברטסון החזיק %40 ממניות ערוץ המזרח התיכון.
לדברי סבן, קבלת זכויות ההפצה הבינלאומיות של תוכניות המשפחה והילדים של פוקס וערוץ המשפחה יתנו לחברה בארץ כלים להצטרף לאחת הקבוצות שיתמודדו על זכיונות השידור, שייפתחו בעוד כשנתיים.
רכישת ערוץ המשפחה נחשבת לאחת העיסקות הגדולות שנעשו בענף לאחרונה. לפי העיסקה, רכשה חברת FOX KIDS WORLDWIDE, שבבעלותם המשותפת של רופרט מרדוק, נשיא תאגיד NEWS CORP, וחיים סבן, יו"ר SABAN ENTERTAINMENT את ערוץ המשפחה של רוברטסון, תמורת 1.9 מיליארד דולר.
רוברטסון ניהל בעבר מו"מ עם רשתות הטלוויזיה NBC ו-CBS שלא נסתייעו. בשלב האחרון של המו"מ נכנסה למירוץ גם חברת דיסני, שהתכוונה לרכוש את הערוץ על מנת להשיק ערוץ ילדים נוסף בכבלים ב-98' (ערוץ ABZ לתוכניות ילדים, ללא פירסומת), אך היא הפסידה במירוץ למרדוק וסבן.
רוברטסון, מוכר בישראל מתוכניתו "מועדון ה-700" (700 CLUB THE, המשודרת בערוץ המזרח התיכון, ביסס את הכיוון התוכניתי של ערוץ המשפחה על ערכים נוצריים-שמרניים, להם הוא מטיף.
הערוץ שלו משדר תוכניות לכל המשפחה, מדורג בין עשרת ערוצי הכבלים המצליחים בארה"ב, ומגיע למעל ל-67 מיליון משקי בית בארה"ב, גורם שהיווה עילה מרכזית לרכישתו.
סיבה נוספת היתה הקהל השמרני-הנוצרי הנאמן של הערוץ, אשר ימנע, כנראה, מיריביו של מרדוק - העיקרי ביניהם טד טרנר, סגן נשיא וורנר - את הפסקת העברת הערוץ במערכות הכבלים של וורנר. ערוץ המשפחה מועבר כמעט ע"י כל חברות הכבלים בארה"ב.
חברת FOX KIDS WOLDWIDE, הוקמה לפני כשנה על מנת להפעיל ערוצי ילדים ברחבי העולם, שישתמשו בקטלוג התוכניות הענק של ENTERTAINMENT SABAN ורשת הילדים הארצית של פוקס (הרשת המובילה בתחום זה בארה"ב).
רכישת הערוץ של רוברטסון מרחיבה את מלאי החומרים של החברה, ומציבה אותה בתחרות בערוצי הכבלים המצליחים של דיסני THE DISNEY CHANNEL; בערוץ של וורנר NETWORK THE CARTOON; ובערוץ הפופולרי של חברת VIACOM (בעלת MTV, NICKELODEON.
לא פחות חשוב, רכישת ערוץ המשפחה מאפשרת לפוקס להתחרות בפריים-טיים עם חברות הטלוויזיה והכבלים האחרות. מל וודס, נשיא INTERNATIONAL SABAN ו-FOX KIDS WORLDWIDE, אף אמר כי "החברה בוחנת כעת את היבט השידורים ושיבוץ התוכניות, כאשר הכיוון הוא שיבוץ ותוכניות ילדים במשך היום ותוכניות לכל המשפחה בערבים".
מרדוק וסבן הפכו, עם רכישת ערוץ המשפחה, לבעלי 60 חברות השייכות לערוץ, ביניהן קבוצות ספורט, חברות הפקה והפצה כחברת MTM. בשלב זה, נערך בחברה רה-ארגון בין החברות והקבוצות השונות. «מאת אביבה קרול «"פוקס" של מרדוק וסבן יתמודדו על זיכיון לערוץ טלוויזיה בארץ «החברה מחזיקה %40 מערוץ המזרח התיכון ולה זכויות הפצה של תוכניות המשפחה והילדים של רשת "פוקס" וערוץ המשפחה האמריקניים
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.