10 מיליון דולר - הרווח למוכרת מחצית הזכויות בגבעת עמל א' בת"א

אלפרד אקירוב: "עד סוף השבוע אקבל החלטה; הפרויקט מעולה, השאלה היא אם יש קונים לדירות יוקרה" * עד כה הושקעו 50 מ' ד' ברכישת הקרקע ובפינוי בנייה בלתי חוקית

בתוך ימים ספורים תסתיים המחלוקת בין חברות הנדל"ן אלרוב ואוסיף, השותפות (חלקים שווים) בפרויקט הנדל"ן היוקרתי גבעת עמל א', שבצפון ת"א.

בסוף השבוע הפעילה אוסיף את מנגנון הבמב"י (ME BUY YOU BUY), שלפיו על אלרוב להחליט בתוך שבועיים אם ברצונה לרכוש את הבעלות בפרויקט, תמורת סכום של 10.2 מיליון דולר, ושחרור אוסיף מהלוואות בעלים ומהתחייבויות נוספות שלקחה בגינו (בסכום כולל של 25 מיליון דולר).

החלטה חיובית של אלרוב, קרי, רכישת חלקה של אוסיף, תניב לאחרונה רווח הון בגובה התמורה - 10.2 מיליון דולר. לחלופין, אם תסרב אלרוב לרכוש את חלקה של אוסיף בפרויקט, יהיה עליה להיפרד ממנו בתנאים זהים. במקרה כזה, דיווחה היום אוסיף, בכוונתה להתחיל מיידית בהקמת הפרויקט, ולממש את הרווחים הגלומים בו.

חברת גבעת עמל, המוחזקת בחלקים שווים על ידי שתי החברות, החלה לפעול בדיוק לפני חמש שנים (נובמבר 92'). בבעלות החברה המשותפת, קרקע בצומת הרחובות פנקס ואהבת ציון, על שטח של 30 דונם.

עד היום, עוד בטרם החלה בניית הפרויקט, השקיעה החברה המשותפת 50 מיליון דולר ברכישת הקרקע, ובפינוי דיירים שהתגוררו עליה בבנייה בלתי חוקית. השקעות אלו נעשו באמצעות הלוואת בעלים, שנתנו שתי החברות (%40) וליווי בנקאי.

לחברת גבעת עמל אושרה בניית שלושה מגדלי דירות בני 30 קומות כל אחד, שבהם ניתן לבנות בסך הכל 350 יחידות דיור, בנות חמישה חדרים כל אחת, וכן קאנטרי-קלאב. בשטח סמוך, "מגרש טוכמינץ" המשתרע על שטח של 3 דונמים, אושרו לחברת גבעת עמל בנייתן של 20 יח"ד.

ממיקומו של הפרויקט (סמוך ל'כיכר המדינה' בת"א) וכן מהתב"ע שאושרה לו, נגזר אופיו - דירות יוקרה. דירות שכאלו, כידוע, אינן נמכרות בתקופה האחרונה כלחמניות טריות. זו כנראה הסיבה, שהצעתה של אוסיף נמוכה משמעותית מהערכות קודמות לשווי הפרויקט.

כך העריכה בפברואר השנה חברת הברוקרים אופק, כי מוכרת מחצית הזכויות בגבעת עמל א' תרשום רווח הון של 18 מיליון דולר. אופק, אגב, עידכנה את אותה הערכה ל-10 מיליון דולר רווח למוכרת, במקרה שתתרחש ירידה של %15 במחירי דירות היוקרה.

מנכ"ל אוסיף, דורון אביב, אמר היום (א') כי "אוסיף מעוניינת לבצע את הפרויקט. המחיר שהגשנו נובע משיקולים שונים, בהם הערכות שמאות שקיבלנו. אנחנו אוהבים את הפרויקט ומעוניינים שישאר אצלנו. מדובר בעסק מאוד מאוד רווחי. אין מקום טוב יותר בת"א. עם זאת, מדובר בביזנס, וזו בסך הכל אדמה".

מעניינת יותר תגובת הצד השני, אלרוב. ביוני השנה, הודיע בעל השליטה בחברה, אלפרד אקירוב, כי אין בכוונתה להפעיל את מנגנון הבמב"י, כדי שלא להיחשף לאפשרות של רכישת חלקה של אוסיף בפרויקט.

"אלרוב", אמר אז אקירוב, "לא בנויה מבחינת משאביה הניהוליים וגם איננה רואה את עצמה משקיעה בפרויקט נדל"ן חדש בטווח המיידי".

להצהרה זו, אגב, קדמו אי הסכמות בין השותפות לפרויקט, שכתוצאה מהן הוחלט על הפרידה: דרישת אלרוב לקבל ריבית על הלוואות שניתנו לחברת גבעת עמל, שלה התנגדה אוסיף; ורצונו של משה אביב, בעל השליטה באוסיף, לבצע בעצמו את עבודות הבנייה בפרויקט. אלרוב, דרשה להוציא את עבודות הקבלן למכרז פתוח. -הפעלת מנגנון הבמב"י התאפשרה רק לאחרונה, עם סיום פינוים של %85 מהמבנים הבלתי חוקיים על קרקע הפרויקט, שהיווה תנאי לתחילת עבודות הבנייה. בעקבות הפינוי, נתנו שר הפנים וועדת השרים לענייני כלכלה את אישורם לתחילת העבודות בחודש שעבר.

היום שינה אלפרד אקירוב את הטון: "המצב הוא אחר מאשר לפני חצי שנה. בחודש ינואר, אלרוב פותחת את מלון הילטון בפרויקט ממילא בירושלים. זה יפתור לי בעיית משאבים. אם אחשוב שהמחיר שרוצה אוסיף טוב, אקנה את חלקה. אחרת, אמכור".

אקירוב איננו מתכוון להתמהמה: "עד סוף השבוע נודיע לאוסיף מה החלטנו. יש לנו כמה דברים לבדוק. מדובר בפרויקט מעולה, הכי טוב בת"א. הוא במיקום טוב והבנייה שלו מיידית. השאלה היא, אם יש קונים לדירות יוקרה. אם נחליט לקנות, אלרוב חעשה זאת לבדה, ללא שותפים". «שי שלו «10 מיליון דולר - הרווח למוכרת מחצית הזכויות בגבעת עמל א' בת"א «אלפרד אקירוב: "עד סוף השבוע אקבל החלטה; הפרויקט מעולה, השאלה היא אם יש קונים לדירות יוקרה" * עד כה הושקעו 50 מ' ד' ברכישת הקרקע ובפינוי בנייה בלתי חוקית