אלביט מערכות גייסה בוול-סטריט 36 מ' ד'

רווח ההון לאלרון - 7 מ' ד' * רדקום מקבוצת רד-בינת גייסה 22 מ' ד' לפי שווי חברה של 91 מ' ד'

בשבוע האחרון הסתערו ארבע חברות ישראליות על שוק ההון האמריקני הרותח, וגרפו כ-180 מיליון דולר. להנפקת הענק של תפרון, בהיקף של 102 מיליון דולר, הצטרפו אתמול (ד') שתי חברות נוספות - אלביט מערכות ורדקום מקבוצת רד בינת. חברה נוספת, ACS ממגדל העמק, אמורה לגייס היום 6 מיליון דולר.

אלביט מערכות, שזה לה גיוס הון ראשון כחברה עצמאית (לאחר פיצולה של אלביט לשלוש חטיבות בשנה שעברה), השלימה אתמול גיוס של 39 מיליון דולר ברוטו, כאשר מכרה 3 מיליון מניות במחיר של 13 דולר למניה. התמורה נטו לחברה לאחר ניכוי הוצאות תגיע ל-35.6 מיליון דולר.

בנוסף לכך ביצעו בעלי מניות בחברה הצעת מכר של מיליון מניות בהיקף כולל של 13 מיליון דולר, וההיקף הכולל של ההנפקה עמד על 52 מיליון דולר. המניה עצמה נסחרה אתמול בוול-סטריט בירידה של %2 וסגרה במחיר של 13.5 דולר.

בעקבות ההנפקה תרשום אלרון, בעלת השליטה באלביט מערכות, רווח הון של 7 מיליון דולר. כמו כן ירד חלקה של אלרון ל-%35 מהון המניות באלביט מערכות. כמות המניות שהנפיקה אלביט מהווה בדילול מלא %10.7 מהון החברה. לאחר גיוס ההון גדל שווי השוק של החברה והוא מגיע כעת ל-378 מיליון דולר.

מעבר לגיוס ההון עצמו, ההנפקה של אלביט מערכות תסיט את הפוקוס על החברה מתל-אביב לניו-יורק. הגדלת הכמות הצפה ב-4 מיליון מניות תיטיב בוודאי עם הסחירות של המניה, הכיסוי האנליטי שלה יגבר וכך גם החשיפה כלפי משקיעים פרטיים ומוסדיים בארה"ב. החתם המוביל בהנפקה היה סלומון ברדרס, ולצידו פירסט בוסטון. השניים שיתפו פעולה השבוע גם בהנפקת תפרון.

הנפקה אחרת שהושלמה אתמול הינה של רדקום מקבוצת רד-בינת, שבבעלות משפחת זיסאפל. רדקום הנפיקה 2.3 מיליון מניות במחיר של 9.5 דולרים למניה וגייסה 21.9 מיליון דולר. כמות המניות שהונפקה מהווה %24 מההון, ושווי החברה לצורך ההנפקה נקבע על 91 מיליון דולר (אחרי הכסף). ביום המסחר שחלף הספיקה מניית רדקום לטפס ב-%16 ל-11 דולר ושווי החברה מגיע כעת ל-105 מיליון דולר.

האחים יהודה וזהר זיסאפל מחזיקים לאחר ההנפקה ב-%25 ממניות רדקום, חבילה השווה כיום 25 מיליון דולר. המנכ"ל, מוטי בן אריה, אוחז ב-%8.3 מהמניות, ששוויים מגיע לכ-9 מיליון דולר.

עם בעלי המניות ברדקום נמנות מספר קרנות הון סיכון - וולדן, ניצנים, סטאר, וקרנות מקבוצת דוברת שרם - המחזיקות כל אחת בכ-%4 מהון המניות. את ההנפקה הוביל בנק ההשקעות אונטרברג האריס (המחזיק בעצמו כ-%3 ממניות החברה), מי שהוביל לפני חודשיים הנפקה אחרת של קבוצת רד-בינת, זו של ריט טכנולוגיות.

רדקום, שנוסדה בשנת 92' על ידי מוטי בן אריה, עוסקת בפיתוח וייצור של ציוד בדיקה לרשתות תקשורת נתונים מקומיות (LAN). המערכות שפיתחה החברה עונות על הצורך בבדיקה של יעילותן של מערכות תקשורת נתונים טרם הקמתן, והן מסוגלות גם לבצע בדיקה לצורך שיפור מערכות קיימות. החברה מעסיקה כיום כ-100 עובדים.

בשנת 96' הסתכמו מכירותיה של רדקום ב-11.5 מיליון דולר, לעומת 6.5 מיליון דולר בשנת 95'. החברה רשמה ב-96' הפסד של 3.5 מיליון דולר, לעומת הפסד של 2 מיליון דולר בשנה שלפניה. במחצית הראשונה של 97' הסתכמו הכנסותיה של רדקום ב-8 מיליון דולר, וההפסד הצטמצם לחצי מיליון דולר.

רדקום החלה בתהליך ההנפקה כבר לפני יותר משנה, ואת ההנפקה אמור היה להוביל בית ההשקעות מונטגומרי, הנחשב לאחד מהבולטים בתחומי הטכנולוגיה. ההנפקה נדחתה לבסוף ביותר משנה, בין היתר בשל התיקון שהיה בשוק המניות האמריקני בקיץ 96', ואולי גם משום שהחברה עדיין לא היתה בשלה כדי לצאת בהנפקה ציבורית. «עמי גינזבורג «אלביט מערכות גייסה בוול-סטריט 36 מ' ד' «רווח ההון לאלרון - 7 מ' ד' * רדקום מקבוצת רד-בינת גייסה 22 מ' ד' לפי שווי חברה של 91 מ' ד'