GEC-Marconi, החברה הבת לייצור אלקטרוניקה צבאית של תאגיד ג'נרל אלקטריק הבריטי (שאינו קשור באמריקני), לא הגיבה על ידיעה בעתון לה פיגארו, לפיה היא רואה עצמה מועמדת לרכישת Thomson-CSF, יצרנית האלקטרוניקה הצבאית הגדולה באירופה, שהיא חברה בת של תאגיד תומסון.
ממשלת צרפת קבעה את יום ו' שעבר כתאריך היעד שעד אליו צריכות החברות המעוניינות בחברת תומסון סה-אס-אף להודיע על כוונתן. כעת לא ברור אם גם ג'י-אי-סי-מארקוני תתמודד על רכישת חברה זו. עד כה הודיעו שתי קבוצות שהן יתמודדו על רכישת תומסון סה-אס-אף: אלקטל-אלסתום ודאסו (בהצעה משותפת) וקבוצת המדיה והתעשיות הצבאיות הפרטית לגארדר.
ממשלת צרפת מציעה את רוב אחזקתה בתומסון סה-אס-אף, %58, בשווי 2.25 מיליארד דולר, לחברות צרפתיות ואירופיות, בניסיון לעודד קונסולידציה של התעשיות הצבאיות באירופה, כדי שיהוו משקל נגד לתאגידי התעשיות הצבאיות הממוזגים בארה"ב.
ממשלת צרפת מתכוונת למכור %10 מאחזקתה בתומסון סה-אס-אף לעובדי חברה זו, ולהחזיק בידיה "מניית זהב" שבאמצעותה תוכל להטיל וטו על שינויים מבניים בחברה זו, שיהיו מנוגדים לאינטרס הלאומי הצרפתי - למשל, פיצול שלה.
ג'י-אי-סי, החברה האם של מארקוני, היא קבוצת התעשיה הצבאית הגדולה בבריטניה, והיא טיפחה מזה זמן רב שאיפות למזג את מארקוני עם תומסון סה-אס-אף, נוכח הדימיון והסינרגיה בעסקי שתי החברות. "שתיהן מוציאות סכומים גדולים על מחקר ופיתוח ועל שיווק. תמיד ראינו לנגד עינינו את היתרונות שבמיזוגן", אמר באחרונה מנהל הכספים הראשי של ג'י-אי-סי, דיויד ניולנדס.
לתומסון סה-אס-אף וג'י-אי-סי-מארקוני פרוייקטים משותפים בהווה, כמו פיתוח מערכות מכ"ם למטוסים (ביחד עם דיימלר בנץ אירוספייס). בשנה שעברה הקימו שתיהן מיזם משותף לפיתוח חשאי של סונארים (מכ"מים ימיים) האמורים להיות מותקנים בצוללות גרעיניות. בפברואר הסכימו שתי החברות לשתף פעולה בפיתוח מערכות לטילים מונחים.
לדעת אנליסטים, אין די במיזמים המשותפים הנוכחיים כדי לגרום למיזוגן של שתי החברות, וההחלטה על כך תהיה פוליטית - בייחוד של ממשלת צרפת.
מארקוני מתמחה במכ"מים ובמערכות טילים מונחים. היא גם מייצרת מערכות שליטה בשדה קרב, ומתמודדת על חוזה סודי ביותר של משרד ההגנה הבריטי לפיתוח המערכות האלקטרוניות של המטוסים לגילוי והשמדת צוללות.
מערכות הטילים המונחים שתומסון ומארקוני יפתחו במשותף, יתבססו על טכנולוגיית אינפרה-אדום, והן יותקנו בטילים המונחים של בריטניה וצרפת. טילים אלה, שכינויים Stormshadow, מיוצרים על ידי החברה האנגלו-צרפתית המשותפת מאטרה-בי.איי.אי. דיינאמיקס, המשותפת למאטרה ולבריטיש אירוספייס. משרד ההגנה הבריטי כבר הזמין טילים כאלו בשווי 1.1 מיליארד דולר, ומשרד ההגנה הצרפתי צפוי ללכת בעקבותיו בקרוב. «בלומברג, פאריס - «ג'י-אי-סי מארקוני לא אישרה שהיא מעוניינת ברכישת תומסון סה-אס-אף «עד כה הודיעו אלקטל אלסתום-דאסו ולגארדר שהן יתמודדו במיכרז למכירת תומסון
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.