חברת שירותי המידע והמו"לות דאו ג'ונס, שהיא הבעלים של היומון הכללי וול סטריט ג'ורנל, הודיעה אתמול (ג') על מכירת חטיבת שירותי המידע הפיננסי שלה, לשעבר טלטרייט, לחברת ברידג' אינפורמיישן סיסטמס תמורת 501 מיליון דולר במזומן ומניות.
בכך נפטרת דאו ג'ונס מחטיבה שבגין הפסדיה, היא נאלצה לרשום מחיקה מאזנית של 922.5 מיליון דולר ברבעון האחרון של 97'. מחיקה זו שיקפה את ירידת שווייה של טלרייט, שנרכשה על ידי דאו ג'ונס תמורת 1.6 מיליארד דולר בכמה עיסקאות שהסתיימו ב-1990.
החטיבה נקראת כיום דאו ג'ונס מרקטס. כאשר היא נרכשה, הניחה דאו ג'ונס שבכך ניתן יהיה להרחיב באופן טבעי את שירותי המידע שלה, ואת ההגמוניה של העתון וול סטריט ג'ורנל. אך טלרייט, כפי שנקראה אז, סבלה מטכנולוגיה מיושנת בהשוואה למתחרותיה.
דאו ג'ונס תיוותר כעת עם וול סטריט ג'ורנל, שתפוצתו היומית בארה"ב לבדה היא 1.8 מיליון גיליונות, והוא נחשב לרווחי מאד, ועם רשת עתונים מקומיים. גם Jones Newswires Dow, שירות החדשות האלקטרוני של החברה, יישאר בבעלותה.
ברידג', החברה שתרכוש את דאו ג'ונס מרקטס, שייכת לחברת השקעות פרטית, בשם וולש, קרלסון, אנדרסון אנד סטו. לדעת אנליסטים, ברידג' תהפוך לחברת שירותי המידע הפיננסי השניה בגודלה בעולם, אחרי רויטרס הולדינגס הבריטית, עם מחזור מכירות שנתי של מיליארד דולר.
"דאו ג'ונס כבר אינה חברה כה גדולה", הגיב אנליסט מחברת וסרשטיין פרלה על מכירת חטיבת מרקטס שלה. בעלי המניות העיקריים של דאו ג'ונס, בהם מייקל פרייס, אליזבת גות וויליאם קוקס השלישי (משפחת קוקס מחזיקה ב-%80 ממניות "B" של החברה), תבעו בחודשים האחרונים להיפטר מחטיבת המרקטס, בשל הפסדיה.
חברת בלומברג היא הספקית השנייה בגודלה בעולם כעת של שירותי מידע פיננסי מקוונים, אחרי רויטרס ולפני דאו ג'ונס. כעת היא תודח למקום השלישי על ידי ברידג'. «בלומברג, ניו יורק «גורם חשוב חדש בענף שירותי המידע הפיננסי: חברת ברידג' «ברידג' תרכוש את דאו ג'ונס מרקטס, ותהיה סגניתה של רויטרס בתחום זה «בלומברג, ניו יורק «גורם חשוב חדש בענף שירותי המידע הפיננסי: חברת ברידג' «ברידג' תרכוש את דאו ג'ונס מרקטס, ותהיה סגניתה של רויטרס בתחום זה
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.