דני נווה: זרועות הביטחון מביאות את ההמלצות, ואח"כ מתקיים דיון בממשלה

מזכיר הממשלה רומז לראשונה באופן רשמי על כך שישראל עומדת מאחורי נסיון ההתנקשות בחאלד משעל

מזכיר הממשלה, דני נווה, רמז היום (א') באופן רשמי, בפעם הראשונה, לאחריות הממשלה לניסיון חיסולו של חאלד משעל במעאן.

בהודעה שמסר נווה בצהריים, מודגש, שממשלת ישראל מנועה בשלב זה מהתייחסות לפירסומים אודות הפיגוע. אולם, נווה ציין שחאלד משעל נחשב לדמות מובילה בחמאס, והוא אחראי לפעולות טירור שגרמו לרצח אזרחים חפים מפשע. נווה חזר על עמדתה הרשמית של ממשלת ישראל - להמשיך ולהילחם ללא פשרות כנגד הטירור.

בהודעתו גם התייחס נווה לפירסומים, לפיהם ראש הממשלה, בנימין נתניהו, כפה את דעתו על ראש המוסד, דני יתום, לבצע את ניסיון חיסולו של משעל וזאת למרות התנגדות המוסד. נווה אמר: "תהליך קבלת ההחלטות בישראל הוא שזרועות הביטחון והמודיעין מביאות את ההמלצות, ואז מתקיים דיון בממשלה".

נווה תקף בחריפות את "ההתקפות חסרות האחריות הנובעות ממניעים פוליטיים, תוך הפצת שקרים ופגיעה באינטרסים חיוניים של מדינת ישראל". נווה סירב להשיב לשאלות העיתונאים הרבים שהגיעו ללשכת ראש הממשלה.

הודעתו של נווה נמסרה בתום ישיבות הקבינט המדיני-בטחוני והממשלה. לאחר ישיבת הממשלה נועד נתניהו עם שרים שאינם חברים בקבינט, אשר הביעו תרעומת על חוסר עידכונם בפרשה.

לאחר מכן נועד נתניהו עם יו"ר מפלגת העבודה, אהוד ברק, ועידכן אותו בפרטי הפרשה. בתום הפגישה ציין ברק, שישראל מצויה בבוץ עמוק, והביע נכונות לתרום מנסיונו כדי לחלץ את המדינה מהמצב הקשה אליו נקלעה. « «דני נווה: זרועות הביטחון מביאות את ההמלצות, ואח"כ מתקיים דיון בממשלה «מזכיר הממשלה רומז לראשונה באופן רשמי על כך שישראל עומדת מאחורי נסיון ההתנקשות בחאלד משעל