רשת הום סנטר, המוכרת מוצרי "עשה זאת בעצמך", הגישה הצעה לרכישת הרשת המתחרה אייס-קנה ובנה. כך נודע ל"גלובס". הום סנטר, הנסחרת בבורסה בארה"ב לפי שווי של 120 מיליון שקל, הציעה לבעלי מניות אייס-קנה ובנה (כלל - %40, שופרסל - %40 וטמבור - %20) מחיר של 90-85 מיליון שקל תמורת הבעלות ברשת.
בכלל אישרו היום את קבלת ההצעה אולם דובר החברה טען, כי עדיין לא מתקיים מו"מ בין הצדדים.
עם זאת, על פי הידוע, בודקים הצדדים את אפשרות המכירה ובין היתר מנסים להגיע לנוסחה אשר תשביע את רצונו של הממונה על ההגבלים העיסקיים, למיזוג פעילותן של שתי החברות הגדולות בישראל בענף.
הום סנטר, הנמצאת בשליטה משותפת של קונצרן כור, חברות בילו והרבוע הכחול-ישראל, היא הרשת הגדולה והמצליחה בין השתיים. הרשת מפעילה 12 סניפים לעומת 9 סניפים לאייס-קנה ובנה. שתי הרשתות מוכרות מוצרים ואביזרים בשיטת "עשה זאת בעצמך", וכן מוצרים שונים לבית. המתחרה השלישית בגודלה היא רשת הנדימן שבשליטת איש העסקים אליעזר פישמן.
בשנת 96' הסתכמו הכנסותיה של הום סנטר ב-270 מיליון שקל והרווח הנקי שלה ב-6.9 מיליון שקל. באותה תקופה הסתכמו הכנסות אייס-קנה ובנה בהיקף דומה, אולם הרשת, בעצמה מיזוג של שתי רשתות שפעלו בעבר לחוד, רשמה הפסד של 3 מיליון שקל.
במחצית הראשונה של 97' המשיך לגדול הפער בין שתי הרשתות. בעוד שהום סנטר מכרה ב-198 מיליון שקל ורשמה רווח נקי של 3.1 מיליון שקל, מכרה אייסקנה ובנה ב-130 מיליון שקל בלבד ורשמה הפסד של מיליון שקל. «מאת שי שלו «הום סנטר הציעה לרכוש את אייס-קנה ובנה ב-90-85 מיליון שקל «מיזוג פעילותן יצור רשת בת 21 סניפים* צפויים קשיים באישור הממונה על ההגבלים את המיזוג
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.